• efendim su fışkırtarak karadaki böcekleri avlayan nadide bir balık tanımına bir açıklama yapmak uygundur, hani su fışkırınca avlanan böcekler nasıl olur da avlanır gibi düşünceler hasıl olabilir akıllarda.

    düşünelim.. balığımız usul usul yüzerken su üzerinde, suya yakın dallarda duran mesela sineği gözüne kestirir. bir tür balina edasıyla suyun üzerine su fışkırtır, durduk yere ıslanan sineğimiz şoka girip denize düşüverir, aslında sadece denize değil tuzağa da düşmüştür. saniyeler sonra balığımızın midesinde yerini alacaktır.

    2 yüzgecinde 2 marifet gibi, eğer su fışkırtamazsa bu sevgili balığımız, der ki zıplarım suyun dışına, ben kendim yerim sineği.

    evet doğanın marifetleri...
  • ismi eski yunanca okçu anlamına gelen balık türü.
  • tanrının, doğanın, evrimin, evrendeki gücün* ya da adı her ne ise onun mucizesidir. suyun içinde yaşayan bir canlı olarak yerçekimi denen şeyi kavramış ve lehine kullanan, bunula beraber suyun havadan daha yoğun olduğu ve basınçlı bi şekilde püskürtüldüğünde bir silaha dönüşebildiğini biliyor gibi görünen bir balık. bazen hayvanların bayağı zeki yaratıklar olduğunu fakat zekalarını sosyalleşmek ve medeniyet kurmak yerine asgari hayati ihtiyaçları karşılamak üzere kullandıklarını düşünüyorum ya da tanrı diye bişey var cidden ve lakin eğer tanrı yoksa, bu zeki ve buna rağmen mütevazı yaşam sürdüren hayvanların gözünde çok denyo yaratıklar olmalıyız.
  • çoğulu toxotai olan yunanca kelime.

    ayrıca;
    atlı okçu = hippotoxotes
    atlı okçular = hippotoxotai
  • age of mythology ve age of mythology extended edition'da, grekler'in yay ve ok kullanan birimidir. detaylı bilgi için: age of mythology - toxotes
hesabın var mı? giriş yap