• http://finanshaber.mynet.com/…calisma-geliyor/82319

    kölelik sistemi geri geliyor. yaşasın.
    he bundan önce efendimiydik yoooo. o zaman durmak yok yola devam.

    (bkz: ulusal istihdam stratejisi)
  • türkiye birkaç gündür istanbul'daki yeni havalimanı inşaatında 400 işçinin hayatını kaybettiği iddiasını tartışıyor. cumhuriyet gazetesi'nde yer alan habere göre; havaalanı inşaatında yaşanan ölümler, hayatını kaybeden işçilerin ailelerine verilen 400 bin liralık "sus payı" ile kamuoyunun dikkatinden uzak tutuluyor. çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı ise iddiaları reddederek, havaalanı inşaatında bugüne kadar ölen işçi sayısının 27 olduğunu duyurdu.

    türkiye'nin iş kazaları ve ölümleri konusunda karanlık bir profile sahip. örneğin, hizmet sektöründe bazı işverenler "deneme süresi" adı altında yeni işe başlayan çalışanları üç ya da altı ay gibi sürelerle sigortasız çalıştırarak, sürenin sonunda işten çıkarabiliyor. bu uygulamanın bir adım sonrası ise işveren-çalışan arasındaki sözleşmelerin her üç ayda bir yenilenmesiyle doğan güvencesizlik oluyor. 2016 yılı verilerine göre ab genelinde çalışanların %2,3'ü güvencesiz istihdam edilirken, türkiye'de oran %6,3 (kadınlarda %5, erkeklerde ise %6,9). bu oranla türkiye'de güvencesiz çalışanların oranın hırvatistan haricinde diğer ab ülkelerinden yüksek. güvencesiz çalışma oranı türkiye genelinde oldu.

    kaynak: türkiye'de ve avrupa'da güvencesiz çalışanlar
  • avrupa istatistik kurumu (eurostat) tarafından yayınlanan güvencesiz çalışma oranlarına göre ilk on ülke arasında yer alan türkiye, %6,4 oranla listede 2. sırada bulunuyor.

    türkiye’de özellikle tarım sektöründe görülen mevsimlik işçi olma durumu, şirketlerin deneme süresi ile çalışanları sigortasız olarak çalıştırması ve işveren ile çalışan arasında yapılan kısa süreli sözleşmeler bu güvensiz ortamı sağlayan sebeplerden yalnızca bazıları. türkiye’deki bu güvencesiz çalışma oranı ise avrupa ülkelerine kıyasla bir hayli yüksek durumda.

    detay: https://www.dogrulukpayi.com/…lasma-ve-isci-haklari
  • bunlara uzun mesai saatleri ile çarpık ücret sistemini de ekleyince ortaya "mutsuz çalışanların" çıkması kaçınılmaz oluyor.

    güvencesiz çalışma konusunda ise kusur sadece işverene ait değil ne yazık ki. işkur'dan aldığı işsizlik ödeneği kesilmesin diye birkaç ay sigortasız çalışmayı kabul eden çalışanlar var. amaç birkaç aylığına da olsa geliri artırmak. işveren de sigorta ve vergi yükünden kısa süreliğine de olsa kurtulmak için buna hayır demiyor.

    çözüm ise denetim mekanizmasını artırmak. sorunların tümünü çözmese de iyileştirmeye katkısı olacağını düşünüyorum.
hesabın var mı? giriş yap