*

  • fullbright anlaşmasini iptal etmek
  • imam hatipleri çoğaltırsak her şey hallolur bence
  • bugün aksayan,yolunda gitmeyen herşey-ekonomi,siyaset,bilim ve sanat üretememek,toplumsal kutuplaşma,suça eğilim-temelde kitlelerin eğitimsizliğine dayanıyor.ülkemizin en büyük sorunu bilinçli ve üretken yurttaş yetiştirememek.

    bu sorunun birden fazla nedeni var ama devletin en kısa zamanda radikal bir karar alıp türkiye'de ki bütün öğretmenleri değerlendirmeye alması lazım.öğretmenlerin mesleki yeterliğinin,psikolojik durumunun,yorumlama ve algılama gücünün,iletişim becerilerinin, bildiğini aktarabilme becerilerinin ölçülüp yeteri şartı sağlayamayan öğretmenlerin görevlerine son verilmesi lazım.yıllardır okullarda milyonlarca öğrencinin kaderiyle oynadı yetersiz öğretmenler.iyi eğitim verilemeyenler başarısız bir geleceğe sürüklendi,zalimce arkadaşları önünde dövülen çocukların psikolojileri bozuldu hayatlarında unutamayacakları travmalar yaşadılar zaten bir çoğuda şiddete ve suça eğilim gösterdi ilerleyen yıllarda.

    ikinci olarak da ivedilikle tüm üniversiteler öğretmenlik bölümlerine öğrenci alımını bir sonraki karara kadar durdurmalı ve alım yapmaya başladıktan sonra başarı sıralamasını en az yirmi beş bin civarlarında tutmalıdır.on tane türkçe neti yapabilen insanların bu müstesna mesleği yapmaya aday olmaması lazım.

    başka çaresi yok.ya acilen radikal kararlar alacağız,kısa süreliğine acı bedeller ödeyip geleceğimizi pırıl pırıl taşlarla döşeyeceğiz yada bu kokmuş eğitim düzeninin bozuk bir toplum yaratıp bizi uçuruma sürüklemesini izleyeceğiz.
  • abi böyle naif naif fikirleri gördükçe bi yandan gülüyorum bi yandan üzülüyorum. olm bir sik düzelmeyecek bu ülkede ya. iyi eğitim en basitinden düşünen insan demek. düşünen insan demek noluyo lan bu ülkede bi durun amk diyen insan demek. böyle insanı istemiyolar zaten neyin eğitimi neyin sistemi neyin düzeltmesi ya.

    süper yollar. çok affedersiniz sikime kadar.
  • ikili eğitimi zorunlu yapıp, açılacak yeni okullarla sınıf mevcudunu yirmiye düşürmek. öğretmen öğrencilerle tek tek ilgilenemedikten sonra hiçbir şeyi düzeltemeyiz. örneğin dersine girdiğim bir sınıfta iki hiperaktif, bir otizmli, üç suriyeli, on civarında bomboş öğrenci var. kırksekiz kişilik sınıfta başta bu çocuklara olmak üzere hepsine çok yazık oluyor.
  • türkiyede yaklaşık 800 000 öğretmen var.bunun 500 000 tanesi son 15 yılda atanmıştır. son 4 yıldır da mülakatla öğretmen alınmakta.yani şu an meb de çalışan öğretmenlerin çoğu mevcut iktidarın elamanı sayılır.bunu hükümete yakın bir sendika var. eğitim bir sen.bu sendikanın üye sayısından anlayabiliriz.yaklaşık 400 000 üyesi var bu sendikanın. tesadüfe bakın ki idareci veya üst düzey meb elemanları hep bu hükümete yakın sendikaya üyedir.

    şimdi yukarıdaki bilgiler ışığında yeterliliği yüksek öğretmen seçilip geleceğimizi kurtarmak için meb yeniden dizayn ediecek. buna kargalar bile güler.istediğin kadar bilgili ol.istediğin kadar öğretme yeteneğine sahip ol ama birilerin adamı değilsen ağzında kuş tutsan meb de öğretmen olamazsın.onu bırak sıradan hademe ne bileyim bilgisayar başında memur bile olamazsın.

    yıllardan beri meb de performans sistemi gelecek deniyor. pek çok öğretmen buna karşı çıktı.nedeni meb in hakkaniyetli bir performas sistemi geliştireceğine hiç kimsenin inanmamasıdır.
  • 2018 üniversite sınavına giren 2 milyon 19 bin 564 adayın ayt'de elde ettikleri netlerin ortalaması şu şekildedir: türk dili ve edebiyatı 24 soruda 4,743 ortalama, tarih 10 soruda 1,617 ortalama, coğrafya 11 soruda 2,856 ortalama, matematik 40 soruda 3,923 ortalama, fizik 14 soruda 0,467 ortalama, kimya 13 soruda 1,109 ortalama, biyoloji 13 soruda 1,669 ortalama.

    adayların elde ettiği bu ortalamalar sadece onların suçu olamaz. bu suç aynı zamanda ailelerinin, öğretmenlerinin, sosyal çevrelerinin ve dolayısı ile hepimizin. yok kadını seksi yapan şeyler, yok erkeğin penis boyu, yok bilmem ne... zaten açılan şu başlıklar sorunun temelinin nerede olduğunu az çok gösteriyor ama neyse.

    aramızda öğretmenler, akademisyenler, öğrenciler, anne-babalar vardır elbet. bariz şekilde hissedilen eksiklikleri, yanlışları paylaşalım ki neler yapabileceğimizi görelim. hazır böylesine istekli bir milli eğitim bakanı bulmuşken fırsatı kaçırmayalım.
  • he he. istekli bakan he

    hala öneri sunalim diyenler var ha resmen deli oluyorum arkadaş. lan sen ben onerince dinleyen mi var.

    siktir et amk. inceldigi yerden kopsun. sikeyim eğitimini.
  • van'ın erciş ilçesinde ögretmenlik yapıyorum egitimin düzelmesi icin öncelikle aile yapısının düzelmesi gerekli yoksa sittin sene eğitim düzelmez 1 çocuğa bakamayacak ailelerin on çocuk yapması ve o on çocugun aynı odada yatmasıyla siz okulda ne yaparsaniz yapın bu cocuklardan bisey olmaz iclerinde cok zeki cocuklar var fakat bu cocuklar ne calısmak icin düzgün bir ortama ne de aileye sahipler.finlandiya singapur kanada gibi ulkelerin pisa derecesi cok yuksek oturdum bunun nedenini arastirdim finladiyada ailelerin ekonomik refah duzeyi cok yuksek ve bu aileler bir veya iki cocuk yapiyor ve cocuklariyla maksimum duzeyde ilgileniyorlar onlarla turkiyeyi karsilastirmak aslanla kedinin karsilastirilmasi kadar komik gelmisti bana
hesabın var mı? giriş yap