• şu an avrupa ülkelerinde bulunan gurbetçilerin dönme çabası gerçekten takdire şayan. gurbetçiler ülkeye temelli dönüş hazırlığında. üstelik bir de orada doğup büyümüş nesil bile türkiye’ye dönmeye çalışıyor. tabii ki burda en çok etkili olan faktörler arasında türkiye’de maaş oranlarının yüksekliği ve yaşam kalitesindeki artış önemli etkenler. adam avrupa’da 1500 euro ile hayatta kalma mücadelesi veriyorken türkiye’deki maaşlar ciddi anlamda yüksek seviyede. inanmayanlar `(bkz: çalışılan pozisyonlar ve maaşları)`başlığı altındaki yazar maaşlarına baksınlar. türkiye’de pek çok kişi 10.000 tl ve üzerinde maaş alıyor. ama avrupa ya da amerika böyle değil. avrupa’da ve amerika’da yaşamış bir insan olarak bende türkiye’yi seçtim. çünkü benim de aylık gelirim 10.000 tl üzerinde. bu şartlardan memnunum çünkü hayat standardım ciddi anlamda yüksek. güzel bir evim ve arabam var. her türlü hobiye para ayırabiliyorum. fakat amerika’da yaşadığım dönemde resmen süründüm. 3000 dolar kazanıyordum ve karnımı zor doyuruyordum. bakıyorum pek çok kişi türkiye’ye geri dönmek istiyor. kısa zamanda türkiye avrupalı ve amerikalı insanlarla dolacak. türkiye’deki sağlık sistemi dünyada sayılı diyebilirim. bu da türkiye’yi cazip kılan bir etken. ayrıca deniz kenarlarında konut fiyatları da gayet uygun seviyelerde. adamlar neden dönmesin ki. hayat türkiye’de. para türkiye’de. en kral tatili burada ucuz bir şekilde yapabilir. yemekler desen dünya mutfağı bir yana türk mutfağı bir yana. bu kadar avantajı olan bir ülkeye neden akın akın gelmesinler zaten ? ayrıca yurtdışında yaşamanın artısı mı var ki ?

    ek 1: üstte yazar arkadaşların aldıkları maaşlar belli. neden zorunuza gidiyor ? ayrıca madem yurtdışı bu kadar cazip neden gitmiyorsunuz ?

    ek 2: altta kendini bilmezin birisi mesaj kutusu kapalı demiş. mesaj kutum açık. bu arada küfür etmek ne kadar moda oldu. altta terbiye yoksunu bir yazar bozuntusu küfür etmiş. işte sizin karakteriniz bu. size uymayan bir düşünceye küfür ederek cevap vermek. herkesi yazar yaparsan böyle kalitesizlik akar işte. sonra liyakat diye bağırırsınız.

    ek 3: aşağıda beni eleştiren yazarlar doları 8.5 tan , altını 530 dan almış olmalı. onlar halen ev fiyatlarının düşeceğini söylüyor. ülke yansa batsa bitse de dolar 10 lira , altın 750 tl olsa çok rahat edecekler. ülkenin açlık sınırında olduğunu , ortadoğu cehenneminde yaşadıklarını zannediyor. hayatlarında 1 defa bile yurtdışı görmediklerine eminim. 3 üniversite bitirdim. 2 dil biliyorum onlarca ülke gezdim (ticaret amaçlı). ülkemi seviyorum. şimdi ben trolüm öyle mi ? bu ülke de işiniz yok. size vatandaşlık verilmesi bile bu ülkenin zararına. git kardeşim terket vatanımı. beğenmiyorsan git. gittiğin yerde seni kırmızı halı ile mi karşılayacaklar. sor bakalım kendine ben bu ülke için ne yaptım diye. ayrıca ben fakirlik içinde büyüdüm. fakir bir aileden geliyorum. babam fabrika işçisi. bir yazar arkadaş bana zengin züppesi demiş o yüzden yazdım. daha önceki yazılarıma bakabilirsiniz. fakirlik içinde geçti çocukluğum. bu günleri hayal bile edemezdim.

