• müzik seçimleri, bence çok başarılı. sahnelerin içine gömülmeme sebep oluyolar.
    az önce izlediğim bölümde, kokaini thackery takıldı, kafayı ben buldum.
    buz mavisi bi dizi; beynim üşüyo izlerken.
  • bu gece saat 23:00'da dizimax drama kanalında yayına başlayacak olab tababet draması. korsana meyillenmeyenlere ve dahi uzun zamandır altyazı bulamayanlara duyurulur.
  • en azından beşeri tıp biliminin modernleşme çabasının nerelerden geldiğini görmek için bile izlenebilir. binaenaleyh mesela elektrokoterin tee o zamanlarda kullanılabiliyor olmasını beklemezdim.
  • ameliyat sahneleri gereğinden fazla açık. bence yani. yemek yiyorduk tabağı kenara koyduk (ki 10 senelik greys izleyicisiyim, house hiç kaçırmadım yıllarca) birazcık da yavaş ilerliyor. şikayetlerim bu kadar.
  • 1.sezonun ilk bölümlerinde hastaların nabzına bakıp öldü deyip bırakıyorlardı kalp masajı yapmıyorlardı.. 1.sezon 4.bölümde bir hasta kaybedilir yine . thackery;ne zamandır denemek istediğim bir şey vardı der ve hastanın kalbini neşterle keser kalbi eline alıp sıkmaya başlar asistanı nabzı atmaya başladı der ve kardiyopulnmoner resusitsyon keşfi başlar
  • dönem filmi gibi dizi.
  • özellikle son 3-4 bölümüyle iyice coşan ve o baştaki ağır temposundan sıyrılan, çok güzel bir dönem dizisi.

    clive owen döktürüyor, özellikle o kokainsiz kaldığı anlardaki oyunculuğu şahane gerçekten.

    o dönemde uyuşturuculara muhteşem keşifler olarak bakılması falan oldukça ilginç ve seyir zevkini kanımca yükselten unsurlar. aynı zamanda günümüz tıbının temel taşlarından olan lisede fen derslerinde bile öğretilen bazı şeylerin daha keşfedilmemiş olması falan da oldukça enteresan bir izleyim deneyimi yaratıyor.

    dönem dizisi seviyorsanız kaçırmayın bence.
  • izlenesi, güzel bir dizi. izleyin, bence pişman olmazsınız.

    hem dönemin ruhunu gayet güzel bir şekilde aktarıyor hem de bahsi geçen dönemde tıp ilmi ve tedavi teknikleri hakkında fikir sahibi olmamızı sağlıyor.

    --- spoiler ---

    dizide suçlu beyaz bir polisin bir zenci tarafından öldürülmesi sonrasında gelişen olaylar tüyleri diken diken edebilecek bir gerçeklikle işlenmiş. izlerken bütün o yaşananların bugün bile hala yaşanası olduğunu düşünmeden edemedim.

    dizinin başından sonuna dek ırkçılığın amerikan toplumunun hücrelerine nasıl da nüfuz etmiş olduğunu gayet iyi izlenebiliyor. daha evvel malcolm x'in biyografisinde detaylarına vakıf olduğum o kesif kokunun yüzüme vurduğunu hissettim.

    --- spoiler ---

    yeni sezon yayınlansa da izlesek.
  • dönem dizisi olarak başlayarak adeta gerim gererek gerilim dizisine dönüşen dizi. gri/mavi filtre ile çekilen uygun ses ve müziklerin eşlik ettiği ve bu müziklerin ara ara gerilimin temposunu belirlediği dizi çok başarılı. sodernbergh gibi bir yönetmenin temposuna clive owen çok güzel uymuştur. lezzetli dizide

    digitürkün yaş sınırlarını bölümlere göre +13'den +18'e yükseltmesi de çok tuhaf kaçmamış.

    sırf doktor ve bağımlı diye house'la karşılaştırmak çok abes yapmayın öyle şeyler ....

    --- spoiler ---

    kokain vs eroin süper !
    --- spoiler ---
  • hobareey!

    muhteşem bir diziydi. 6-7 saatlik bir film izler gibi hissettim kendimi. bir günde bir sezon bitti.

    ilk bölümlerdeki ameliyat sahneleri rahatsız etse de sonradan alışılıyor.

    dr. thackery karakteri büyük ölçüde william stewart halstedten esinlenilmiş.

    dr. algernon edwards ise kısmen louis t. wrighttan.
hesabın var mı? giriş yap