• dünyanın çeşitli yerlerinde, özellikle küçük yerleşim yerlerinde ortaya çıkan uğultu. nedeni henüz bulunamamış. ama yakındır, bilim adamları anasını sikeceker efendim. belki bir ara bizim buralarda da denk geldiğimiz o tuhaf seslerin de nedeni bununki ile aynıdır.
  • taos uğultusu bir dizel motorunun çıkardığına benzer, uğultuya yakın bir sesin dünyanın dört bir köşesinden insanlarca duyulduğu rapor ediliyor. özellikle amerika, ingiltere ve kuzey avrupa'da insanlar zaman zaman uğultuya benzer bu sesi duyduklarını söylüyorlar. 10 temmuz 2011'de, ingiltere'de woodland kasabası sakinleri bu uğultuyu 2 ay boyunca duyduklarını açıkladılar. 1997 yılında, new mexico'da taos adlı küçük kasabada düzenlenen ve bu uğultuya ismini veren kongrede araştırmacılar bu sesin kaynağına ulaşmaya çalıştılar, ancak başarılı olamadılar. kaynağı ve sebebi hakkında halen bir çok açıklama bulunan taos uğultusu'nun gerçek sebebi bulunamadı.
  • bir çeşit açıklanamayan doğa fenomeni sanırım çünkü çok defa çok farklı yerlerde benzerleri duyulmuş. bir çok videosunu izlemiştim. fil sesi gibi bir ses geliyor ormanda araştırmaya gidiyorlar sesin kaynağına doğru tam o sırada açık alanda kaynağı belirli olmayan sağır edici bir ses geliyor videoda. çok merak ediyorum nedir diye. sözlükte de çıkmıştı yanlış olmasın geçen sene ağustos eylül ayı civarlarıydı
  • sebebi halen bulunamamış/tatmin edici bir şekilde açıklanamamış oldukça korkutucu bir doğa olayı.
  • fay hatlarının esnemesi olabilir mi acaba atayizler bunu da açıklasın
  • sık sık duyuyorum, dün olduğu gibi genellikle gece geç saatlerde başlıyor, eşim de duymasa delirdigimi zannederdim. ilk başlarda insan dikkat kesilmese arka fonda rüzgar veya kargo uçağı sesi zannedilebilir ancak davlumbaz sesi gibi alçaktan başlayıp yükseliyor, tak doye duruyor, sonra yine devam.... bu aralıklarla uykuya dalmak oldukça zor oluyor artık sebebi ne ise negatif enerji yaydığı kesin! yüksek frekanslı sesler açmaya çalışıyorum artık duydukça... dün gecekini depremle bağdaştıranlar da var ancak merkez üssüne epey uzağız ve her duyulduğunda da deprem olmuyor.
  • kaynagi bilinmeyen lakin nufusun yuzde ikisinin hala duydugu ( ya da duydugunu iddia ettigi) bir tuhaf ugultu. sesin (ugultunun) kaynagi(ya da gercek olup olmadigi) hala tam olarak bilinmemektedir.

    bu tuhaf olay abd'nin new mexico eyaletinde "taos" isimli kucuk ve sefil bir kasaba/sehirde hissedilmekte. ben de gittim belki o sansli %2 den biri olabilirim diye lakin bi bok duyamadim.

    ılk defa 1997'de duyulan ugultunun, ertesi gun dost meclislerinde yapilan konusmalar sayesinde kollektif bir algi oldugu anlasilmis.

    caltech ve university of new mexico arastirmak icin bilim insanlarindan olusan bir takim gondermis taos'a lakin bir sonuca ulasilamamis. fakat ilginc olan durum arastirmayi yoneten fizik profesoru joe mullins'in (university of new mexico) esi de ugultuyu cok net duydugunu iddia etmesi.

    her dogaustu olay gibi bu olay da bu sefil "kasabadan bozma sehri" turizm acisindan olumlu etkilemis ve ziyaretci sayisinda ciddi artislar olmus. (evet bu salaklardan biri de bendim)

    sehirde hala konuyla ilgili tshirt, magnet, sapka gibi ivir zivirlar satilmakta. hatta sesin en iyi kendi arazisinden duyuldugunu iddia eden bir amca arazisini kamp yapmak isteyenlere gecelik kiralamakta.
  • doğru başlık altına mi yaziyorum bilmiyorum ama uğultu seslerini pandemideki ilk kapanma gecesinden beri araliklarla duyuyorum/z.ilk başlarda geceleri gec saatlerde daha yoğun olurdu ama sonradan gündüzleri de duyulmaya başladı. herhangi bir sağlık sorunum yok, dikkatlerini cektigimde baskalari da farkediyor yoksa kargo uçağı vs diye insanlarin dikkatinden kaçıyor. artik yıllardır eşimle duyduğumuzdan, psikolojik olarak olumsuz etkilenmemek için takilmamaya çalışıp, "başladılar yine!" diyip geciyoruz. ancak ne zaman duysak; bedensel bir yorgunluk, hasta gibi hissetme, garip hava durumlari ve deprem sarsıntıları olduğu aşikar.
hesabın var mı? giriş yap