• transfer döneminin bitimine 3 haftadan az bir süre kaldı ve sattıkları oyunculara rağmen hala 1 tane bile transfer yapmadılar. yaklaşık 80 milyon euro civarında satış yaptılar, bu paranın büyük bir bölümü kyle walker'dan geldi zaten. takımın genel olarak kadrosu iyi ama yedekleri biraz sıkıntı gibi. bugün newcastle maçını izledim, kyle walker'ın yerine oynattıkları aynı isimdeki kyle walker-peters fena oynamadı. zaten kendisi ingiltere'nin genç yaş takımlarında da oynayan bir oyuncu. bugün gördüğüm kadarıyla takım geçen sezon bıraktığı yerden devam ediyor ama izlerken keyif aldığım tottenham, en azından ilk 11 değil de yedeklere birkaç kaliteli isim alsa yine rahatlıkla şampiyonluk için söz sahibi olur. niye transfer yapmıyorlar bilmiyorum, belki de iyice sapıtan transfer piyasasındaki rakamları görünce haklı olarak çekinmiş olabilirler. transfer yapmaları bir kenara bir eric dier'ın bayern münih'e gitme ihtimali konuşuluyordu bir ara.
  • yakın bir zamanda stopere davinson sanchez, orta sahaya da ross barkley transferini açıklaması muhtemel olan takım. keşke bu transferleri lig başlamadan yapsalardı da takıma alıştırsaydılar. bunun yanında kişisel kanaatimce acilen gelir gelmez ilk on birde oynayacak bir hatta iki kanat oyuncusu almaları gerekiyor. dün sürpriz bir şekilde anthony martial için girişimde bulundukları ortaya çıktı. manu'dan koparmak zor ama olursa çok çok iyi bir transfer olur. sattıkları oyunculardan 80 milyon kazandılar, ceplerini de bir silkeleseler 200 milyonluk transfer bütçesi yaratırlar kendilerine. taş gibi bir genç stoper, dembele'den daha iyi bir orta saha, direk ilk on bir oynayacak kalitede bir hatta iki kanat alırlarsa yılan gibi bir kadroları olur. kieran trippier bu sene kyle walker'ı aratmaz ama iyi de bir sağ bek alırlarsa bu sene olmasa da önümüzdeki sene şampiyonluk hayal olmaktan çıkar.

    stopere davinson sanchez'i*, orta saha ross barkley'i, kanatlara thomas lemar ve anthony martial'i alıyorum olay bitmiştir. hatta sağ bek için djibril sidibe'yi de unutmuyorum...
  • transfer yapmazsa ilk 5 i göremeyecek takım.
    en az 3 tane direk 11 oyuncusu yapar ve iyi olursa bu isimler işte o zaman ilk 3 ü zorlar.
  • rekor transfer ücreti ile davinson sanchez'i kadrosuna katan takım. ilerleyen günlerde ross barkley, keita balde, serge aurier ve juan foyth'u kadrosuna katması bekleniyor.
  • köklü takım olsa da son yıllarda ön plana çıkan ingiliz takımı. totenham'ın ilk 4'e girmesi ingiliz devlerinden en az ikisinin şampiyonlar ligine katılamaması demek ki her biri için büyük maddi ve manevi kayıp oluyor.
  • ingiltere'de benim son dönemde izlerken en keyif aldığım takım aslında ama bu takımın kesinlikle maç kazanma alışkanlığı yok. kötü oynayıp kazanamadıkları gibi bir de çok iyi oynayıp kazanamama gibi bir durum söz konusu bu takım için. dün tottenham'ı izledim yine aynı senaryo. devamlı topa sahipler, maç boyu oyuna hükmediyorlar, rakip kaleyi adeta bombardımana tutuyorlar, rakibe neredeyse top göstermiyorlar ama sonuç yok işte. tottenham sayısız pozisyonu harcarken kalesinde gördüğü en ufak tehlikede, duran topta golü görebiliyor.

    bu takımın kaleye 35 şut çekip, 20 korner kullanıp, 600 küsür pas yapıp maçı kazanamadığını defalarca gördüğüm için şaşırmıyorum. ulan 20 kornerde en azından bir tanesi birine çarpar da kaleye girer demeyin, adamlar atamıyor işte. dün oynanan maçta bunun bir benzerini yine burnley karşısında yaşadılar, üstelik ilk yarıda golü bulup öne geçmelerine rağmen sıkıntı yaşadılar. o kadar atağa ve istekli futbola rağmen yine farkı arttıramadıkları için 90. dakikada cezalandırıldılar. normalde tottenham'ın böyle takımlara karşı bir de üzerine skor avantajını yakalamışken vurup geçmesi lazım ama olmuyor. bu yüzden hakkında sayfalarca analiz yapabileceğim gerçekten tuhaf bir takım aslında.

