• en az 'yüzde elli iki' başarısızlıkla sonuçlanacak yollar bütünüdür...
  • modern bir kadın başkan olabilir. avrupa ülkelerini gezerken zaten türkiye hakkındaki fikirler olumlu yönde değişecektir.
  • ses seviyesini dijital ya da analog yollarla artırma işlemi. şarkının eşik değerini geçerseniz bozulmalar başlar. volume artışı sanırım logaritmik olarak oluyordu.
  • "ulu batı medeniyeti"nin yörüngesine girebilmek adına her türlü tavizi vermekten geçen yollar bütünü.
    gerekirse kendimizden ve toplum yapımızdan da ödün verip, batılı akıl hocalarımızın dediklerini bir bir yerine getirmekle gerçekleşecek durumdur imajımızın yükseltilmesi.
    farz-ı misâl:
    ilk olarak hemen para politikalarımızı imf'nin çıkarlarına göre ayarlamalı, ileriye dönük faizli borçlanmayla ekonomimizi düzlüğe(!) çıkarmalıyız. başta almanya olmak üzere tüm büyük devletlerin çıkarlarına dokunacak adımlardan kaçınmalı, bizi birliğe alacak olan avrupalı dostlarımızın direktiflerine harfiyen uyacak adımları sür'atle atmalıyız. acilen terörle mücadele yasamızı yumuşatıp, özellikle güneydoğudaki terör operasyonlarını askıya almalıyız. savunma sanayiinde gerçekleştirilen üretime bir an önce son verip, katar'ın başına gelenlerin bizim de başımıza gelmesini engellemek adına hemen biricik müttefikimiz amerika'dan milyar dolarlar değerinde silah satın almalıyız. amerika'nın biricik müttefiki olarak pyd ve ypg'nin unsurlarına karşı yürüttüğümüz katı tutumumuzu yumuşatmalı, özellikle güneydoğu sınırımızın dışına "müdahale" olarak adlandırılabilecek politikalardan acilen vazgeçmeliyiz.
    yine batılı abilerimizin istekleri doğrultusunda, güneydoğu sınırımızın dibindeki olası toprak paylaşımına sesimizi çıkarmamalı, gerekirse bu bölünmeye neden olacak referandumların sandıklarını bizzat biz üretip hediye etmeliyiz. türkiye'nin milli bütünlüğüne kasıt olarak algıladığımız eylemleri birer "paranoya" olarak nitelendirip, alınan önlemleri ve bu doğrultuda gerçekleştirilen güvenlik politikalarını tekrar gözden geçirmeliyiz. topraklarındaki savaştan kaçarak bize sığınan suriyelileri derhal paket edip geldikleri yerlere dönmeye zorlamalıyız. 3. havaalanı ve nükleer santral gibi projeleri vakit geçirmeden durdurmalı, başta inşaat sektörü olmak üzere ekonomiye hareket sağlayan tüm ihracat-ithalat eylemlerini de yavaşlatarak kepenklerin bir bir kapanmasına yol açacak krizlere olanak sağlamalıyız. ülkenin kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacak her tür projeyi bir kenara bırakmalı, avrupa birliği müktesebatına ters olacak adımlardan şiddetle kaçınmalıyız. milletçe tüm geleceğimiz ve refahımız avrupa birliği üyesi olma payesine bağlı olduğu için, 50 küsür yıldır bizi dahil etmedikleri o muhteşem topluluğa girebilmek adına koşulsuz kabullerimizi bir an önce avrupa parlementosuna iletmeliyiz. saygıdeğer avrupalı büyüklerimizin kol kanat gerdiği kişileri bir an önce eski itibarlarına kavuşturup, gözaltına alınan zavallı aktivistleri hemen serbest bırakmalı ve uzmanı oldukları aktiviteleri(!) yerine getirmelerini sağlamak adına tüm imkanlarımızı seferber etmeliyiz. fetullah hocaefendi'nin dersanelerini tekrar açmalı, herşeyin bir yanlış anlamadan ibaret olduğunu öne sürerek uluslararası basının katılacağı bir toplantıyla tüm şüphelilerin serbest bırakılacağını cümle aleme duyurmalıyız.

    işte ancak o zaman bütün suçu bizim iyiliğimizi istemek olan avrupalı dostlarımızın gerçek dostu olabilmek adına kaybolmaya yüz tutan şansımızı yükseltebilir, bozulan ilişkilerimizi yıldırım hızıyla düzeltebilir, ve böylece de medeniyetin beşiği(!) batının dört başı mâmur ülkelerinden biri haline gelebiliriz. hani umut fakirin ekmeği ya, bekleyip görelim.
  • domatiz fiyatlarına zam yapmak, rusya'ya domatiz satmaya son vermek, domatizden salçadan sonra baharatlı ketçap çeşitleri yapmak, konserve domatizden sonra kurutulmuş domatiz de satmak. kızmayın olm. domatizden başka satacak ne üretiyoz ki imajımızı onunla yükseltelim. domatiz tek çaremiz anlayın artık.

    (bkz: bir türkiye gerçeği)
  • evvela eğitim reformuyla başlanmalı...
  • uluslararası yarışmalarda başarı elde etmek bunun yollarından biri olabilir.

    bahsettiğimiz konu ülkenin kendisi değil, "imajı" olduğundan bu başarılar bir balon etkisi yaratabilir.

    (bkz: portekiz)
    ekonomik sorunları olan bir ülke ancak 2016'da euro, 2017'de eurovision derken şu anda oldukça iyi bir imaj ortaya koymaktadırlar. ekonomik meselelerle değil, başarılarıyla anılmaktadırlar.

    ancak dediğim gibi bu yarışmalar, yollardan biri olabilir ve amaç iyi bir imaj oluşturmak. türkiye'nin kendisine yönelik bir değişim için değil uluslararası, galaksiler arası bir başarı bile şu anki durumu değiştiremez. bambaşka yolları tartışmamız gerekir.
  • - dine önem verildiği kadar eğitime, bilime ve üretkenliğe önem versek düzelir.

    - komşularımız da dahil kıta fark etmeksizin diğer ülkelerle iyi geçinsek düzelir.

    - üretimi desteklesek, topraklarımızdan temin edebileceğimiz şeyleri ithal etmeyi bırakırsak düzelir.

    - adalete önem versek, sansürü azaltırsak düzelir.

    - diğer ülkelere bize ekonomik anlamda muhtaç olsa düzelir.

    - köprüler ve yollar için yani bir yapı için övünmeyi bırakırsak düzelir.

    - ne zaman insanlar daha iyi yaşam koşulları için diğer ülkelere gitmeyi gerek görmezse düzelir.

    yukarıda yazılanlar belki hiç gerçekleşmeyecek şeylerdir. olsun, belki gerçekleşir.
  • devrim devrim devrim.
hesabın var mı? giriş yap