• son 1 yıldır yaşanan durum.
    - kapı takmaya bir usta geldi, tam gün çalıştı 5 kapı taktı, 7000 tl aldı gitti. 7000 tl/gün
    - parkeci çağırdım 2 kişi geldiler 4000 tl alıp gittiler. 2000 tl/ gün
    - bahçıvan çağırdım 1000 tl’nin altına bulamadım. 1000 tl/ gün
    - temizlikçi 750 tl altına bulamıyorum. 750 tl/ gün.
    - yakınım bakıcı bulmaya çalışıyor, 20.000 tl altına bulamadığını söylüyor. 700 tl/ gün

    çevremde bir çok üniversite mezunu hem de yıllarca alanlarında tecrübelerinin olmasına rağmen bu maaşları alamıyorlar. maddi ve manevi olarak çok yıpratıcı bir dönemden geçiyoruz
  • inşaat ustası bulursanız ise pamuklara sarmala anız gerekiyor, tüm ustalar komple dolu ulan ustanın maaşı 40000 den başlıyormuş şantiye için ve piyasada çalışacak adam yok gençler.
  • çünkü bakkal açar gibi üniversite açtığımızdan her yer mezun dolu. 1 ustaya 100 üniversite mezunu düşüyor. diplomalı çalışanın her yerde alternatifi var ama ustanın yok.
  • maalesef ki ak partisi'nin bize attığı kazıklardan biri de mavi yaka eleman yetiştirilmesini engellemesi.

    hunharca imamhatip açıldı. meslek liseleri anadolu lisesine çevrildi. anadoluya, karadenize, doğuya birsürü üniversite açıldı ve saçma sapan bölümler açıldı.

    giresun görele'de güzel sanatların ne işi var aw.
  • kimsenin yapmak istemeyeceği işleri yapanlar olduğu sürece bu ücretler normaldir, herkes zahmetsiz masa başı iş isteyip bol maaş istiyor ama öyle bir dünya yok.ozellikle de ev temizliğine gidenlere bu maaşlar helaldir, çünkü adam afedersiniz milletin bokunu temizliyor,diğer ustalık gerektiren mesleklere hiç deginmiyorum bile.
  • arz-talep dengesi ve kendi işlerini yapmalarından ötürüdür. ev sizin kendiniz yapın. ha beceremiyorsanız o paraları ödemek zorundasınız.

    iyi bir ustanın kazancı aylık 100k civarıdır.
  • istanbul'da yasiyorum. evimin temizligi icin 1.000 lira oduyorum. eve gelen ablanin randevu defteri benimkinden daha yogun, her seferinde yalvar yakar getirtiyorum.

    entry bu kadar.
  • olur mu yea, işçi maaşları memur maaşlarını geçmiş :) işçilik dünyanın her yerinde pahalıdır.boylede olacaktır.o zaman sen yap derler adamaaa
  • yine de bu adamalarin fakirin fakiri olmasi gibi bir durum var.
  • deprem bölgesinde usta yok. yevmiye ile çalışmıyorlar zaten. her krizi fırsata dönüştüren ülke insanı bu sefer topu suriyelilere kaptırdı. suriyeli usta geliyor 20 bin masraf çıkarıyor ülkem ustası 100 bin diyor aynı işe. tabi işin 20bin bile yapmadığı kesin. ama mecburiyetten kabul ediyoruz suriyeli ustayı. yaptığı biseyde yok, alciyi doldur, boya geç. allah merhamet versin.
hesabın var mı? giriş yap