• solcuyum ayağına küreselcilerin iti köpeği olmadıkları, pkk gibi şerefsiz bir terör örgütüne sempati duymadıkları için akpli ilan edilen güruh.

    oysa akp'nin ilk hedefleri bu ulusalcı kesim olmuştur. bürokrat, medya mensubu, asker, polis akılınıza gelebilecek her kritik konumdan kökleri kazınmıştır. akp bunları yaparken bugün ulusalcılara sallayan tipler bu tasfiyeleri desteklemiştir. bugün perinçek gibi ne idüğü belirsiz olan bir adam üzerinden bütün ulusalcılara iftira atma geleneği hala tam gaz devam etmektedir.

    muhalif diye daha düne kadar fetöcü olan adamları savunuyorsunuz hala lan. yine mi biz ulusalcılar suçluyuz amk?
  • liberalim diye dolaşan ama islamcı faşistlerin değirmenine su taşıyan tiplerin türkiyeli gibi g.tünden uydurduğu bir başka kelime.

    dünya literatüründe milliyetçi/nationalist ya da yurtsever/patriot kavramları kullanılır. cehalet çok zor şey...
  • başlığa sürekli aynı tip yazmış. arkasından "her hıyarım var diyene tuzlukla koşanlar" da bu kıronun yazdıklarını beğenip durmuş.

    aşı karşıtı bir tipin fikirlerini desteklemek de ancak işte ekşi libtardlarına yakışırdı. cahil herifler.
  • liberal tayfa bu lafa o kadar sarıldı ki akp ulusalcıdır deme noktasına kadar geldi. ulusalcılar yenilip bitti tarih oldu arkadaşlar. ulusalcılar dediğinizde inönü'ye saldıran akp'li vibe'ı veriyorsunuz.
  • yurdum siyaset literatüründe son 20-25 yıl içerisinde türetilmiş bir kelimedir, ondan öncesinde rastlamazsınız.
    sscb'nin dağılması sonrası süreçte ab/abd'ci liberallerin (solun önemli bir kısmı da buna dahil), islamcıların ve etnikçilerin, yurtsever insanları tanımlamak, ve gerektiğinde yaftalamak için kullandıkları kelime.
    solcu ve islamcı kesimin de kendi içlerinde ulusalcı ya da abd/ab'ci diye ayrımlaştığını görmek zor değil.
    mhp çizgisi ise nato milliyetçiliği kökenli olduğu için bu sınıfın içine katılmıyor.
  • türkiye'deki en fazla eğitimli olan kesim.

    ne yazık ki bu eğitimlerini, ülkenin geneline, ülke yararına dönüştüremediler. ilk bakışta özgürlükçü görünseler de, maalesef yasakçı bir bakış açısına sahiptirler. kendilerinden olmayanları, devlet için tehlike arz ettiğini düşündüklerinden, genelde yasaklamışlardır. kürt partilerinin kapanması, 28 şubat sürecinde islamcıların yasaklanması akla ilk gelenlerden (o devirde, siyasal iktidarda olmamaları önemli değil, bu eylemler, çoğunlukta oldukları yargı ve ordu eliyle yapılmıştı. "ordu, yargı el ele" sloganı o zamanlardan kalma). işin ilginci yasakladıkları bu oluşumlar, bu yasaklara rağmen mağdur olup daha da büyürken, kendileri azınlığa düşüp devletten tasfiye edilmişlerdir.

    bonus olarak atatürk'e hakaret nedeni ile youtube'un 2007~2008'de yasaklanması da yine ulusalcı yargı sayesinde olmuştu. sonra yargıyı ele geçiren islamcılar da youtube'u farklı gerekçeler ile yasaklamışlardı (aynı tas, aynı hamam, sadece tellak farklı). aslında yasakçı zihniyet olarak pek bir fark olmadığını buradan da görebiliyoruz : link

    bu arada bu youtube'un kapatılmasının kanunlara uygun olma ihtimali yüksektir. burada eleştirilen olay da zaten kanunlardır. yasakçı zihniyet eseri olan kanunlar.

    yine de ülke selamete çıkacaksa bunu başarmaya yatkın en iddialı oluşum eğitimleri sayesinde ulusalcılardır. ama bunu yaparken karşı tarafı yok sayma yerine karşı tarafı kazanmak zorundalar, fişlemek, yaftalamak değil.

    kelime anlamına da çok fazla takılmamak lazım. vatansever veya milliyetçi kelimeler tam karşılamıyor. ulusalcı denilince laik devlet yanlısı vatanseverler/milliyetçiler/kuva-yi milliciler diye anlayabiliriz.
  • milliyetciligine geri donmus eski solcu.
    sagini solunu sasirmis, suzmeler gibi liberalizm dusmanligi disinda baska hic bir soylemi olmayan kisi.
  • liboşlar tarafından aşağılama amaçlı kullanılan tanımlama. türkan saylan da ulusalcıydı mesela, gözaltına alınırken işte bu aşağılayan liboşların ağababaları alkış tutuyordu. ama ulusalcılar, siyasal islam hakkında söylediklerinde haklı çıktılar.

    bu arada perinçekgilleri ulusalcı diye tanımlamıyorum, yanlış anlaşılmasın. onlar bu kritere göre ulusalcı falan değil.
  • muhalifçilik oynayan liboşlar ve akpli çomarların korkulu rüyası olan türkiye'de milliyetçi ve merkez sol olarak nitelendirilen ideolojidir.
  • akp dönemi ile tek parti dönemini mukayese ettiği teziyle övünen bir akpli arkadaşım var. istanbuldan aday adayı da oldu hatta sonra. ekonomide tepeden inmeci akp politikalarını kafada meşrulaştırmak için cumhuriyetin ilk yıllarını kullanmak bir akpli için çok da problemli bir bakış açısı değil.
    aynen cumhuriyetin kendi sermaye sınıfını oluşturması gibi, akp de kendi yeni türkiyesinde kendi beşli çetesiyle sermaye birikimini sağladı. (eskinin burjuvası bunu hiç sevmedi, küçük burjuvası ise ya nefret etti, ya yandaşlığı tercih etti)
    bu kadar sermaye oburu olmak anormal gelmesin, gücü korumak için zamanla çok daha fazla para gerekiyor çünkü sistem zamanla daha talepkar oluyor ve ister istemez doygunluğa ulaşıyor.
    ulusalcılar ilk başta zaten cumhuriyet mitingi refleksiyle yaklaştı bu sermaye göçüne. fikret başkaya-aldatılmışların hezeyanı makalesini kendi kısıtlı tecrübemle harmanladım buraya kadar.
    anlattıklarımın özeti ve meali:
    ulusalcılık bir oligarşik ekonomik tekelcilik de içeriyordu şaşaalı zamanlarında. akp bire bir aynı yolu takip etti. tek farkla: atatürk benevolent dictator sınıfına giren donanımlı, taş gibi bir osmanlı subayı ve dünyaya gerçekten siktir çekebilecek kadar taşşaklı bir lider. tayyip: neyse... bu yüzden ilk deneme nispeten başarılıyken ikincisi bir trajik komedi olarak devam ediyor.
    yoksa ulusalcıyla reisçi arasında elbet farklar var. bir balkon kemalisti ile bağ bostan reisçisi arasında gündelik hayatta paralellikler minimal. iktisadi olarak farklar da minimal.
hesabın var mı? giriş yap