• anlamadığım hadise.masaların kapalı koltuklarınsa dik olması muhabbetini idrak edebiliyoruz ama bu güneşliğin mantığı nedir be hacı? tekelerleklerin uzayıp kısalmasını mı izleyelim?düşersek ölümü mü anlayalım ?
    (bkz: sözlük bana cevap ver lan allahsız)
  • muhtemel bir kazada çevreyi görmek için ortaya konan zorunluluk.
  • olası bir acil durumda yolcuların dışarıyı görebilmeleri ve motorda yangın kuş kaçması vs gibi durumları kabin ekibine haber verebilmeleri gerekliliğinden kaynaklanıyor olabilir.

    ayrıca oldu da uçak acil iniş yaptı. bu durumda da yolcular dışarıyı görebilmeli ki hangi acil çıkış kapısını açacaklarına karar verebilsinler. dışarıda yangın çıktı mı, uçak yan yattı mı, sağı veya solu tümseğe dayalı mı gibi sorulara da ancak ve ancak güneşlikler açıksa cevap verilebiliyor.

    güneşliklerin gece uçuşlarında açık olma sebebi ise şayet uçağın iç lambaları yanıyorsa, kalkış veya inişte yaşanabilecek bir acil bir durumda kule tarafından görsel saptama yapılmasını kolaylaştırmalarıdır.

    başka sebepler de olabilir, ancak benim bildiğim bu kadar. akıncıbeyi air, esenboğa, ankara.
  • uçakların kalkış ve iniş esnasında iç ışıklar kapatılır ki nedeni yansıma olmaması ve dışarının açık ve net bir şekilde görülebilmesidir. güneşliklerin açık olma sebebi ise yine aynı nedendendir. kalkış veya iniş esnasında etrafı görebilmek, olası bir tehlike durumunda öne veya arkaya doğru kaçabilmek için yapılan bir uygulamadır.
    ayrıca, hamileler koridor tarafında oturtulmaz, cam kenarına daha rahat edecekleri gerekcesiyle oturtulurlar, çünkü herhangi bir acil tahliye durumunda diğer insanların çıkış alanını kapatır ve yavaşlatırlar. fakat bunu hiçbir havayolu şirketi açık olarak belirtmez.
  • (bkz: güneşlik)

    edit: hatasını anlayıp topuklayan ahmet çoktan başlığı başıma bırakıp gitmişti bile...
  • kalabalık kaynaklı havasızlığın giderilmesi için yapılan davranış.
    ama kalktıktan sonra kapatın, ceyran yapar beliniz falan tutulur.
    edit: başlık taşınmış.entry "uçak kalkarken pencerelerin açık olma zorunluluğu " için yazılmıştı.
  • insanlık için utanç kaynağı.

    olsa olsa illuminati'nin işi.
    başka bi açıklama bulamıyorum.

    yıl olmuş 2012 hala yolcular tarafından tek tek manuel açılıp kapanan uçak pencereleri var.
    bilim bu değil, ilerleme bu değil.
    yazıklar olsun.
  • inerken de olan zorunluluktur. bu nedenle uyur uykumdan uyandırılıp, güneşliğimi açmam gerektiği salık verilmiştir bir keresinde.
hesabın var mı? giriş yap