• hep benzinli ve lpg li araçlara binen, eninde sonunda dizel bir araç alan yurdum insanıdır.
  • (bkz: tamam)mış. amk aktrollü neye komiklik yapacağını bilmekten bile aciz.

    elbette gerçekleşecektir. bu konuda öncü olalım bari amk, zaten akaryakıtımız yok, hiç değilse aynı maliyete şehirlerimizin havası temiz olur.
  • akaryakıt fiyatları düşmeyeceğine göre mantıklı bir harekettir. tabi yüce devletimiz elektrik fiyatlarını günceller mi, şimdilik mtv almadığı elektrikli araçların kulak arkasını da siker mi sorularını da beraberinde getirir.
  • 2045'ten önce olmayacak olaydır.
  • kapsamı daraltılması gereken yasak.

    benzin ve mazotlu araçlara alternatif olan arçlar elektrikle çalışıyor bildiğim kadarıyla. borla falan da çalışır diyenler var ama daha o kadar gelişmedi herhalde.

    ben gerçekten bilmiyorum ama binek araçlar dışında elektrikli araçlar herhalde daha uzun süre yasaklanamaz gibi geliyor. yani elektrikli kamyon, buldozer, otobüs falan daha o kadar yaygın değil gibi.
  • olması gerekendir ancak türkiyenin tam bağımsız bir ülke olma ihtimali şimdilik ufukta gözükmediği için medeni ülkelerde en geç 2030'larda gerçekleşecek bu çevrim bizim mevcut siyasi ve sosyal yapımız ile onlardan minumum 30 yıl sonra olacaktır...ayrıca diğer ülkeler ellerinde kalan akaryakıtla çalışan araçları, yedek parçaları ve daha ne varsa bize satarak kendi ülkelerindeki temiz enerji çevrimi için gerekli kaynağı yaratacaktır...biz ise hamdolsun 1 milyon 300 bin imam hatipli öğrencimiz var ölülerimizi yıkayacak imamımız var, üçüncü, beşinci köprümüz var diyerek bu alanda da diğer gelişmiş ülkelerden fersah fersah geri kalacağız...böyle başa böyle tarak...
  • avrupa geçsinde elektriğe tamamen, ikinci el bmw mercedes alalımcılara bayram gibi olur...
  • ülkemizde olması ihtimali olmayan olay.
    almanya da bile arabaların akülerini şarj yapmasına gereken elektrik hatları ve enerji yok. bu yüzden adamlar bir tarih söyleyemezken bizde zor durum.

    edit: bulundugumuz günlerde, alman belediyeleri euro 6 dan düsük olan dizel araclarin sehir icine girislerini yasaklayabilmek icin yürütme mahkemesine basvurmus ve dava lehlerine sonuclanmistir.

    http://www.spiegel.de/…-jetzt-wissen-a-1195780.html

    https://www.welt.de/…der-flottenmodernisierung.html

    https://www.focus.de/…ahren-duerfen_id_6850975.html
  • hayaller paris, gerçekler sincan.
  • lpg lobisinin işi gibi duran olay. çakallar sizi. elektriği falan özendiriyoruz ayağına voleyi vuracaklar.
hesabın var mı? giriş yap