• şimdi sabah haberlerinde bir kaç gündür gözüme çarpıyor bu teyzeler, amcalar farklı versiyonlarla:

    bir adam "torununa 1 lira harçlık veremediğinden" yakınıyor, bir kadın "torununun muz istediğinden ama alamadığından"...

    ben fena kazanmıyorum, yani ortalama bir standardım var, hatta bazen çok bile kazanıyorum çeviri vs. ile. biraz da steril yaşıyorum; köyden kente, evden işe... böyle bir başınıza takılırsanız gözünüze gözünüze giremeyebiliyor gerçekler.

    bugün c sınıfı bir pazara gittim. (len pazarın da sınıfı mı olur demeyin. var: misal antalya'da altınkum pazarı bambaşka, altınyaka daha başka, sosyete pazarı ekstra başkadır.) iki üç çeşit meyve dışındakiler girmez o sınıf pazara mesela. ben bugün çakırlar pazarındaydım. balıkçıya durdum ve klasik deniz mi, çiftlik mi sorusundan sonra bir tane -bir tane- tekrar yazıyorum bir tane çupra tarttırdım: 20 lira dedi. yuh dedim. yuh deyince kenardaki küçük -adını şimdi anımsayamadığım balığı gösterdi. len dedim, ev geçindiren bir ebeveyni düşünsene, geliyor, bir balık yedirmek istiyor çocuklarına adam gibi, kenara attığı balıkları gösteriyor satıcı. içi acır lan insanın. benim evlatlarım evlat değil mi lan, der. der yani. ben olsam derdim.

    almadım, içeriye doğru uzadım. patates 3.5 lira (dün markette 5 liraydı, sinirlenip almadıydım), fasulye 7 lira, havuç 3 lira, patlıcan 3,5, bakla 7, pancar 4 tanesi 3 lira, marul 1,5, 4 tane yeşil soğandan müteşekkil bağ 1 lira... hangi sebzenin mevsimi dedim kabağı, havucu gösterdi, baklayı sonra, patates, soğan...

    çilek de 6 liraydı ha. eriği hiç saymıyorum.

    şimdi tv'de "insanlık onuru" diyor başbakan.
    insanlık onuru mu kalmış lan? verdiğiniz 900 lira maaş ile bir dede/nine torununa pazarda gördüğü meyveyi, balığı, sebzeyi alamıyor, hangi onurdan bahsediyorsunuz lan?

    yazık, vallahi yazık.

    dilerim ki bahsettiğiniz o insanlık onuru sizi ve sizin gibi çiğleri gün gelecek yiyecek!
    insanlık onuru, yalandan, hitabetten beslenen pezeveng herifleri yenecek.

    ha, muzdu di mi? muz göremedim pazarda.
  • burada asıl sorun torun. bizim zamanımızda öyle miydi ? bir şey isteneceğinde anneden isterdik. nine ya da dededen isteyemezdik.
  • kimlere oy vermemesi gerektiğini azıcık düşünmesi gereken ninemiz. ekonomiyi bu hale düşüren yükseklerin umrunda olmayan kişi.
  • dün (pazar) aylık harcamam için 2, ideallerim için 9 saat çalıştım. önceki gün de benzerdi, hafta içi zaten rutin. yani 7 gün çalışıyorum bu aralar, her gün en az 10 saat. 5'i gündelik ihtiyaçlarım, 5'i ideallerim ya da hayallerim için diyelim.

    bu sabah canım kıymalı yumurta istedi. buzluktan kıyma çıkardım, dolaptan yumurta. masanın üzerinde duruyor hala.

    muz alamayan teyze içimi yakalı 5 sene geçmiş.

    bugün de "ayın 26'sında maaş alıyorum. 30'una kadar yiyoruz bir şeyler. halkekmekten 5 ekmek aldım, cebimde 5,5 lira kaldı, daha maaşa bir hafta var. biraz zeytin ve yumurta var evde, akşam onu yicez. sabah da onu yicez. ben utanmıyorum bu durumdan, eve ekmek alabildiğim için gurur duyuyorum. canımız neler istiyor, can boğazdan gelir, evet de yok işte" diyen dayıya takıldım.

    2 yumurta ve 50 gram kıyma masanın üzerinde duruyor hala, yiyemiyorum.

    pazar dahil çalışan basit bir insanım, yetkim yok, katkım yok... sorumlular nasıl yiyebiliyor acaba?
  • uzmustur.
    7500 lira artik vicdanlara aykiri.
    en dusuk emekli maasi ile asgari ucret esitlenmeli ve hep esit gitmeli.
    asgari ucretin bile altinda emekli maasi olur mu ya??
  • kendi tercihidir. insanların tercihlerine saygı duymak gerekir.
  • eskiden muz mu vardı.
hesabın var mı? giriş yap