    ek 4: tüm yazarlar hep maddi olarak düşünüyor olayı. hadi maddi değerlendirme yapalım. türkiye’nin avrupa’dan maddi anlamda eksikliği nedir ? evet araba fiyatları daha ucuz. evet telefon ve teknoloji daha ucuz ( maaşa göre ). başka ? konut ucuz mu ? hayır tabii ki. konut fiyatları türkiye’de daha uygun. türkiye’de sebze ve meyve hem daha ucuz hem daha doğal. peki eğitim ve sağlık? türkiye’de sağlık hizmeti ücretsiz , eğitim ücretsiz. yahu hepsini geçtim , arkadaşlık dostluk gibi kavramlar yok yurtdışında. yolun kenarında ölseniz kimse bakmaz bile bu kim diye. yahu bir künefe , kebap , işkembe , adana , tandır kebabı , fırın kebabı , bafra pidesi , lokum , baklava vsvsvs.... yiyemedikten sonra parayı ne yapayım !!!! yani şimdi bir ayfon telefon kullanayım bir mersedes , bmv alayım diye mi bu çile ? bırakın olmasın epıl marka ürünleriniz. yanınızda sevdikleriniz olsun , güvenebildiğiniz kişiler olsun. yaşamak bu değil. değer yargılarınızı tekrar sorgulayın.
  • doğru önerme, gidip de döndüğüm için çok pişmanım. gitmemiş olsaydım bu pişmanlık da olmazdı.
  • neden daha önce gitmedim diye pişmanlık duymuş olabilirler. parayla entry girince böyle garip şeyler okuyabiliyoruz. türkiye’de yüksek maaş falan yazıyor. seçilen platform çok yanlış olmuş git facebook’a falan yaz.
  • son 5 sene içerisinde tanıdığım 5 kişi yurtdışına yaşamaya gitti. üçü amerika'ya, biri ingiltere'ye , biri de ukrayna'ya. henüz pişman olanını duymadım.

    ama benim pişmanlığım geri dönmem oldu. yakın zamanda tekrar gitmeyi planlıyorum.
  • gece götü açıkta kalmış trol beyanı. ya sabah sabah sikicem ağzını yüzünü o olacak.

    edit: şey türedi yakın zamanda, bak ben mesaj yazdım konuya, bak nasıl da güzel yazdım eheheh nasıl akıllıyım ben en akıllı benim bak sen de gör seni eleştirdim ehehe . senin sikik görüşlerini merak etsem girer okurum, bana neden kendi mesajının linkini atıyorsun bre embesil ? bir de mesaj alımına kapatmış, öyle mesaj atmış dümbük. ananı laciverte boyayacaklar tabi cevaben, çok iyi biliyorsun.
  • gidilebilecek belki de en zor coğrafyadan, kazakistandan bağlanıyorum sizlere efem, ben burada zerre pişman değilken avrupada amerikada yaşayan insanlar nasıl pişman olabilir allasen
  • çok uzatmaya ve kibar olmaya gerek yok, anlayacağın dilden (bkz: bak şurdan siktir git)

    edit: at gözlüğünü çıkarıp okumayacak ama ben yine de yazayım. 10 üzeri ülkede, o ülkelerden hiçbir gelirim olmadan (tüm gelir türkiye'den - türk lirasının döviz karşısındaki şahlanışına rağmen!-) 'göçebe' şekilde 3 yıl yaşadım ve 1 senedir de türkiye'deyim. oralarda göçebeydim, gidip kalacağım yerler yoktu buna karşın türkiye'de evim var ama kıyaslamam gerekirse oralarda yaşamadığım ekonomik problemi türkiye'de yaşıyorum ve mutluluk olayına hiç girmiyorum bile
  • ziyaaaaa
  • neden daha önce gelmedik diye pişman olmuşlardır.
hesabın var mı? giriş yap