    böyle baskıyı kaldıramama, rüzgarı arkasına alamadı mı sıkıntı yaşama, dönemsel buhranlara sürüklenme gibi garip durumları var ve bundan yıllardır sıyrılamıyorlar ama havaya girip istediklerini yapmaya başladıklarında da önünde takım duramıyor. en olmadık takımlara bile bir bakıyorsunuz ki 5-6 atmış. bu çok iyi oynayıp maç kaybetme durumunun en yakın örneklerinden birisi de 2 hafta önce evlerinde kaybettikleri chelsea maçı. yine isim olarak sezonun maçlarından birisi, tottenham chelsea'yi sahadan siliyor ama yapılan basit bireysel hatalardan dolayı maç boyu top oynayıp beraberliği yakaladıktan sonra yeniliyorlar. chelsea'nin bırakın galibiyeti, beraberliği bile haketmediği bir maçtı.

    bu takımda winner karakteri yok buna artık adım gibi eminim. geçen sezon rahatlıkla çıkmaları gereken şampiyonlar ligi grubundan da benzer nedenlerden dolayı çıkamamışlardı çünkü grubu nispeten zayıf da olsa bu takımların oyun karakterleri tottenham'a ters gelmişti. şampiyonlar ligi gibi kulvarlarda işler farklı yürüyor çünkü, orada epl takımları gibi millet pozisyon harcamıyor. buldu mu affetmiyor ve tüm maç tek kale oynadığın maçları bile kaybedebiliyorsun. monaco neyse de leverkusen gibi leş bir takım önlerinde gruptan çıktı. gerçi bu anlattıklarımı tottenham ligde de başarıyor ama neyse. 2 sezon önce leicester'ın şampiyon olduğu yılda da mükemmel top oynayıp sezon başında kaybettikleri puanlar yüzünden şampiyon olamamışlar, bir de baskı yüzünden 2. sırayı bile kaybetmişlerdi.

    geçen sezon da bu anlattığım durumlarda olmadık rakiplere karşı puan kaybedip sezon sonuna doğru resmen tüm takımları dağıtmışlardı. bu sezon fazla transfer yapmadılar ama walker haricinde önemli bir isim de kaybetmediler. davinson sanchez transferine o kadar para vermek ne kadar doğru bir hamleydi tabi o da tartışılır. tottenham yine sezona geçen sezon bıraktığın yerin aksine çok dağınık ve skor üretmekten uzak başladı, kane yine klasik gol orucu dönemlerinden birine girmiş gibi görünüyor. kane de takım da normale dönecektir ama yine iş işten geçmiş olacak ve bu kaybettikleri puanları arayacaklar. tottenham için sezon başlamadan belki demiştim ama sezonun bu kadar başı olmasına rağmen şuna eminim ki tottenham şampiyonluğu bırakın ilk 3'e zor girer. bu takımda ne eksik, niye böyle oluyor bilmiyorum. pochettino'yu çok severim, takımı belli bir noktaya taşıdığı ve başarılı olduğu tartışılmaz ama o istenen en üst seviyeye gelemiyorlar bir türlü. bilmiyorum, bir kan değişikliği olabilir belki ama şuanda daha iyi kimi getirebilirler diye düşünüyorum, onun da cevabını veremiyorum. tottenham'a istediği futbolu oynatabilecek iyi teknik adamların hepsi sağlam takımlarda zaten.
  • yarrak gibi takimdir. tipki schalke 04 gibi ne uzar ne de kisalirlar. kotu desen degil, iyi desen degil, hicbir yere gitmeyen ve her sekilde hayal kirikligi yaratmayi basarabilen turde pis bir takim. yedinci lige dusseler ne uzulurum ne de eksikliklerini hissederim acikcasi.
  • oradan sissoko'yu da paketler misiniz pochettino bey?

    janssen'i bize vermiş takım. hadi bir de ayağı düzgün, driblingi iyi orta saha verin.
  • (bkz: #68302086)

    sezon sonu buna benzer bir entry döşeyeceğimi hissettiğim takımım. ilk 5 haftada -ki tamamı evinde olmak üzere- 7 puan kaybettik. rakipler doludizgin giderken olmaması gereken puan kayıpları yaşıyoruz. tamamında oyunu ileri yıktık ama gol üretmeyi başaramadık. puan kaybettiğimiz takımlardan ikisi aşırı formda burnley, ve ezeli rakiplerimizden chelsea. ama son derece formsuz, otobüs çekip beraberliğe yatan swensea'ya karşı şampiyon olmak isteyen bir takım puan kaybetmemeli.

    not: geçen sezon evimizdeki 19 maçın 17'sini kazandık. kalan 2 maç da berabere bitti. sadece ve sadece 4 puan kaybettik.

    wembley bize hiç yaramadı.
  • an irtibariyle 2.lig takımına 2 gol atamamış takımdır
hesabın var mı? giriş yap