• < nobody died. how can you kill an idea? how can you kill the personification of an action?"
    "then what died? who are you mourning?"
    "a point of view. >
  • joy division'dan birkaç sene sonra 1982 yılında harmony albümüyle müzik piyasasına adım atmış glasgow'lu indie-post rock grubu..

    hepimizin çok sevdiği eskilerden bir grup yada küçükken kez saatlerce dinlediğimiz müzik grupları vardır ya; kimisi için pink floyd, kimisi için the beatles.. benim için de joy division ve bu adamlardır..
  • iskoçyalı post punk/indie pop icra eden tek kelimeyle muazzam bir grup. james joyce'un finnegans wake'den ismini almış.

    1982 - harmony *
    1985 - here comes everybody *
    1990 - make it loud
    1994 - tidal wave of hype

    (bkz: o pamela)
  • sandman'in son cildi.
    neil gaiman yazmış; mikal gilmore önsözünü hazırlamış; michael zulli, jon muth ve charles vess de resimlemişler. hayal kurabilen, rüya görebilen herkesin katıldığı muhteşem bir son cilt. hikayenin güzelliğinin ayrıntılarına okumayanların tadı kaçmasın diye girmeyeceğimiz için, aslen hikayenin kendisinden de önemli olan bir durumdan söz etmek gerekiyor: yazarın seçimi. neil gaiman, çok satanlar listesine giren sandman serisini bu ciltte bitirdi. böylesi para getiren bir çizgi romanın, cıvımaya oldukça müsait bir pazarda (uncanny sandman, sandman resurrected ya da the ultimate sandman şeklinde uzamadığına şükretmek lazım) hem dc comics'e hem yazarına hem de çizerlerine para kazandırmaya devam edebileceği olasılığına karşın gaiman büyük bir cesaret örneği göstererek, kurduğu hikayeyi noktalamış ve takdire şayan bir iş yaparak işine olan saygısını göstermiş, gönlümüzdeki yerini sağlamlaştırmıştır.
  • 2005 yılında death-a-holic adlı şahane albümü çıkarmış finli grup.
  • ne zaman almışım bilmiyorum, hatırlamayorum. evin içinde gözüme çarptı. belki biraz moral olur diye okumaya başladım.

    çizgi romanı iki bölüme ayırmışlar. ilk bölüm biraz klostrofobik, alien vari bir gerilim hikayesi. çizimleriyle, diyaloglarıyla, karakterleriyle, kurgusuyla her şeyiyle müthiş. ilk kısımda kimileri belki karakterlerin derinliği yok diye eleştirebilir ama hikaye içinde aslında her karakter gerektiği kadar anlatılmış, bence karakter tanıtımı gayet yeterliydi.

    ikinci bölüm, post-apocalyptic bir dönemde geçiyor (ki zaten olması gereken de bu). bu hikayede gerilim yok daha çok aksiyon filmi gibi ilerlemeye başlıyor. önceki hikayedeki karakterler ve olaylar ile ilgili bağlar burda yavaş yavaş ama güzel bir aksiyon içerisinde anlatılıyor. kurgu ve karakterler yine müthiş.

    hiç mi kötü bir şey yok. o kadar boktan bir sonu var ki.
    önce size güzel bir gerilim hikayesi anlatıp müthiş bir hikaye tabanı hazırlıyor. sonra burda olanların sonucuyla ortaya çıkan yeni dünya ve karakterleri çatır çatır anlatıyor. aksiyon ile eğlenip, yavaş yavaş açıklanan gizemlerle heycanlanırken, pıff. bok gibi son.

    çizgi roman diyince marvel/dc den başka bir şey bilmiyorsanız, bir şey kaçırmıyorsunuz. geri kalan çizgi roman severler bence okumalı. fakat kitaplığa dahil etmeye gerek var mı emin değilim.
  • scott snyder ve sean murphy'nin görsel açıdan doyurucu olan çizgi romanı.

    içerisindeki her görsel şeyden gerçekten zevk aldım. çizimleri, renklendirmesi, çerçevelemesi ve illüstrasyonlarının her biri ayrı güzel. hikaye, gerilim ve merakı sonuna kadar mükemmel bir şekilde sürdürüyor. ne yazık ki sonu beni pek memnun etmedi.

    --- spoiler ---

    her şeyin sonuçlandığı kısım hakkında boşa harcanan çok fazla potansiyel var. basit bir kan veya aile ilişkisi bile bu hikayenin işe yaramasını sağlayabilirmiş.

    --- spoiler ---

    genel olarak, okumaya değer bir eser olmuş ve uzun zamandır bir çizgi romanda gördüğüm en iyi çizimlere sahipti.
  • a-ha'nın 2015 yapımı bir şarkısı, büyüleyici derecede güzel.
    a-ha - the wake
  • pale spectre
  • sounduyla, riffleriyle, her şeyiyle killing technology ve dimension hatröss albümlerine selam durup bizi modern bir prodüksiyon ile 30 yıl öncesine götüren, 2018 model şahane bir voivod albümü. özellikle de killing technology'deki enerjiyi ve uzay-teknoloji konseptini sapına kadar hissediyor ve voivod'un 30 yılı aşkın süredir devam eden müzikal evriminin son halkasına tanık oluyoruz. eski gitaristleri denis d'amour'un ölümü ardından gruba dahil olan dan mongrain'in (lakabı ile chewy), merhum piggy'nin yerine çok yakıştığını ve kendisini hiç aratmadığı söylenebilir.

    albümdeki parçalar aşağıdaki gibidir:

    1-obsolete beings
    2-the end of dormancy
    3-orb confusion
    4-iconspiracy
    5-spherical perspective
    6-event horizon
    7-always moving
    8-sonic mycellum
hesabın var mı? giriş yap