• (bkz: john woo)
  • kostüm ve mekan seçiminin çok iyi olduğu film. özellikle venedik'te geçen sahneler beni büyülemişti.
  • türkçesi "kumrunun kanatları"'dır.
  • bizim ordan burdan aparma ve turkiyeye uyarlama ( ki uyarlamanin turkiyede hakettigi tek sifat agdalamak bence) huyumuzdan oturu ask adli populer diziye donusmus ozunde cok carpici bi konusu olan film.. benim icin film zira, kitabini okumadim..

    helana bonham carter sert ve guclu durmaya calissa da, bilhassa sonlara dogru iyice koyveriyo kendisini.. oyunculuklar harika filmdeki.. filmin konusu aslinda kandirma uzerine kurulmus olsa da, icinde garip bi durustluk barindiriyo.. karakterler birbirlerine bi sekilde cok durustler hisleri ile ilgili..
    enfes venedik goruntuleri cabasi..

    beni tek rahatsiz eden konu kostumleri oldu. surekli ortalarda sabahlik giymis gibi dolasan kadinlari gorunce, belki de hollywoodun sasaasina alismis birisi olarak, yadirgadim bu durumu..

    her sey cok hizli olup bitiyo filmde ve nedendir bilmiyorum ama her helena bonham carter filmi gibi icime bi huzun veriyo bu film de.. dun yeniden aklima geldi yeniden izledim, konuyla ilgili hic bi kisisel deneyimim olmamasina ragmen icim acidi..

    hazal kayanin helena bonham in sertligini ve umarsizligini kopyalamaya calistigini dusundum filmi ve diziyi izleyince arka arkaya.. fakat tam olmamis.. zira, helenanin vurdumduymazligi, baska caresi olmamasindandi.. icinde bulundugu kosullarda, teyzesi vs. dusunuldugunde cekip gitme luksu yoktu.. dayanmaliydi.. ask dizisinde ise, sirf siklerinin keyfine is yapiyolar..

    nese.. guzel bi filmdir.. doksanlar kokar buram buram.. o degil de, bu film venedikte degil pragda cekilmeliydi.. filmin icindeki uc gunluk yagmur da, hemen rainymood u acmama sebep verdi.. ohys sip sip sip yagmur yagiyo..
  • filmi kitabından daha iyi nadir eserlerdendir. kitabı bayıla sıkıla bitirsem de helena bonham carter sayesinde boşa harcanan zamanımı telafi etmiş oldum.
  • linus roache'nin zaman içerisinde ikirciklenen karakteri canlandırırken sergilediği hüneri hep muazzam gelir gözüme. cinsimizin acizliklerini, zayıflıklarını, güvensizliklerini pek estetik ve gerçekçi anlatıyor. bir cins dangerous liasons bu nispeten kenarda kalan film.
  • delici bir kurgu, çok etkileyici diyaloglar var.

    --- spoiler ---

    “onun hatıralarına aşık olmadığına yemin eder misin?”

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap