• nenni isimli "bir" albüme sahip; halk müziği eserleri besteleyen ve yorumlayan, odtü'lü kişi.
  • bir kadın türkücü. kendisi odtü işletme mezunu olup, derya köroğlunun okul yıllarından arkadaşıdır ki derya köroğlu müzik yapım şirketi herdem müziki kurduktan sonra ilk kaset için ümmüşen için çıkartmıştır. çok tiz bir sesi var ilk başta çok etkileniyorsunuz ama bi süre sonra ses rengideki tekdüzelik sıkıyor.
  • rüzgara karşı isimli, ikinci bir albüm sahibi sanatçıdır.
  • çok küçükken, radyonun çalışma prensibini anlayamayacak kadar küçükken, o kadar çok insanın nasıl bir küçücük kutuya girip şarkı türkü söylediğini anlamaya çalışmış, kendisi de bir gömme dolaba girip bağırararak şarkı söylemeye başlamış. zamanla bu şekilde türkü söylemek en büyük eğlencelerinden biri haline gelmiş. biraz fazla yüksek sesle şarkı söyleme alışkanlığının kaynağı da buymuş. ama sesi billur, söyledikleri de huzur ve anlam doluymuş.
  • odtü idari bilimler fakültesi'nin 1979 mezunlarından olan ümmüşen ( gürsoy ) odtü'deki öğrencilik yıllarında türkü söylediğinde, sesi okulun diğer ucundan duyulurmuş. ümmüşen kendisi ile yapılan bir röportajda bunu biraz da gururla anlatıyor: "ateş yakıp türküler söylerdik. bizi yedi kilometre uzaktan dinleyen askerler 'ateşin başında söyleyen kızın sesi çok güzel' derlerdi. o zaman trt'nin halk müziği daire başkanı nida tüfekçi'nin türkiye çapında güçlü sesleri topladığı bir korosu vardı. beni de seçmişti. arı stüdyoları'nda konser verirdik. tüfekçi bana soloları mikrofonsuz söyletirdi. korolarda da sadece playback yapardım. çünkü ben söyleyince, kalan 50 kişinin sesi fon olurdu..." mimar sinan üniversitesi'nde muhasebe ve finans dersleri veren ümmüşen , istanbulda yaşıyor ve 2 çocuk annesi.
  • yahu elli küsur yaşında (1979'da odtü'den mezun olduğuna göre) bile böyle çıkan bir ses nasıl olur da muhasebe ve finans anlatmak için kullanılabilir... dedirten kadın.

    derya köroğlu'nun odtü'den arkadaşıymış. onun yardımıyla çıkan iki albümü var: "nenni" ve "rüzgara karşı".
hesabın var mı? giriş yap