• yine götten uydurulan bir analiz, veri ve yargı ile karşınızdayız sayın seyirciler.

    "çoğu" - saydın mı? kaç kişi? oran?

    "türk kızları" - dünyadan çeşitli boşanma istatistikleri:
    amerika'da ilk evliliklerin %41'i boşanma ile sonuçlanıyor. evlilikler ortalama sekiz yıldan kısa sürüyor: amerika istatiskleri
    portekiz kızlarının biraz şey olması (100 evlilikten 72'sinin boşanma ile sonuçlanması): avrupa boşanma istatistikleri

    "bence kadınların tabularını yıkıp çok fazla ince eleyip sık dokumadan sevgililik dönemleri geçirmeleri lazım.", güzel kısıtlı çevrenden sosyal tespit falan yaptın ama bir de şuraya bak: tuik boşanma nedenleri verileri

    bir de bildiğim kadarıyla evlenmek iki kişiyle karar verilen bir konu. yani zorla kimse evlendirilemiyor. iddia ettiğin gibi türk kızları evlenme mantığında yaşıyorsa bile, ya aynı mantıkta olup onlarla evlenen birileri var, ya da pısırık ve her denileni yapan bir takım adamlar var.

    uzun lafın kısası, eğer iddialarında en ufak bir doğruluk payı olsaydı bile sunuş ve sonuca ulaşma açısından "yanlışsın, yanlışsın, yanlışsınnn..."

    saygılar efem.

    müdahale editi: kadının aldatma nedeni ile boşanması = kadının aldatılması
  • ay simdi bayılacağım o kadar sıkıldim ki bu tür basliklardan yav he he demekten baska bir sey yazasim gelmiyor inanir misin sozluk kardes.
  • herkes eldeki ile yetinmediğinden bu olaylar, herkes daha zengin daha mutlu bir hayat istiyor, kimsenin problem cekmek gibi bi derdi yok.

    türkiye de ayrıca 10 yıl vadeli kredi alip , evliliğin en güzel ilk senelerini borc harç içinde geçirmek de en kötü durumlardan biri, millet gezip olaşamayinca aldığı mortgage in esiri oluyor.

    cevresel problemler de var tabi, evlendikten sonra her kafadan bi ses cikiyor, kimsenin hiçbişeye sabrı yok, saygısı yok, aileler birbirine düşman vs..

    o kadar çok detay var ki, mesele sadece kızda bitmediginden, bu konu öyle kolay bitebilecek bir konu değil, tek ve daimi önerim evinizi arabanizi alin, çok iyi bir işe girmeden evlenmeyin , borçla evlenmeyin.

    bir de türk kadınında, ailelerden gelme olarak evinin hanımı olma dürtüsü var. evinin hanımı ol müge anlı izle modeli.. evlendikten sonra işi birakiyor herkes, koca calisiyor. bu bence "türk kadını çalışmaz, kocasına hizmet eder, çocuğuna bakar" modelinden kaynaklaniyor, tabi "ben ne calisicam ya evlenirim kocam calissin" diyeni de gördüm.

    bu nedenledir ki evlilik bence hayatinda herşeye sahip olduktan sonra olmasi gereken bişey. borç harç ile evlenmek hele ki ülkenin bu durumunda sabit maaşlı çalışan bir kişi için alınabilecek en büyük risk.
  • çoğunluğu öyledir ve öyle olmadıklarını iddia ederler. evet belki sen öyle değilsin entel sözlük kızı ama hemcinslerinin büyük bir yüzdesi bir an önce zengin bir koca bulayım da evleneyim kafasında.
  • bu da dahil bütün genellemeler yanlıştır.
  • (bkz: evlenme mantığı)

