• ocr(optical character recognition- optik karakter tanıma) kütüphanesi olup, açık kaynak kodlu, hp tarafından geliştirilmiş ve tamamen ücretsizdir.
    resimlerin üzerindeki yazıları okuyup metinlere dönüştürmeye yarayan görüntü işleme uygulamaları arasında önemli bir kütüphanedir.
    bir çok dili destekler ve dil paketleri ücretsiz indirebilir.
    günümüzde plaka okuma, barkod okuma gibi alanlarda ocr teknolojisi kullanılır.
  • keşke daha iddialı bir vokalleri olsa dedirten enfes progresif metal , djent grubu.

    gruptaki bass, davul, gitar uyumu bu tarzları dinleyen kişilerin mutlaka dinlemesi gereken türden.
  • 8 temmuz 2019’da zorlu psm‘de konser verecek grup.
  • yaklaşık yirmi saat sonra zorlu stüdyoda yeni jenerasyon prog metal ve djent akımının çok iyi reklamını yaparak gönülleri fethedecektir. beklemedeyim.
  • istanbul konserinde fena yardirmis gruptur. ses sistemi bekledigimden iyiydi. vokalin bastaki ses sorununu da kisa surede cozduler. diger enstrumanlar zaten cigere vurur gibi kaliteli geliyordu kulaga. 9/10.
  • geometride (bkz: küp)ün 4 boyutlu analoğu.

    küpün 6 yüzeyi bulunmakla birlikte tesseract'ın hiper yüzeyleri 8 küpsel hücreden oluşur. 24 yüzü ve 32 kenarı vardır.

    c8, eight-cell, four-dimensional hypercube ya da 4-cube olarak da isimlendirilir.

    kelime olarak ilk defa 1888 yılında charles howard hinton tarafindan kullanılmıştır.

    4 boyutlu uzay fikri ilk olarak (bkz: jean le rond d'alembert) tarafından 1754 yılında yazdığı dimensions eserinde geçmektedir.

    3 boyutlu uzayda koordinat belirtmek için kısaca x, y ve z olarak isimlendirilen 3 koordinat düzlemi kullanılır. 4 boyutlu uzayda ise buna daha çok kısaca w olarak adlandırılan 4.koordinat düzlemi eklenir. bu iki koordinat düzlemini isimlendirmei için (bkz: charles howard hinton) ana ve kata terimlerini bulmuştur.

    beynimiz 4.boyutu algılayabilmek için gelişmemekle birlikte 4.boyutu görselleştirip kavramasını kolaylaştırmak için tesseract animasyonları kullanılır.
  • portals'tan nocturne adlı şaheseri paylaşmış. dan tompkins son yılların en önemli rock metal vokallerinden biri olsa da, bu parçada kulaklarımız ashe o'hara'yı arıyor bazen. neyse, ikisi de ayrı güzel.

    davulda jay postones yerine mike malyan var. düşük akortlanmış tomlarına adeta ağzını yaya yaya eaaabii metal bitti yeaa diyenlerin ağzına ağzına vurur gibi vurmuş.

    dinleyiniz.

    https://youtu.be/veqqxyhjneg
  • portals'tan seven names'i dört gözle bekliyorum. paylaşıldığı an saatlerce izleme ve dinleme planı yapmaktayım. ayrıcs tourniquet leziz olmuş. dan tompkins abim yine döktürmüş vokallerde. yeriz.
  • 3 boyutlu dünyada açıldığında 8 adet küp olur. 2 boyutlu dünyada açıldığında ise 48 adet kare. 1 boyutlu dünyada açıldığında ise bir sürü çizgi.
  • bir saat kırk beş dakikanın nasıl geçtiğini anlamadığımız, başlarda toplama olmasına karşı çıktığım ama dinledikçe böyle bir albümün varlığına duacı olunacak portals albümleriyle gönlümde taht kurmaktadır.
hesabın var mı? giriş yap