• çeşitli şekillerde ifade edilen ve çeşitli ingiliz ekabirine izafe edilen ve muhteremlerin diline pelesenk olmuş bir lafın sözlük formatına uydurulmuş şekli.

    söylendi ise tam hali meçhul, kimin söylediği meçhul.
    http://www.google.com.tr/…7&bav=on.2,or.r_qf.&cad=b
  • belli ki rusların pek haberdar olmadığı söz.

    (bkz: osmanlı rus savaşları)
  • ingilizler için bu denklemdeki değişken duran duran'dır. duran duran'ı aldıktan sonra gelen vurdu giden vurdu gariplere.
  • william ewart gladstone'un sözüdür aslı bu şekilde değil tabi, anlam aynı.

    "william ewart gladstone (1809–1898) was prime minister of great britain four times: 1868–74, 1880–85, 1886 and 1892–94. he called the qur'an an "accursed book" and once held it up during a session of parliament, declaring: "so long as there is this book there will be no peace in the world."

    kur'anı lanetli kitap olarak nitelendirmiştir ve huzur bu kitapla yok olacak demiştir.:
    tarihin notuna göre, bunun sebebi, osmanlının balkan savaşlarında bulgarlarla çarpışmasıdır
    bu parlement osmanlının azınlıklara bağımsızlık vermesini ister. ne tuhaftır ki kendi içindeki sömürge devletleri için bunu istemez.

    medeniyet kültür bağlamında incelenmesi gereken sözdür ayrıca.
    inanç bir milleti oluşturan değer bağıdır. inancını bir milletten farklı dolmalarla alırsanız, intihara, kültür piçliğine uygun hale gelir.
    1920 ve diğer yıllarda sahte kuranlar basıldı. dağıtımı yapıldı..

    (bkz: william ewart gladstone)
  • pek anlam veremediğim cümle.

    kuran relic gibi bir şey herhalde.
  • "so long as there is this book there will be no peace in the world." cümlesi ile "türklerden kuran'ı almadıkça onları yenemeyiz" cümlesinin anlam olarak aynı olduğunu savunan zeka küplerini ortaya çıkaran laf.
  • tüm dinci zırvalarında olduğu gibi içinde en ufak akıl mantık çerçevesi bulundurmadan sallanmış bir kahvehane geyiği. "accursed book" konusu zikredilmiş ki; bunu alıp bu şekilde kullanmak klasik dinci iki yüzlülüğün güzel bir örneğidir. geçelim bunu zaten de; "accursed book" denilen tarihi baz alırsak; son 300 yıldır osmanlı'nın batılılardan ve ruslar'dan yemediği tokat kalmamıştı askeri olarak. bahsolunan askeri değil ekonomik/siyasi bir yengiyse zaten durumu biliyoruz. bir de başka boyut; hala osmanlı egemenliğindeki arap yarımadasını saymaz isek ki daha sonra onlar da dahil oldu; dönem itibari ile geri kalan dünya müslümanlarından ingiliz kırbacı tadıp, sömürgeleşmeyen neresi vardı acaba da böyle bir laf edilsin.
  • eşit şartlarda bir mücadele isteyen insan açıklaması da olabilir.

    benzeri pes oynarken başıma geliyor.

    * - real madrid'im.
    * - ben de fenerbahçe.
    - zevkli olmaz yaw, senin takım çok güçsüz.
    - yenemeyeceğinden korkuyorsun di mi? rezil olmaktan korkuyorsun!..
    - hee hee... sırf o yüzden... de get adam gibi bi takım seç.
  • allahsızlığı yayma kürsüsündeki seminerlerde katılımcılara belletilen gerçeklerin en önemlilerinden biri. kuran'ın bir tür lazer kalkanı işlevi gördüğüne, izlediğim laboratuvar deneylerindde bizzat şahit oldum. kuran'a iman ettikleri sürece türkleri tavlada bile yenmek imkansız.

    .
  • ünlü ekonomist john adams söylemiştir.
hesabın var mı? giriş yap