• pretty little liars birinci sezon on yedinci bölümünün adı.
  • nbc'nin 2012-2013 sezonu için onay verdiği ryan murphy komedisi. 2 eşcinsel erkek ve onlara aile kurmalarında yardımcı olan kadının hikayesi. justin bartha,michael hitchcock,ellen barkin dizinin oyuncularından bazıları.

    http://www.dizimizi.com/…ni-yakindan-taniyalim.html

    http://www.imdb.com/title/tt2087571/

    http://tvbythenumbers.zap2it.com/…evolution/132840/
  • başında hiç sevmediğim isim ryan murphy olduğundan zaten eksiyle başlayan, güzel kadrosuna rağmen komedisini ve temposunu tutturamamış yeni nbc dizisi.

    konusu itibariyle zaten tepki çekeceği belliydi, ve bu yüzden yayına sokulma kararı almıştı şüphesiz. istenen de oldu. öncelikle bir "anne" örgütü dizinin reklam verenlerine ulaşıp diziyle iş yapanların ürünlerini almayacaklarını açıkladılar. utah eyaletinin nbc şubesi de diziyi yayınlamayacağını belirtti. bütün bunlar geçen sezon da bir başka nbc dizisi the playboy club için yaşanmıştı, ki dizinin akıbeti malum. gerçi bu sefer elimizde daha büyük kitlelere ulaşması muhtemel bir komedi var. justin bartha "hangover" filmleriyle kendisini tanıtmış bir isim, andrew rannells öyle ya da böyle bir filmden aşina olabileceğiniz kadar çok yan rol oynadı,ellen barkin'e zaten laf etmeye gerek yok. ancak goldie ve kızını oynayan isimlere alışmak pek kolay değil. hem aşinalığımız yok, hem de çok iyi yazılmış karakterler değiller.

    adından yola çıkarak eşcinsel çiftleri ve onların çocuk sahibi olmalarını "normalleştirme" gibi bir misyon edindiklerini düşünebiliriz. ki ryan murphy zaten bunun üzerinden glee'nin ilk günlerinde çok ekmek yemiş ve popülerliğinin zirvesini biraz da buna borçlu birisi. ancak kıyafet alışverişi sırasında "hayatımda gördüğüm en tatlı şey. ona sahip olmalıyım." nidasıyla bir bebek sahibi olmaya karar veren efemine eşcinsel seyirciye ne kadar empati kurulabilir gelir bilemedim. önümüze sundukları "anormal" ebeveyn örnekleri de sırf mizah unsuru olsun diye o hale sokulmuş, aslında zaten anormal karşılanmayacak şeylerdi. "cüce bir anne, nasıl olur ki?", "sağır ve dilsiz aile mi, ama neden???" gibi bir tepki verecek insan evladı var mıdır? onların durumları iki eşcinselin çocuk sahibi olması kadar "marjinal" değil, kimse kimseyi kandırmasın.

    aslında tutmasını ve çok izlenmesini istiyorum ki kendisinden sonra yayınlanan biricik dizim parenthood'un ratinglerini yükseltsin. onun dışında bu dizinin geleceğini çok da parlak görmediğimi söylemeliyim. bir kere, aynı kanalda zaten "yeni bebek sahibinin dramı" dizisi up all night var ve pek izlendiği söylenemez. bu dizide de bebek doğduktan sonra annenin dizinin bir parçası olması demek, evlatlık verdiği bebeğin hala etrafında olması demek olur ki işte asıl anormallik de budur.

    ses getirecek bir konseptten ses getirecek bir dizi çıkartılmış. ama tıpkı glee gibi balonu sönecektir, üstelik bunun gerçekleşmesi için birkaç sezonu bile olmayacaktır eğer ilk bölüm sonrası yazım ekibindekiler kendilerini aşmadılarsa.

    --- spoiler ---

    çok eğlendiğim tek yanı gwyneth paltrow'u görmekti. birkaç seneye kalmaz kendisini bir showtime dizisinde başrol oynarken izleyeceğiz bence, tv'ye iyiden iyiye ısınıyor.

    --- spoiler ---
  • glee'nin karakterlerinin evrilmiş halini barındıran dizi. elbette farklı özellikleri var ama, üç aşağı beş yukarı karakterler:

    david - blaine
    bryan - kurt
    jane - sue
    goldie - rachel

    formunda. keşke bu dizi için daha özgün ve orjinal karakterler oluşturulsaydı. tabi dizi hiç de fena değil, bryan ve clay karakterlerine çok gülüyorum özellikle, tabi ryan murphy'nin içindeki birol güven'i saymazsak. bu adam bütün dizilerinde topluma mesaj vereyim oradan da ekmek yiyeyim formunda maalesef, bunlara hiç girmeyip sadece mizah yapsa ne güzel olacak halbuki.
  • eşcinsel bir çiftin çocuk sahibi olmak için taşıyıcı anne bulmasıyla başlayan hikayelerini anlatan dizi. çok tatlı bir konusu var aslında. bunun rahatsız edici olduğunu düşünmek faşizm bence. oyuncular da fena değil gibi. yalnız ne kadar izletir, ne kadar eğlenceli olur onu gelecek bölümlerde göreceğiz. yalnız bu aralar çok fazla bebek sahibi olma temalı dizi var. birçoğunun da ilk bölümlerini izlemişimdir. bu tarz diziler kısa vadeli olmaya çok elverişli, umarım cılkı çıkmaz arada seyirlik bir dizi olur.
  • ellen barkin in oynadığı jane forrest karakterini çok tuttuğum dizidir.
    gay dizisi midir değil midir ilerleyen bölümlerde anlaşılır.
  • tam sezon onayı alan komedi dizisi.

    http://www.dizimizi.com/…-hangi-dizilere-cikti.html
  • taşıyıcı anne rolundaki kadın dışındaki oyuncular gayet başarılı gibi görünüyor fakat dizi çok da fazla bir gelecek vaad etmiyor. yazılıp çizilecek hikayelerin klişeden kurtulamayacak olması en başlıca sebebi diye düşünüyorum. klişe, komedi dizilerinin olmazsa olmazı gibi görünse de esasen çok da öyle değil ki bunu başaran yani klişeye bulanmadan da işi kotarabilen komedi dizileri mevcut. klişe spoiler'a açmak istedim fakat yazacaklarım spoiler sayılmaz. örneğin merak ettiğim bir şey var ilişkilerde maskülen feminen ayrımı hep mi oluyor yani feminen/feminen ya da maskülen/maskülen bir ilişki yok mu? normalleşmesi dilenilen kavramları ya da fenomenleri "bize anormal gibi duran" şeylerin üzerinden anlatmak daha fantastik daha şükela olmaz mıydı?
  • --- spoiler ---

    who needs boy when you can have sugar?

    --- spoiler ---
  • ryan murphy'nin kendi hayatını yazdığını düşündüğüm dizi. b(rayn) karakteri de kendisi yapımcılığını yaptığı dizi sing! ise tahmin edersiniz ki glee. gerçek hayattaki kocasının da adı david miş.
hesabın var mı? giriş yap