    bir insan niye yaşar? hayatının bir döneminde hedonist olabilir insan ama eninde sonunda insan, diğer insanlarla birlikte olmak, güvenli ve keyifli bir hayat sürmek ve hatta mutlu bir evlilik eşliğinde çocuk/çocuklar yetiştirmek için yaşar. bunun cinsiyeti yoktur, bir insanın güvenli ve disiplinli bir hayat istemesi oldukça doğaldır. kimse, evlilik için birbirini darlamamalı, iki kişiden biri istemiyorsa o iş olmaz tabii ki. kişisel olarak gelişmiş, olgun bir insanın evlenmek, hayatını düzgün ve disiplinli bir yaşayışa çevirmek, aile olmak istemesi de son derece doğaldır. ve doğruya doğru, olgunluk kızlarda daha çabuk gelişir, hayattan ne istediğini bilmek çok güzel bir şeydir. insan evlenmeden de, evlenmek istemeden de yaşayabilir tabii ki ama muhtemelen hayatını geçici zevklerle geçirir ve disiplinsiz bir hayatı olur.
  • oraya gösteriş merakınıda eklemenizi rica ediciğim...
  • evlilige merakli olduklarindan degil, asiri derecede baski altinda olduklarindan. sence kac kiz rahat rahat sevgilisini koluna takip gezebilir ve hatta gece sevgilisiyle kalabilir? daha erkekler bile ekonomik veya dini sebeplerden dolayi gece evden disari cikamaz ve kendine ev tutamazken bunu kizlardan nasil bekleyebiliyorsunuz? birlikte tatile çikamadiktan sonra, kose bucak biri gorur mu diye gizlenme korkusuyla gezmeyle yetindikten sonra neylesin oyle sevgililigi. ozgurce bir iliski yasamanin tek yolu onu evlilikle mesrulastirmak sayin turkiye'de yasayip turkiye'nin gerçeklerinden kopuk cahil.
    ancak otuzunu asmis, bir sekilde her seyle mucadele etmis ve ekonomik ozgurlugunu elde etmis "kizlar" ileriye yonelik dusunmeden iliski yasayabilir. çunku o yeterince guçludur ve bir sekilde topluma belli kaliplara sigmayacagini kabul ettirmistir. o kadar baskiya gogus germisken o saatten sonra o da bayilmaz dogru durust tanima firsati olmadigi bir adami ve ne hal alacagini bilmedigi bir iliskiyi omur boyu hayatinda tutmaya.
    yazarken gerildim resmen. bu ulke ne çok anlayissiz, bos beles insan barindiriyor hayret.
  • verdi/vermedi/orospu/evde kalmış/evlenilecek/eğlenilecek/3kızı beraber idare etmek üzerine bir dünya kurarsan haliyle karşılaşacağın mantık da bu olur.

    ne demişler öyle göte böyle şaplak
  • yahu türk kadınına uygulanan toplumsal baskıyı siz erkekler oluşturmuyor musunuz? biriyle birlikte olsa kaşar, olmazsa kezban! evlenmese kız kurusu evlense evlilik meraklısı eğitimi yok, işi yok, hayat güvencesi yok, sevgi yok, saygı yok. doğduğu andan itibaren evlenmesi için programlanıyor. boşansa da duloluyor. çocuğu olsa ve ayrılsa mahalleninorospusu oluyor.

    hayır türk kadını norveçliler gibi istediği ile çıkabilse, erkek arkadaşlarını babasına, abisine, annesine anlatabilse, tanıştırabilse, aileleri, çevresi kabul etse, içselleştirse, onlarla cinselliği özgürce yaşasa, eski sevgilisinden yeni sevgilisine söz edebilse, geçmişi önüne ısıtılıp ısıtılıp konmasa, kötü sevişse beceremiyorsun, iyi sevişse orospu çıktı görüyormuşsun denmese, hamile kalsa bile evliliğe ve kocaya muhtaç olmadan çocuğunu doğurabilse, devlet güvence verse, canı, namusu güvende olsa... say say bitmiyor yemin ederim. evlilik meraklısı mı olur? napsın evlenip? kahrınız çekilir mi sanıyorsunuz?

    sonra yok kasmayın, yok az flört edin diye vik vik akıl verin.. nerde yaşıyorsunuz kuzum siz?
hesabın var mı? giriş yap