• nacizane tecrübelerim dahilinde gördüğüm kadarıyla kulak pamuğu/q-tip ile yarışamayan bir alettir. hem fiyat hem de pratiklik olarak. parmak zaten kullanılmaz, ziker atarsın kağıdı da grafiti de.
  • bir an yeni bir yazarın nick'i zannettiğim çizim ekipmanı.
  • türkçesi: kaynaştırma kalemi
    varyasyonu için:
    (bkz: blending stump)

    neye benzedikleri ve farkları için:
    http://www.heritageartstudios.com/…ials/pencils.php

    türkiye'de stump olana rastlamadım ben. diğerini de ingilizcesiyle ya da türkçesiyle sorduğunuzda anlayacak adam sayısı az.
  • özellikle karakalem çizimlerde kullanılan saf kağıttan yapılma bir kalemdir. kağıt kalemdir diğer adı. gölge ve ton dağılımı yapar. kaynaştırır. çizime ruh ve canlılık kattığından sihirli kalem olarakta bilinir. bulunması biraz güç olduğu için yerine sıklıkla ucu pamuklu kulak çöpleri kullanılır. kimi zaman daha iyi sonuçlar alınır hatta.

    bir a4 kağıdı tam köşesinden içe doğru kıvırıp dürerek evde kendi başınıza da amatör bir türünü üretebilirsiniz.
  • karakalemde muadilleri, fırça ve kulak temizleme çubuğudur. sadece kömür ve grafit kaynaştırmada işe yaramaz, aynı zamanda soft pastelde de ince alanlar için kalem gibi çalışır bu minicolar. yüz, saç gibi geniş alanları dişçi pamuğu, makyaj pamuğu vs malzemenize aldığınız tozla çalışırsınız. göz kulak, saç telleri, duduk, murun gibi ince işleri ince boy bir dağıtıcının ucuna aldığınız tozla...
hesabın var mı? giriş yap