• sağ veya sol kanat farketmez. önemli olan topu rakip kalenin 10-15 metre kadar üstünden tribünlere göndermektir.
  • once biraz teknik kazanir umit ozat..kanat oyuncusu olur,hızı da artar,teknik direktor de ona guvenir,kaptan yapar sol acik yapar..dolayisiyla umit ozat gaza gelir ustuste kazma ortalarina baslar..neyse o da olacak insallah...bi de televizyon karsisinda adam gibi konusabilse
  • ayakiçiyle orta yapmak kesinlikle yanlıştır. doğru olan, sağda da solda da olsa, sağ ayağın dışıyla orta yapmaktır.
  • orta yapmak icin ilk giri$imden once rakibin yuzune dogru o melul ve $ehla baki$la kisa bir sure bakilir. umit ozat'in ne yapacagi konusunda karma$a ya$ayan rakip bir an duraksar, umit'in hareketini kestiremez. i$te o an umit ozat beyefendi elini (ayagini?) cabuk tutabilirse bu firsattan istifade orta $ansi bulabilir; fakat bu $ansini ne denli iyi kullanacagi orta bekleyen futbolcularin zekasina baglidir. cunku umit'in ortayi nereye atacagini kestirmek zor bir i$tir.
  • sağ ayaklıysanız, ortayı solla yapmaya çalışmanız estetik olarak ümit özat'ı yakalamanıza yardımcı olacaktır.
  • eger hizli bir atak sirasinda top size gelmisse ve forvet oyunculari ceza sahasinda yer tutamamislarsa, yer tutmalari icin agir hareket edin. yer tuttuklari anda ise ortayi kale arkasina dogru yapin. anlasilmaz olun, kendinizi kendiniz bile anlamayin.
  • daha başarılı bireyler olmak isteyen suser lar için ..,

    (bkz: camoranesi gibi orta yapma rehberi)
  • öncelikle bir adet şaşı bak şaşır resim ya da gözleriniz sağlamsa 14-15 numara bi gözlük takılır daha iyi sonuç almak için numaralı güneş gözlüğü tavsiye edilir tribünden göze bir seyirci kestirilir* ayak amaçsızca topa doğru savrulur gerisi forvet oyuncusunun üstün yeteneğine kalmıştır.
  • sol kanatta en son cizgiye kadar inilip sag ayaga cekilen, sag kanatta en son cizgiye inilmeden sol ayaga cekilen ve bazen disari atilmayan, yeni nesil futbolcu kardeslerimize yardimci olamayacak rehber.
    (bkz: cevresindeki guzellikleri gorememek)
  • topa vururken, topu uzaklaştırmak için karambolde topa panik halinde abanan bir defans oyuncusu tiplemesini canlandırın, eğer böyle iyi orta yapamıyorsanız, topa vurduktan sonra ne kadar iyi bir orta yapmış olursanız olun, dengenizi hafifçe kaybedip sanki hiç de istediğiniz gibi vuramamışsınız imajını yakalamaya çalışın.
    topu atmak istediğiniz yere son anda karar verin ki, o ana kadar ne yapacağınızı kimse anlamasın, hatta bunu mümkünse biraz geliştirip, topun gitmesi gereken yere topa vurduktan sonra karar verin.
hesabın var mı? giriş yap