• puani yettigi halde tip secmemis, mezun olduktan sonra tip secmedigi icin pismanlik duyan muhendistir. muhendislik secmeyip tip secseydi, icinde muhendislik ukte olabilirdi. her zaman icin elde edilemeyenler cekici olur bunyede.
  • saçlarının kıymetini bilmeyen mühendistir.

    şaka bir yana, saç olayının hurafe olduğunu sanırdım. geçenlerde uzun bir süreden sonra karşılaştığım ve asla kel olacağı aklıma gelmeyecek arkadaşımın halini gördükten sonra çok açık ve net bu yorumu yapabiliyorum.

    bunun yanında üniversiteye ilk başladığı gün amfiye girdikten sonraki manzara üzerine bu düşüncelere de dalabilecek mühendistir. özellikle makine mühendisi ise. onların en azından maket kadınları var diye hayıflanabilir.

    üzücü bir durumdur.
  • çok var bunlardan.

    nasıl olmasın. üretim yok muhendis çok. mühendislik yok.para yok. hasta çok. doktor az. para çok.
  • ailesinin geneli tıp mezunu olan mühendislerin kaderidir. ne olursa olsun işlerini, yapmak istediklerini ailesine anlatamaz.eger devlette calısmıyor ozel sırketlerde iş arıyorsa, tıptan mezun olup iş garantisinin eninde sonunda olabilecegini dusunen mühendistir.
  • satmaya calistigi arabasina talip cikmayinca, cinsiyet degistirip bayandan az kullanilmis alternatifini erkekligine yediremeyen muhendisin yasadigi pismanliktir.
  • muhendis is bulma derdindeyken doktorlarin kafadan para kazandiklarini gorunce, bi de ustune gordukleri hurmete, degere sahit olunca icten ice ah ulan dedirtendir. haa, kafadan para derken yanlis anlasilmiim, benim 2 tane doktor ablam var, ne cektiklerini ne yasadiklarini, ne kadar cok calistiklarini goruyorum. ama doktorluk altin bilezik. hangi sehre giderseniz is bulursunuz. isinizi buldugunuzda da bi muhendisin kazanacagindan cok daha fazla kazanirsiniz. halk icindeki dokunulmazliklari da tartisilmaz. halk ne kadar doktor dusmani olsa da, muhtactir doktora. ve "bi gun isimiz duser" diye saygida kusur etmezler. hele hele tanidik biriyse doktor kisi, doktordan krali yoktur. bakkalindan terzisine herkes benim isimi nasil olsa halleder der, doktorlar onun sosyal sorumlulugunu da tasir. kolay degildir ya doktor olmak, ama maddi de manevi de getirisi coktur. muhendislerin boyle bi kazanimi yoktur. cogu muhendis tamirci olarak algilanir zaten halk arasinda. elektrik/elektronik muhendislerine sigorta atti git bak denir, makine muhendislerine camasir makinesi bozuldu yap denir, bilgisayar muhendisine internete baglanamiyorum neden diye sorulur, kimya muhendisinin ne yaptigi hala anlasilamadigi icin ona sabun yapabilir misin, bomba yapalir misin falan denir. iki kurusa baslarlar ise, nedir ilerde yukselirim de maasim artar diye. ah gariban muhendis ah..
  • 8 sene çalışıp türkiye ortalamasının biraz üstünde maaş alırken gittiği özel hastanedeki bir doktorun birkaç aylık geliriyle hatırı sayılır bir ev ve araba alabildiğini öğrendiğinde oluşan kişidir.
  • binbir pişmanlıkla kafasını duvarlara vuran birisi olarak içerisinde bulunduğum insan topluluğudur.
  • hastanede 1 hafta yatınca, iyiki seçmemişim diye dua etmiş mühendistir kendisi...
    hayat ne doktorlar dizisi ne de er gibi geçiyor genç, her daim üzüntü hep stres birazcık vicdanın varsa yaptığın en ufak hatadan büyük zarar gören insanların huzursuzluğu...
    sen hata yaparsan ne olur muhendis, ama doktor yaparsa sonuçları bambaşka...
    ustüne nöbetler, çalışma koşullarının boktanlığı, hasta yakınlarının bir minnettar bir nefretkar şizofrenik davranışları, boşver bunları git yap hesaplarını akşama çık işinden git bak keyfine...
hesabın var mı? giriş yap