• (bkz: #18249114)
  • malum hükümet tarafından "demiryolları zarar ediyordu o yüzden illaki özelleştirmemiz gerekirdi" cümlesinin kurulması çalışmalarına en büyük desteği veren tcdd oluşumu. anlamsız günlük bilet olayını da geçtim, bilet satış ve danışma hatları çalışmıyor net üzerinde hem de aylardır. ptt'lere verilen bilet satma yetkisini de sınırlandırmışlar. tren tutkunu olmayan, işi gücü olan insanın da o kadar yolu tepip gardan bilet alacak hali vakti olmadığından alternatif ulaşım kapsamına bile giremeden göz göre göre yazık edilen ulaşım biçimi olan trenden vatandaşı soğutma aracı olan site. hatta dellenip bilgi işlemine sataşacağım, kaç paraysa oturur öğrenir, halihazırdaki halinden daha iyisini yaparım paraya lüzum yok diyeceğim site.delirten site. site.itele.
  • allah o internet sitesini yapan ekibin banyodan çıkarken bornozlarını hep klozete değdirsin!

    böyle kullanışsız, böyle istediğin şeye ulaşamayacağın, böyle karışık siteler bu devirde olmamalı diyorum, öh ulan öh
  • bilet satış sistemini artık değiştirmesi gereken oluşum. sene olmuş 2010, hala ne çıkarsa bahtına mantıklı bilet satışı yapılıyor.
  • sürekli hata vermesini falan da geçtim, ciddi bir tasarım problemi olan sitedir. yahu çok az bir istisnayı saf dışı bırakırsan, bir insan tcdd'nin web sayfasına neden girer? cevabı gayet basittir, ya tren saati öğrenmek istiyordur, ya bir yerden bir yere trenle gidip gidemeyeceğini, gidebilirse nasıl gideceğini öğrenmek istiyordur, ya da bilet rezervasyonu yaptırmak - bilet satın almak istiyordur. dolayısıyla sitenin giriş sayfasını açtığınızda direkt karşınıza bu ihtiyaçlara cevap verecek şeylerin çıkması gerekir. ama bizim tcdd'mizin web sayfasında durum bu değil. siteyi açar açmaz karşınıza "demiryollarından haberler" diye bir kısım çıkıyor, bu kısmın temel içeriği tcdd yönetiminin ve akp'nin reklamı. ya kardeşim ben buraya akp reklamı okumaya gelmedim ki, bilet almaya geldim, ya da neyse işte. bana neden fellik fellik işimi göreceğim linki aratıyorsunuz ki?

    böyleyken de böyle bir sitedir.
  • explorer dışında bir tarayıcıyla sürekli hata vermekte olan internet sitesi. firefox'un yanı sıra chrome'da da devamlı sorun oluyor. gerçi bazen isteyince explorer'la bile giremiyorsunuz ya, yine de en iyi sonucu explorerla alırsınız.
  • bugün gönderdikleri e-posta ile iletişim konusunda ne denli çılgın atabilecekleri hususunda 30-40 saniyelik uzun bir düşünce maratonuna sürüklediler beni. zira gönderdikleri mesajın tüm meselesini başlıkta özet geçmişler gibi bir durum söz konusu. asıl buhranlı kısım ise ana mesaja eşlik etmesi uygun olan yan bölümün mesajın aslını oluşturması.

    ek1
  • 17 temmuz 2010 tarihin de gebze'de bir fabrikanın yanması sonucu haydarpaşa-adapazarı seferleri bu sabah itibarı ile yapılmamaktaydı, diğer seferler ne durumdadır diye bakmak için bu siteye giriyorsunuz ama nafile, demiryollarında her şey güllük gülistanlık, tek bir haber yok iptal olan seferler ile ilgili. neyse ki binali yıldırım'ın resmini gördüm ve içimi bir huzur kapladı. işte demiryolları ile ilgili bilgi alabileceğiniz resmi internet sitesi.
  • bilet alınan anda yazdırılmazsa bir daha yazdırılamayan site. zaten biletlerim diye bir sekme de yok. son işlemlerimden bilet görülebiliyor ama tıklamak yok.
  • az önce safari ve firefox'la bilet almaya kastıktan sonra herkes gibi internet explorer ile bilet aldığım web şeysi.

    yazılım ekibi kadar yazılım ekibini yönlendirenlerin de sorgulanması gerektiğini söylemek istiyorum, ucundan devlet memuru mühendis kafamla. bir ton ilginç bilet alma yolunu yaptırtacaklarına (örn: kombine bilet alımı), temel bilet alma özelliğini basit ve temel internet standartlarına uyan bir şekilde yaptırtsalardı daha büyük bir kitleyi mutlu edeceklerdi.

    yapım yönetim ekibine örnek site olarak www.sncb.be verilmemiş, çok arıza bir yer olduğunu düşünmeme rağmen daha iyiler arasında sıralıyorum.

    uzun zaman sonra gelen edit: artık internet explorer takıntısı yok ama toplam kullanıcı deneyimi yine de süper değil.
hesabın var mı? giriş yap