• sabahin köründe bisikletiyle arz-i endam eylerken gördügüm ve henüz afyonumun patlamamis olmasindan kaynakli, bir arkadasimi görmüsüm gibi selam verdigim ve hic yadirgamadan o da arkadasini görmüs gibi karsilik veren, gülümsemesiyle sisli ve soguk sabahimi isitan.
  • şu fotografı ile gözümdeki karizmasını ucundan azcık çizdirmiş olsa da severiz kendisini:

    http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/…71821_1967749_n.jpg
  • yazdığı şarkılardan da anlaşılacağı üzere çocukluk ve masumiyet takıntısı olan peter pan sendromlu müzik dehası. konserlerde açılış-kapanış müziği olarak hans zimmer eserleri kullanması, yazdığı şarkılarda yüzüklerin efendisi, kara kule serisi ve diğer fantastik edebiyat öğelerinden( the siren ve ghost love score'daki deniz kızı teması örneğin) esinlenmesi, jack sparrow'un finlandiya şubesi şeklindeki muhteşem görünümü ve daha bir çok yönüyle kendine hayran eden nightwish'in kalbi. ayrıca fin şarkıcı johanna kurkela ile berabermiş kendisi. ` :ekşi sözlük magazin servisi`
  • ilk gençlik aşkım olması muhtemel insan. o garip ocean soul'luğuna, klavyesinin başında kendisinden geçmesine, frubun müzikalitesini göğüsleyip bazen hakikatli bir besteci havalarına girmesine, saflık ve çocukluk takıntısına, jesus tipli oluşuna bayıldığım adamdır o.

    over the hills'de kendisini kaybeder bence. ama en coştuğu şarkısı bence moondance evet. hani moondance'i sadece klavyeden oluşsaymış, tuomas kendini kaybedermiş.

    bir de buna gelen en garip soru "are you jesus?" mış, yıllar içinde gördüğüm kadarıyla kendisi jesus evet. azıcık yaşlanmış ama o da kırklarında, olur o kadar. bir de kendisi de jack sparrow'a benzemekle beraber en güldüğü karakter de yine jack'miş. bir de the beauty and the beast'e takıntılıdır. sayesinde ben de oldum galiba. kendisini beast sanıyor da öylesi beast'e can kurban be. kendisine burdan sesleniyorum, sevgili tuomas senden beast meast olmaz, sen kendine ocean soul diyorsun ya işte senin tek tanımın o.

    keşke tarja'yı atıp anette denen dallamayı almasaydı da eva'dır, poet and the pendulum'dur tarzı müzikler yerine yeni birer nemo, the siren, sleeping sun filan dinleseydik.

    ayrıca ergenlikte defterlerimin kenarına galp tuomas yazdığım çizdiğim çok olmuştur. hatta bu durum arkadaşlarımın diline bile düşmüştür hehe. bir de hiç evlenmeyerek bana kapı bıraktığını düşünüyorum. (bkz: buraya random gülüş gelecek)
  • idoldür kendisi.

    müzisyenliğiyle değil ama. karakter olarak. köyünden çıkıp yarattıklarıyla milyonlarca insanın kimliklerini etki bırakabilmiş olmasıyla. milyonlarca kişinin önünde sahneye çıkmasına rağmen hala utangaç olmasıyla. hala babasının önünde sigara içememesiyle. o kimliğini saklamamasıyla.

    kendisiyle helsinki sokaklarında yürümediğiniz sürece ünlü olduğu, zengin olduğu aklınızın ucundan geçmez diyor ailesi ve arkadaşları. analar ne oğullar doğuruyor. biz de başarılarımızı reklam etmeyi, her yerde konuşmayı, itici olmayı benimsemişiz. sosyo kültürel bi olay.
  • sayesinde crash report (ya da crush report)* verdigim küheylan; yagiz delikanli.

    seni bugün gören gözlerime yaziklar olsun; her$ey çok farkli olabilirdi.*
  • ünlü disney karakteri scrooge mcduck (nam-ı diğer varyemez amca) hakkında yazılan bir çizgi romana soundtrack hazırlayan müthiş yetenekli finli müzisyen. adı music inspired by life and times of scrooge olarak açıklanan albümün ilk single'ı şuradan dinlenebilir:

    http://www.youtube.com/watch?v=jwwsvoo5k_k
  • en cok tanismak istedigim, en sevdigim unlu kisidir. (bkz: ocean soul)
  • nightwish'i şu haliyle koruması gereken insan.

    biraz önce endless forms most beautiful'u baştan sona dinledim, ve şunu söylemeliyim ki floor jansen bu gruba en çok yakışan ve holopainen'in sınırlarını zorlatan bir solist olmuş. floor jansen'ın gruba dahil oluşuyla holopainen'e özgürce beste hakkı verilmiş resmen. geçmişte olduğu gibi müziği soliste uydurmaya çalışıp kendini kısıtlamayan bir besteci görmesin artık bu gözler. hadi canısı.
  • hayatıma keyboardındaki bir tuş olarak devam etmek istediğim insan, müzik dahisi.
hesabın var mı? giriş yap