• (bkz: bulada)
  • kanatları olduğu halde, sırf o koca götünü kaldırmayıp/kaldıramayıp uçamayan/uçmayan embesil bir yaratıkdır. canım kanadın var, aerodinamik için tüylerin mevcut, süretin de var bir nebze, tüm şartlar olgunlaşmış ama sen tüm bunları gözardı edip uçmamak için yoğun bir çaba sarf ediyorsun. e şerefsiz sen uçamazsan eğer böyle vururlar satırı boynuna. kah kiminin tenceresinde haşlama olursun, kiminin fırınında kızartma, ondan sonra da hoop mideye. tabii ne terbiyesiz bir canlı olduğunu bilen kimseler yemeye bile tenezzül etmez seni. önüne geldiği zaman "kaldırın bunu soframdan, gözüm görmesin" der. senin kendine bile saygın yok ki benim sana saygım olsun arkadaşım.
  • uçmaya üşenen embesil bir canlı değildir. yapay seleksiyon sonucunda sadece çok kısa süreli uçabilir hale getirilmiştir.

    proceedings of the national academy of science, v.91, pp. 12505-12509, 12/20/94, fumihito koordinatlarında bulunabilecek bilimsel makale diyor ki, evcil tavuğun atalarının bir kısmının bundan 8000 yıl önce şimdiki vietnam ve tayland'ın bulunduğu bölgede evcilleştirilmesinden önce, tavuk nehirleri ve gölleri rahatça uçarak aşabilen, yüzlerce metreye kadar kesintisiz uçabilen bir türmüş.

    gallus gallus'un gallus gallus domesticus'a dönüştürülmesi operasyonundan kurtulanlarının soyu günümüzde hala* devam ediyor. mitokondriyal dna analizleri bunu kesin bir şekilde doğruluyor. insan eli değmemiş tavuğun aslında ne kadar iyi bir uçucu olduğunu da bu sayede biliyoruz.

    aslında orijinal gallus gallus iklim yüzünden vietnam'dan daha kuzeyde yaşayabilen bir canlı değil ama evcilleştirilen torunları yapay seleksiyona uğraya uğraya 7500 yıl önce şimdiki çin, 4000 yıl önce de şimdiki pakistan dolaylarında yetiştirilmeye başlanmış, giderek batıya doğru yayılmış.

    gallus gallus'un erkeği:
    https://en.wikipedia.org/…ngal_india_30.12.2014.jpg

    dişisi:
    https://en.wikipedia.org/…ngal_india_07.03.2015.jpg

    eee, "we do chicken right!"
  • atalarımıza göre kaz gelecek yerden esirgenmeyecek hayvan.
  • etinden, yumurtasından ve etinden yararlanılabilen hayvan.
  • gün itibariyle sözlük ahalisi tarafından onlarca fantaziye kurban giden hayvan.
  • aynı zamanda zoofili seven kişiler için bir fantazi hayvanı.
    (bkz: tavuğa tecavüz)
  • eskiden severdim kendisini de bu tecavüz mevzuunu duydum duyalı aramız bozuldu kendisiyle,kuş gribi bile bu kadar soğutamamıştı yaa,tiksindim bögh yemicem anne saol:s
  • sol framede gorunce kris geri dondu sandim. hey gidi gunler.
hesabın var mı? giriş yap