• "...bm raporlarına göre afganistan dünyanın en büyük afyon tedarikçisi olmasının yanı sıra esrar üretiminde de lider. ülkede her yıl 10 bin ilâ 24 bin hektar alanda hint keneviri yetiştiriliyor ve bunun 3 bin 500 tonu esrar yapımında kullanılıyor. raporda bir hektar hint keneviri yetiştirmenin, bir hektar afyon yetiştirmekten üç kat daha ucuza mal olduğuna dikkat çekiliyor.

    yani akp’nin kenevir ekip zengin olma planı büyük bir hayalden ibaret. öyle olsa afganistan dünyanın en zengin ülkesi olurdu. kenevir tarımını bitirdiler şimdi yeniden başlatmakla övünüyorlar."

    http://haber.sol.org.tr/…in-arkasinda-ne-var-254725
  • sonunda be bu ülke böyle çekilmiyordu hatta bütün illerde yetişsin
  • devlet otu övüyor sanırım, altı yedi kere filan okudum, çok kahve içmiş de olabilirim, ama sanırım otu övüyorlar. otu mu övüyorlar lan? çok gerildim yarabbelalemin.
  • devlet bağcılar'da paket edilmiş, kanal lazım kankacım
  • abd artık kottan giyimden kazanacağı parayı kazandı, doydu.. artık adamlar teknoloji satıyor. "tamam artık bizlik birşey yok, siz yapabilirsiniz" dediler..
  • https://parlakjurnal.com/…ullanim-alanlari-nelerdi/ ya cidden bu insanlar biraz internette gezinse kendilerinin salak olduklarını anlayacaklar.
  • türkiye ne ülkesidir diye sorsam size turizm, büyükbaş hayvancılık, teknoloji vb. gibi cevapların arasından en öne çıkanı tarım olacaktır.

    türkiye tarımsal olarak kendini geliştirmedikçe ve dışa bağımlı hale gelmeye devam ettikçe gelevek yıllarda çok büyük sıkıntılar çekecektir ve yarattığı tarımsal boşluk özellikle avrupa olmak üzere dünyada büyük bir infiale yol açacak duruma gelebilir. (bkz: domates krizi)

    üniversitede hocamızın da söylediği üzere, türkiye elinde olan sıcak para akışını tarımsal üretime, eğitime, teknolojiye, bilime yatırmak yerine yapılaşmaya, betonlaşmaya yatırarak, emlakçıların ve inşaatçıların cebini doldurarak ülkede belli bir kesimin zenginleşmesini sağlamış, ve artan nüfusun etkisiyle içinde bulunduğumuz kriz durumunun oluşmasına yol açmıştır.

    şimdi gelelim eğer yatırımları tarımsal üretime yapsaydık ne gibi faydalar elde edebilirdik?
    teknolojik gelişmelerle beraber, daha fazla ve daha sağlıklı ürünler elde ederek önce bu toprakta bulunan vatandaşlara kaliteli tarımsal ürünleri ulaştırır, talep fazlasını ise yurt dışına göndererek ekonomimizin kötüye değil iyiye doğru gitmesine sebebiyet verirdik. zaten bu 2+2=4 kadar basit, doğru ve uygulanması gereken bir yöntem.

    karadeniz'de çay, akdeniz'de turunçgil, pamuk, ege'de zeytin, iç anadolu'da buğday üretilen, doğu anadolu'da büyükbaş hayvancılığın kitabını yazan bir ülke. bakın basit bir varsayım daha;
    insanlar neden tasını toprağını bırakıp büyük şehirlere atıyorlar kendilerini? eğer köylü zengin olsaydı, hali ve vakti yerinde olsaydı, sizce büyük şehirler bu kadar kalabalık olur muydu?

    türkiye için tarımsal üretimin en önemli gelir kaynaklarından biri belki de en önemlisiyken, profesyonel bir bakış açısından uzak olarak, keneverin basitçe sadece güneş ve suya ihtiyaç duyması, kısa zamanda hasat elde edilebilmesi, kenevirin birçok alanda kullanılan bir bitki olması, avrupa'nın kenevir konusunda bir arka bahçe araması ve tarihsel sürece de bakıldığında zaten kenevir - türkiye ilişkisinin gayet iyi olması ve her tarım ürünü gibi, kenevir üretiminin de türkiye ekonomisine ekstra gelirler katması gibi sebepler göz önüne alındığında zaten akla şu soru geliyor;
    neden daha önce başlanmadı?
  • (bkz: milli kenevir tohumu üretimine başlanması)

    müslüman müslümanın torbacısıdır diye bir hadis mi var acaba ?

    https://www.haberler.com/…amsun-da-11657543-haberi/
    https://www.haberler.com/…-baskani-11661449-haberi/

    yıl 1919 bağımsızlık ateşi samsundan yakıldı

    yıl 2019 yer samsun , dünyanın en büyük kovasını yapmak için ateş yakılacak galiba.
  • hesapladık ettik. şehirde yaşayan birisi olarak ek gelir adına2 kişi maksimum 10 dönüm araziyle kendi işlerimizi aksatmadan uğraşabiliriz. 10 dönüm sonrası ek iş olmaktan çıkar ana iş oluyor malum arazi ve mahsül genişledikçe sıkıntısı da daha çok

    10 dönüm arazi içinde tahmini kazancı net sezonluk 4bin lira.
    bitkinin süreci 6 aylık olduğuna göre, (1 sezon 6 ay)
    aylık: 600 küsür lira gibi bir kar sağlıyor.
    kaldı ki 10 dönüm araziyi bireysel olarak bakmanında güçlükleri var,

    gelinen sonuç bu iş için en azından 100 dönüm araziye ekeceksin emeğe değsin . ya mevcut işimi bırakıp bu işe girmem gerekiyor. 100 dönüm araziyi işçi kullanılsa bile başında durmadan bunu kontrol edemeyeceğim ve 100 dönüm araziyi de şehire yakın bir yerde bulamayacağım için vazgeçtim.

    bir rizeli olarak köyümde bu kadar dönüm arazim var ama maalesef orada da bunun zorlukları var şöyle;

    100 dönüm arazi ekimi işlemesi çapa gübre ve toplama işlemleri rize arazi koşulları uygun değil her yer yamaç. bilemiyorum mantığım şunu söylüyor düz ova arazilerde iklim koşullarının uygun olduğu nispeten nemli ve yağış alan yer gerekiyor. böyle bir arazi varsa zaten kenevir niye ekesin ki her ne kadar tarım bitmiş bile olsa domates biber bu kenevirden daha iyi kazandıracağını tahmin ediyorum.

    çiftçilik yapan varsa yanlış bildiğim veya atladığım kısımlar için yeşillendirirse sevinirim.
  • domates 10 lira olmuş, kenevirinize sıçtıklarım.

    domates yiyemedik bu sene. salatalık 5-6 lira olmuş. kenevirden önce can çekişen tarım ve hayvancılığa el atmaları lazım.
hesabın var mı? giriş yap