• şimdi ben bir rent a car'dan otomobil kiralasam,sonra o kiralama şirketi bana otomobili hediye ettiğini söylese sevinirim degilmi?

    aradan 1 hafta geçse şirket beni arasa ve dese ki: "ahmet bey 1 haftalık kiralama bedeliniz 1000 tl oldu haberiniz olsun"

    eee sen hediye demedin mi ?

    evet aracı kendi aracınız gibi kullanabilirsiniz kira bedelini ödemek koşuluyla tabiki.

    şimdi devletin yaptığı şey bu degilmi? vatandaştan vergi kesiyorsun,ne için?
    yol için,şu için, elektrik için.

    peki vatandaştan aldığın vergiyle yol yaptığını iddia edip bunu reklam ve seçim malzemesi yapıp, sonra bunu tekrar ücretli yaparak milletle satmak ne oluyor?

    yani sen benim paramla yapılan yolu özel şirkete satıp ne hakla tekrar para istiyorsun?
  • duble yollardan rahat rahat gelmeyi biliyorsun ama. gazi başkomutanımızdan önce o yollar ne haldeydi. yol işçileri taş mı yesin, caponmehendis bedava mı çalışsın. vatandaşın asli görevi devletini tatmin etmektir ayrıca.
  • bu olayın sadece büyük şehirlerde geçerli olması da bir ironi değil mi?
  • gayet normal olandir. 'yap-islet-devret' bu sekilde isler. yap islet devret olmasa bile koprunun bakimi ya da yeni koprulere finansman olmasi icin ucret alinabilir. america'da ornegi de coktur: (bkz: toll road), muhtemelen avrupa'da da vardir ama ben bilmiyorum

    asil problem devletin o kopru ucretlerinin minimumuna kefil olmasidir. sen yilda kac kisinin kopruyu kullancaginin simulasyonunu yapmadan $x dolar, minimum y gecise kefil olursan, iste orada gaflete dusmus olursun. (bkz: osmangazi koprusu)
hesabın var mı? giriş yap