• clint eastwood filmin yarısını kadınların peşinde ya da onların evinde geçiriyodu...
  • clint babaya yakısmayan film.
  • perihan mağden'den bir true crime tanımı: "... bunların hepsi gerçek! true crime! her yerde 'var'lar. karşımızdalar!

    hepimiz biliyoruz ki, normal hayatlarımızda bizi sapık katiller ellerinde baltalarla göllerden filan çıkıp kovalamıyorlar. her gün kalbimizi gündelik hayatın dehşeti kırıyor. her köşe başında karşımıza çıkan kapitalin üstüne çökmüş faşist figürler ve onların gönüllü yamakları, bizi hayattan bezdiriyor, ideallerimizden, çocukluk düşlerimizden vazgeçiriyorlar..."

    http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=146301

    ayrıca (bkz: daima ileri)...
  • grand theft auto'nun aynasız versiyonu.
  • activision'un 2010'da üç platform için de çıkaracağı oyun. hong kong aksiyonu imiş.
  • amerikan sinemasının bilindik senaryolu filmlerinden biri.

    bir suç işlenir, faili olarak biri yakalanır, idam kararı verilir, ama son saatler yaşanırken olayı araştıran ya da tesadüfen dahil olan birinin beyninde bir şimşek çakar ve infaz edilecek kişinin aslında asıl suçlu olmayabileceğini düşünür ve sonrasında da bunu isbat için koşturmaya başlar, vs. vs...

    konu bilindik ama oyunculuklar iyi bu filmde. clint eastwood her zamanki gibi usta bir oyunculuk çıkarmış, isaiah washington, lisa gay hamilton ve james woods da ona eşlik etmiş. filmin müziklerini ise lennie niehaus yapmış.

    http://www.imdb.com/title/tt0139668
  • klasik 90'lar amerikan filmlerinden. özellikle the player izledikten sonra her sahne aşırı yapmacık geliyor. bir an steve'in karısı ile olan ilişkisi falan değişik bi anlatıma girince aha dedim film kendini klişelerden kurtaracak falan mı acaba? ama maalesef... olmamış filmdir.
  • true crime ile ilgili podcast dinlemeyi seviyorsanız "root of evil" podcast'ini kaçırmayın derim. hodel ailesini ve black dahlia cinayetini anlatıyor. podcast'in tam adı: root of evil: the true story of the hodel family and the black dahlia.
  • sadece belgesel ve dizi değil podcast olarak da patlama gerçekleştiren konsept.

    nedeni de açık, en vasat edebiyat örneği olan "whodunnit" ingiliz klişesi polisiyeler kitap olarak azaldı ve yeni nesil bu basit tersköşelerle dolu ucuz edebiyat konseptini yeni nesil medya türlerinde arıyorlar. işte bu boşluğu netflix-investigation discovery belgeselleri, birbirinden sikik bbc dizileri(not netflix orijinal olarak izlediğimiz birçok polisiye bbc yapımıdır) ve podcast sektörü ele geçirdi.

    artık geri dönüş yok, her sene yüzmilyon dolarlar bu yapımlara aktarılıyor. insanlar da çılgınlar gibi tüketiyorlar aynı konseptli yapımları. ama kötü olan şey netflix kaynaklı olan şey. ya böyle sikik bir platform olmaz, çoğunluk neyi beğeniyorsa ona uygun yapım yapma çılgınlığı yüzünden dizi sektörü şekil değiştirdi. tamam bu eskiden de vardı ama netflix algoritmalarla izleyicilerin neyi beğendiğini çok daha başarılı tespit ediyor. adamlar bu algoritmalarla yeni bir janr oluşturdular sadece vasat insanların hitap eden ve herşey buna zorlanıyor. true crime konseptiyse bu normie janrının tam göbeğinde oturuyor.
hesabın var mı? giriş yap