• zaman kaybi. kurgu murgu felaket, yok zaten, bitince ne simdi yani iki saati bunu izlemek icin mi harcadik diyosunuz. bu arada arkadasin kiraladigi dvdde cast yazmadigi icin gary oldmani tanimadik bile*. boyle bi filmde nasil oynamis hayret. o kadar efekt felan yazik olmus yani.
  • --- spoiler ---
    gerek kısa boylu insanlarla seks konusunun sık sık tekrar edilmesi ile gerekse de doğacak çocuğunun fiziksel ve ruhsal anlamda birçok sıkıntı çekeceğini bildiği halde onu doğurmakta ısrar eden anne karakteri ile hatırlayacağım film. gary oldman'ın o halini nasıl sağladıklarına ise hala hayret ederim.
    --- spoiler ---
  • yönetmenliğini matthew bright'ın yaptığı, gary oldman, matthew mcconaughey, kate beckinsale, patricia arquette, peter dinklage oynadığı 2003 yapımı romantik dram.

    --- spoiler ---
    steven*, cüce -ki filmde sık sık "küçük insanlar" diye adlandırılıyor- anne babadan olma normal bir insanken ikiz kardeşi rolfe*, bu genetik bozukluktan nasibini alan entellektüel yazar kardeşi oynuyor. steven kız arkadaşına ailesinin bu durumundan hiç bahsetmemesi, kız arkadaşının tüm bunlardan habersiz ve planlanmayan hamileliği sonucunda kaçamadığı genetik miras sonucu bebeğinin tüm hayatı boyunca yaşacağı sorunları kabullenemeyen (kabullenmek istemeyen) tüm bunlarla başedemeyen en sonunda bebeğini ve karısı carol'ı* terkeden bir adamı oyunuyor. gary oldman, filmde özel efektler ve lord of the rings’de hobbitler için kullanılan tekniklerle cüce olarak gösterilmiş. bu yüzden tip olarak tanınmaz halde. film bu "küçük" insanların aslında normal insanlardan çok farklı olmadığı ama bedensel gelişimlerinin farklıkları nedeniyle kaçınılmaz olarak yaşadıkları tıbbi, psikolojik, sorunları vasatın üzerine çıkamayarak anlatıyor.
    --- spoiler ---
  • "sundance film festival official selection" imiş bu film..
  • bu filmi izlemek için ayrılacak olan bir buçuk saat içinde çok daha güzel şeyler yapılabilir.
    yapacak bir şey bulamazsanız en azından başka bir film izleyebilirsiniz.
  • ömrümde gördüğüm en kötü fragmana sahip film. şimdi yine düşündüm de bu ne lan*. araya gary oldman ile peter dinklage'i koymuşlar bi de.
    http://www.youtube.com/…ayer_embedded&v=ukrdevthmwm
hesabın var mı? giriş yap