• şanlıurfa'da kaçak elektrik kullanımına yönelik denetimlerde ilginç bir manzarayla karşılaşıldı. bir tarlada toprağa gömülü halde kaçak trafo bulundu. trafonun, 50 evin ihtiyacını karşılayacak kapasitede olduğu ve günde 10 bin liralık elektrik tükettiği belirlendi.

    görsel

    şanlıurfa'nın eyyübiye ilçesine bağlı aşağıkoçlu mahallesi'nde dicle elektrik ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, bir tarlada elektrik kabloları fark edildi.

    ayrıntılı inceleme başlatıldı. bu kabloların, toprağın altına gizlenen, üzeri taşlarla kamufle edilen kaçak bir trafoya bağlı olduğu ortaya çıktı.

    yaklaşık 50 evin ihtiyacını karşılayacak kapasitede olan trafonun, günlük 8 saat çalıştırılsa bile yaklaşık 10 bin liralık elektrik tükettiği tespit edildi.

    dicle elektrik'in saha operasyonlarından sorumlu genel müdür yardımcısı şeref korhan, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

    korhan, özellikle yaz aylarında tarımsal sulama nedeniyle kaçak tüketimlerle daha sık karşılaştıklarını belirterek "bu yıl 22 kaçak trafoya el koyduk.'' dedi.

    kaynak

    haberi gördüğünüzde vay arkadaş bu ne diyebilirsiniz ama bu işin daha vahimi sadece bu yıl bulunan 22. kaçak trafoymuş.

    bunlar yakında civar ülkelere bile pazarlar bu elektriği demedi demeyin. parasını mı kim ödeyecek? sen tabi ki.

    tanım: kaçak elektrik kullanımının daha profesyonel ve daha fazla kitlelere tek elden ulaştırıldığı görülen haber
  • (bkz: trafocuk)
  • trafoyu söküp bağlı bulunan bütün kablolara vereceksin 1000 voltu, ucu nerelere gidiyorsa yakıp yıkacak. anca bundan anlarlar.
  • lokasyon şaşırtmamıştır.
  • din iman denince uçan peygamberler şehri urfa :)
  • kekonun dırzonun harman olduğu, inanç önderlerini bağrından çıkaran peygamberler şehri urfa'da yakalanmış kaçak trafo.

    urfa ve malum partili illerde daha bunun gibi yüzlerce trafo olduğuna bahse girerim.

    hiç boş yere beşli çeteyle eyt zyt tayfası ile uğraşmayın ekonomiyi düzen enflasyonu tavan yaptıran geçici sığınmacı beleşçi arabik tayfa ve bu kaçak elektrik kullanan sıçan suratlı tiplerdir.
  • 32 peygamber neden hep coğrafyadan bir düşünün .
  • kaçak elektriğin bedelinin tüm ülkeye ödetilmesi haksızlığa sebep oluyor, bunun tahakkuk işlerinin ve tahsilatının bölgesel bazda yapılması gerektiğini düşünüyorum.

    örneğin bir mahallede kaçak elektrik kullanımı varsa bunun bedelinin o mahalle sakinlerine tahakkuk ettirilmesi gerekir. veya bir mahalle komple kaçak elektrik kullanıyorsa o mahallenin bulunduğu ilçenin sakinlerine bunun bedelinin tahakkuk ettirilmesi gerekir.
    bir ilde komple kaçak elektrik kullanılıyorsa bunun bedeli de o ilin bulunduğu bölgedeki illere tahakkuk ettirilmelidir.

    urfa'da kaçak elektrik kullanan hırbonun elektrik masrafını istanbul'da yaşayan vatandaşa ödetmek nedir aw. böyle saçmalık olmaz.

    edit: bu konuda farklı iddialarda mesajlar geliyor, bilgilendiren arkadaşlara teşekkür ederim ama durum halen net değil.
    yani kaçak elektriğin bedelinin bölgesel yansıtıldığını iddia eden yazarlar da var, faturada gösterilen kayıp kaçak bedelinin aslında elektrik iletiminden kaynaklı kablolarda oluşan kayıplarla ilgili olduğunu iddia eden yazarlar da var.
    şimdi bu kekoların çaldığı elektriği bölge halkı mı ödüyor, yoksa bütün ülke mi ödüyor? bu konuda net bilgisi olan arkadaşlar varsa yazsınlar ki yanlışımız varsa biz de doğrusunu öğrenelim.
hesabın var mı? giriş yap