• kisi tezini sozluge yazmiyorsa veya ayni anda iki ayri seyi dusunup yazabilme kapasitesinde bir ultra-super-adam degilse mumkun olmayan hadise.
    ha kastedilen upuzun tez yazma surecinde entry sayisinin binleri asmasiysa, onu ben de yapiyorum, sui de, pek cok baskalari da.*
  • bunalma noktasına gelindi ise; abuk subuk ve de kopuk entrylerin ortada cirit atacağı durum*
  • yazılan tezdeki toplam karakter sayısından daha fazla karakter içeren entryi sözlüğe girmekle sonuçlanan eylem. tez jürisi beni haftanın hatta yüzyılın hiperaktifi seçse de, jüriden muaf tutsa ne şahane olur, ama yok işte.
  • bir sure sonra 'sozluge entry girerken tez yazmak' haline donusecek durum.
  • yazılan entry'leri de bir süre sonra tez konusuyla ilişkilendirebilen sıkıcı durum.
  • genellikle tez yazım aşamasında verilen molalarda yapılan sey. fakat bir süre sonra writer's block olayına girdikten sonra, zihniniz açılsın diye "bir bakiim" dersiniz sözlükte ne var ne yok. ama artık çıkamıyorsunuzdur sözlükten. yumurta-tavuk döngüsünün içindesinizdir. acaba sözlüğe takıldığınız için mi yazamıyorsunuz, yoksa yazamadığınız için mi sözlüktesiniz? şu an bir tarafta word belgesi bana bakmakta diğer tarafta sözlük..evet sözlük daha cazip. aslında sözlük sadece bir bahane, sözlük olmasa tv olur, tv olmazsa başka bir şey olur ama hep bi şeyler olur sizi tezden alıkoyan. ama o tez de bir şekilde biter *
  • tıkandığınız zaman nefes almak için sözlüğe bakayım dedikten sonra "hmm bu güzelmiş yazayım bari ben de" diyerek ya da direk tezinizden çaldığınız bilgileri * entry girerek gerçekleştirdiğiniz olay.
  • zaman zaman dellenip tamamen tez konusu ve yakin konularda entri girip, zaman zaman da tez konusunu uzaktan yakindan siyirmayan diger zevklerinize dogal olmayan bir sekilde abanarak entri girmenize yol acar durum. bir yerlerden hinc almaniz gerektigi icin sectiginiz sozlukten alacaginiz hinc, insafiniza gore degisir burada.
    sonucta bir sekilde uclarda olmayi daha da bir korukler durum- gerci yumurta mi tavuktan, tavuk mu yimirtadan..
hesabın var mı? giriş yap