• torpilin getirdigi kalitesizliktir.
  • öncelikle eğitimcilik ve bilimadamlığının araştırmacı ruhtan uzaklaştırılıp maaş odaklı olması ve torpil sisteminin dezavantajındandır.

    uyduruk ülkelerde bile aferdersin kopya yada siktiriboktan tezlerle kabul göremezsiniz maaş kapılarının sizlere açılması için. ancak araştırma yapacağınız laboratuvar, kütüphane gibi alanlarda sınırsız şekilde kapıları açarlar size, birşeyleri keşfetsin, bulsun, somut birşeyler edebilsin diye.

    bizde torpili buldun mu, keten helva muhabbeti. zaten gittiğiniz yerde daha iyi siyasi tanıdıklarıolan birisi yoksa hem sevilmez hemde korkulursunuz. aman bana karışmasın, ekmeğime zeval gelmesin....

    sonra mı eğitimcilerden de bi halt olmuyor bilimadamlarından da.

    30 yaşında ilk okul müdürleri var aga.
  • öğretmen okullarının üniversite için "açıkta kalmayayım" tercihi olmasından kaynaklanan olay. ve bu büyük, üzücü bir kısır döngü. ortalamanın altında insanlar, öğretmeyi, hatta en başta öğrenmeyi sevmeyen insanlar "öğretmenlik okullarına" gidiyor. ve bu insanlar 4 yıl boyunca(sınıfta kalmazsa) üniversitede hiç bir bokk öğrenmeden mezun oluyor. istisnaları yok mudur, tabii ki vardır. hal böyle olunca hiç bok bilmeyen şahıslardan hiç bir "şey" bilmeyen bebelere "bir şeyler" öğretmesi bekleniyor. haliyle her nesil bir öncekine göre daha çok bilgi olmasına rağmen daha kalitesiz yetişiyor.
  • he canım he he he.sizin çocuklar süper zeki,ahlaklı, bilgili,4 4lük.
    biz öğrermenler cahil.kalitrsiz,vasıfsız vb.

    arkadaş neden bi kere de sisteme laf etmezsiniz.

    biriside girmiş felsefe dersine de çocuklar birşey ezberliyolarmış.

    öğrermeni özerkelştirmeyen,öğrenciden aldığı nota mahkum eden,siyaseten atanmış müdürlerin ve sendikanın uşağı haline getiren,3 kuruş maaş verip 3 milyarlık iş isteyen sistemin hiç suçu yok amk.
  • kesin birileri konuyu öğretmen maaşına bağlar demiştim ki evet bağlamışlar . kişinin kendini geliştirmesi karakteriyle alakalı bir durumdu tecrübelerimle sabit. adamın tarzı buysa sen bedava da çalıştırsan gider öğrenır, ha değilse zorlasan yine yurumez. memur oldum maaş yatıyo ohhh, çok si......me der geçer. tipik türk ... kalite? maaş skalası bellı olan bir işe girmek için çaba harcayan insanların geçip maaştan şikayet etmesı ??? hadi ikna edin de görelim ...
  • genelleme yapılamaz elbette ama, kısmen doğrudur. hiç kitap okumamış, deyim yerindeyse kapağı atmış ve kültürel birikimi diplerde olanlar azımsanmayacak ölçüde. bu, öğretmenlik sisteminin sorunu aslında. örneğin, açıköğretimden geçerek 60-70 puanla atanan öğretmenden ne beklenir? ya da önceleri ilk binlerin yerleştiği, günümüzde 100binlerle doluşan fakültelere ne demeli? yahu arkadaşlar, bu ülke 45 gün eğitimle atanan öğretmenler gördü be! (bkz: 45 günde kabak bile yetişmez)

    ayrıca; 1milyona yakın personeli bulunması, çürük elmanın da çok görünmesine neden olmaktadır.
  • öğretmen olmak çok kolay.

    günümüzde vasıfsız insanlar ya polis olur ya öğretmen. veya masa başı bir memuriyet..

    polisi, memuru anlarım hadi ama geleceği yetiştirecek olan öğretmenlik mesleği bu kadar ucuz olmamalı. 4 senelik standart bir okul mezunu adam, nesil yetiştiremez. yüksek lisans ve hatta doktora mecburiyeti olsa ve öğretmenlere vizyon katacak çağdaş bir eğitim verilse..öğretmen maaşları da şu ankinden daha fazla olsa.. öğretmenler bu maaşı haketse...

    güzel hayal tabi. gerçi bizim neremiz doğru ki...
  • başıma sanki harvard da profesör de öğretmenlerin eğitimini beğenmiyor, adama bak.
    kime göre neye göre?
    nerede vasıfsız kalitesiz adam var öğretmene saldırıyor.
  • kalitelileri khk ile atıldığı için ortalama iyice düşmüştür. not:fetöcü öğretmenleri kastetmiyorum. kastettiğim ilerici demokrat ve hükümetin yanında yer almadıkları için atılan öğretmenlerdir.
  • haksız bir yaftalama.

    türkiye'deki insanların %88,92'sinin kalitesiz olduğunu düşünürsek, bu çoğunluğun çeşitli meslek gruplarına karşı yanlış genellemelere sebep olduğunu görmemek mümkün değil. bununla birlikte siz bugün öğretmenlik kontenjanını çok sınırlı tutsanız ve tıp ile eşdeğer bir puan barajı koyup, mesleki şartları üst seviye yapsanız da hiçbir şey değişmez. ülkede gelişme, medeniyet, ilerleme, hoşgörü, saygı, teknolojik devrimler vs talep edilmiyor. toplumda kibar, efendi, çalışkan kişiden ziyade dayısının elinden tutması ile bir yere müdür olan, görgüsüz, yandaş, dar görüşlü bir prototip tutuluyor. bu ülkenin kalite anlayışını medeniyet yönünde değiştirmeyi hedeflemeyen hiçbir düzenleme de fayda sağlamaz. bu yüzden gereksiz yere doktora, öğretmene vs yüklenmeyi kesin lütfen. vallahi sıktı.
hesabın var mı? giriş yap