• aliyorsun agbi minik bi paket tembih ediyorsun. her gectigin ip'den bana telgraf cek diye. ativeriyorsun network'e gidiyor gitmesini istedigin yere. sanada gectigi her ipden telgraf cekiyor :)
  • tam olarak mantigi bir tane icmp echo (bkz: icmp) pakedini surekli ttl'ini (time to live) 1'den ba$latip artirarak yollamaktir.. her iteration'da time to live'in expire oldugu host'tan source'a bir tane "baba pakedin timeout" oldu mesaji gelir.. bu mesajin geldigi yer bir hop olur.. bu sayede tum route trace edilir..
  • usage: traceroute [-dnrv] [-m max_ttl] [-p port#] [-q nqueries] [-s src_addr] [-t tos] [-w wait] host [data size]
  • ana bilgisayarla, müşteri bilgisayar arasındaki iletişimin hangi yol üzerinden sağlandığını tanımlayan unix yazılımı.
  • "ben dünyanın bir ucundan makineme ya da dünyanın öbür ucuna traceroute çektirmek istiyorum!" diyorsanız http://www.traceroute.org/ dır gideceğiniz yer.
  • network admin kardeslerimizin kendi networklerine/routerlarina dunyanin muhtelif lokasyonlarindan hangi yollar kullanilarak gelinebildigini ogrenmek uzere ugradiklari bir cok internet sayfasini toplu liste halinde barindiran delikanli bir site.

    ayrica
    (bkz: traceroute)
  • (bkz: pathping)
  • birbirini izleyen icmp paketleri kullanarak, verilen hosta ulasilan network yolunu izleyen servis. temel mantigi icmp protokolunun lifetime ozelligine dayanir. lifetime degeri her seferinde bir arttirilarak ulasilan hostlar belirlenir, en sonunda istenilen hosta varinca bi ohh denir.
    (bkz: ping)
    (bkz: icmp)
  • ilk yazildigi yillarda 33434.* porta yonlendirilmis udp paketleri kullanan, ancak yuce microsoft tarafindan udp paketlerinin yolda routerlarca kesilebildigine karar werildigi icin windows versiyonu tracert'in icmp echo paketleri kullanmasina karar werilen, bi paketin sektigi routerlari gormemize olanak weren komut. bu sebepten internetteki coook eski router'larin microsoft'un tracert'iyle calismayacagi iddia edilir. belirlenen standartlara gore bir router'in omru biten bir icmp paketi icin geriye paketin nefesi yetmedi diye cewap gondermesi beklenmez(mis).

    gunumuz *nixlerinde hala 1988 yilinda yazilan versiyonu kullanildigi icin kaynak kodundan nerdeyse hicbisey anlasilmaz. (zaten yazari* da 48 saat uyumadan yazdigi bu kodun, calismayi birak nasil derlenebildigini bile anlamadigini kodun bi yerinde belirtir) kankasi tracepath 44444. porta yollanan udp paketleri kullanir ve kaynak kodu cok daha sade ve duzenlidir.
  • (bkz: tracert)
hesabın var mı? giriş yap