• kurt sorunudur.

    80 darbesi sonrasi siyaset tarihimize baktigimizda bu sorunun cozumu icin agirdan alanlarin, once guller atip sonra onlari bombalara cevirenlerin, oluler uzerinden oy toplamaya cali$anlarin sonu hep ayni oldu.

    iktidarlarindan oldular.

    bugun ayni tarih akp icin de tekerrur etmektedir. kurt sorunu icin adim atmadikca onunla bagli olan diger butun sosyal ve ekonomik sorunlar bir sarmal gibi buyuyecektir.

    ve yapay bir krizle akp de tahtindan olacaktir.
  • sorun degil de sorunlar dersek ; gelir dagilimindaki adaletsizligin giderilememesi , ulkenin kaynaklarinin verimli kullanilamayisi ve her alanda yetersiz planlama -hatta hic planlamama- ( bu planlama hatalarindan dolayi issizlik hergun yukselirken bazi isletmelerin eleman bulamamasi , tarimda bir urunun gereginden fazla uretimi sonucu cope dokulmesi , bazi urunlerin fiyatlarinin altinla yarisiyor olmasi gibi ...), saglik konusunda yasanan aksamalar , egitim sisteminin ulkenin ihtiyacina gore duzenlenmemis olmasi ....ilk anda aklima gelenler .
    teror basli basina iktidar degistiren bir sorun degildir , olsa olsa iktidari degistirmek isteyenlerin kullandigi ismarlama bir unsurdur . ulkede iktidari sallamasi gereken ulkenin tamamini ilgilendiren onca haksizlik ve adaletsizlik varken , birilerinin cikip ''iktidar deviren kurt sorunu '' demesi , omurgasiz iktidarlarin bu halka armaganidir .
  • çok net bir şekilde türkiye'de kaliteli havyar olmaması sorunudur. bu soruna deva bulamayan insanlar çok uzun süre bir toplumu yönetme hakkından mahrum kalırlar.

    bununla alakalı yunan mitolojisinde şöyle bir hikaye anlatılır:

    erasmus'un oğlu roger olimpos dağına çıkmış ve zeus'a haykırmış; "arkadaşım neden bu memlekette kaliteli havyar yok?" diye. o da roger'i deniz tanrısı neptün'e yollamış. neptün'e de aynı soruyu sormuş. neptün durur mu hemen yapıştırmış cevabı "müdür bu buna konuş". o sırada fırtına neyin çıkmış ve roger'i elektrik çarpmış. roger geri kalan ömrünü başı at gerisi insan olacak şekilde değişik bir formda geçirmiş. bu sırada yaşanan kuraklıklarda ot bulamamış çok açlık çekmiş. sonra yıllar geçmiş ve mevsimler canlanmış. haliyle piyasa da canlanmış. günlerden bir gün fransız rivierası'ndan kaliteli havyar ithalatı başlamış. roger her gün limana gidip havyarlara bakar ancak çene yapısı uygun olmadığından ve aslında artık bir otçul olduğundan hiç yiyemezmiş. demiş ki kendi kendine, ben de adamsam sizi iktidar yapmam. halkı örgütlemiş ve kazan kaldırmışlar. bu sırada zeus ve bütün ahalisi pılı pırtıyı toplayıp plüton'a yerleşmişler. o zamandan beri gözden ırak, insandan ırak yaşarlarmış. her şey düzene oturmuş bir gün ama roger asla havyar yiyememiş.
  • (bkz: cari açık)
  • 1-eğitim seviyesi
    2-gelir seviyesi
    3-işsizlik
hesabın var mı? giriş yap