• nisan ayinda piyasaya cikmis suc romani. kitabin yazari ise robert galbraith, aka jk rowling. sayin rowling bu kitabi kendi yazmis olmasina ragmen baska bir isimlei piyasaya sürmüs. neden böyle yaptigiyla iligili bir sürü cevap olabilir, kendisi beklenti olmadan birr kitap yayinlamak ve baska bir isim ile reaksiyon almak cok güzeldi demis. ama foyasi meydana cikmis. rte'den biz farkli isimle kitap yayinlamayi iyi biliriz aciklamasi bekliyorum.

    independent'in konuyla ilgili haberi
  • okuma listeme hızlı bir giriş yapmış olan kitaptır. j.k rowling yazar da biz okumaz mıyız?
  • türkiye'de satışı var mı diye meraklara gark olmama sebep olan kitap. *
  • jk rowling adını görünce gün itibari ile okumaya başladığım roman.
    gerçi guardian'da "jk rowling's secret novel" başlığını görünce ne yalan söyleyeyim, bir an için heyecanlandım. dedim acaba? değilmiş.
  • kitap: the cuckoo's calling
    yazar: robert galbraith
    baski: 1.
    fiyat: paha bicilemedi.

    - o degil de rowling iyi trollemis.
    + nasil?
    - kitabi kate mills isimli bir editore yollamis, yayinlanmasi icin
    + ...
    - kate'cim "kitap iyi yazilmis, ama bundan ses cikmaz" diyip reddetmis.
    + zuhaha
    - simdi kafasina vuruyomus, ama nerden bilsin :|
  • türkçe'ye çevrilip çevrilmeyeceğini merak ettiğim kitap. yayınevleri için j.k. rowling markası yeterli bir referans olmalı bence ama üstünde hiç duyulmamış bir yazarın adı yazarken buralarda sattırmak nasıl mümkün olur bilmem. üstelik türü ve tarzı olarak the casual vacancy'den daha merak uyandırıcı bir kitap olduğu da kesin, devam kitabı yazılıp seriye de dönüşecek zaten. bir şekilde türkçe'ye kazandırılması lazım. harry potter'ın üstüne bir şey yazabileceğini sanmıyoruz, tek sıkımlık şişirme bir yazar derdi rowling'i ve harry potter'ı küçümsemeye çalışan kişiler, kadın kendi adıyla ya da takma adıyla ikişer ikişer yazıyor valla yeni kitapları, korkulur. tam rowling'den beklenecek hinlikte işler bunlar, helal olsun kadına.
  • --- spoiler ---

    okuduk efendim. j.k. rowling çocuk masalı yazsa okuruz. okumadık da değil.
    sürükleyici bir kitap olduğu kesin. çalışan bir insan olmama rağmen kitabı 1 haftada bitirdim.
    ancak, kitabın sonlarına doğru the prince's tale havası yakalar mıyız diye bekledim, olmadı. lakin zannediyorum, bundan sonra hiçbir kitapta zaten o havayı yakalayamayız.
    bir konuya değinmem lazım, lula'nın düştüğünü gören kardeşinin olay yerinden kaçması biraz daha sağlam bir nedene bağlanabilirdi.
    bir de evet j.k. rowling pseudonym olarak bir kadın yazar olmalıydı. zira kitaptaki betimlemeler, özellikle kadın kıyafetleri vb. çok detaylı.
    amazon'daki negatif yorumların hepsi mi kitabın yazarının j.k. rowling olduğu ortaya çıktıktan sonra yazılır. insafsızlar.

    --- spoiler ---
  • j.k. rowling in gerçek kimliğini açıklamadan önce 43 adet satabilmiş roman. kimliğini açıkladıktan sonra kitap 'hakkını' vermiş tabi.
  • j. k. rowling tarafından yazıldığı açıklanmadan önce basılı olarak (en az) 1500, e-kitap ve sesli kitap olarak da 7000 satmış, tüm kritiklerden olumlu eleştiriler almıştır.
  • stüdyoların film haklarını satın almak için birbiriyle yarıştığı kitap. tabii anca yazarın gerçek kimliği ortaya çıktıktan sonra. öncesinde en az bir stüdyodan red yediği söyleniyor. bbc'nin an itibariyle üzerinde çalıştığı the casual vacancy mini dizisinden sonra en az bir j. k. rowling uyarlaması daha izleyeceğiz muhtemelen.

    o değil de, e-kitap olarak okumayayım diye inat ettiğim ve 11 ağustos itibariyle hala türkiye sınırlarında bulamadığım kitaptır efendim. en erken 18 ağustos'ta d&r'a gelecek diye bekliyorum. kısmet.

    edit: 10 eylül itibariyle ingilizcesi d&r raflarında mevcut.
hesabın var mı? giriş yap