• üzüm adında çöpten kurtarılan bir kedi ve sahibinin maceralarını anlatan, bazen güldüren, bazen düşündüren çoğu zaman ise mutlu eden bir facebook blogu.

    link

    --- spoiler ---

    - "kanını mı emcikliyo?"
    - hayır onlar vampir. bunlar yürüyen ölü. yiyolar direk
    - "zonbi?"
    - evet
    - "zonbiyim mi ben de?"
    - saçmalama ne alaka
    - yüzünü yersem?
    - he çok komik :ı

    --- spoiler ---
  • bugünkü facebook eyyorlaması

    --- spoiler ---

    - "ne güzel sepet değil mi yaşar. bu sebeti benden almazsın değil mi? peki hiç bir zaman benim sebetim olmadığını biliyor muydın inşallah? hayır.. bunun içinde yaşaycama karar verdiysem ne demeli?.. larzım olursa başka zebedi kullansan olmaz mı? bir kedi için zebet nedir bilir misin sen? bilmezsin.. niye? çünkü kalın kafalısın. köpek olmuşsun çünkü. her şeyi al ama zabadı bırak domuz? daha nasıl yalvarabilirim? ne demem gerekli zavadı bırakman için? ha?"
    - ... !!! ... ???
    - "en son ne diyosun zavada?"
    - hayır ben.. aa.. ne diyeceğimi bilemedim şu an.
    --- spoiler ---
  • "diğer şeyler"in içine bazen yeni mini kedi ryuk'un, bazense eve giren hırzız'ın dahil olduğu fotoğraflar ve diyaloglar bütünüdür.

    ryuk henüz sadece "ikirmiymişik", "mihi" gibi anlaşılmaz kelimeler söyleyebilmekte, üzüm'e bitişik yaşamaktadır. üzüm ise kendisinin gerizekalı olduğunu düşünmesine rağmen sonu gelmez bir anne şevkatiyle ryuk'un kulağını gözünü filan yalamaktadır.

    --- spoiler ---

    http://instagram.com/p/zi6pe0vkzh/
    - "açık konuşıyım mı?"
    - konuş
    - "bu çocuk gerizekalı."
    - yuh ne kadar ayıp. üstünde yatıyo diye mi?
    - "yoo bak şimdi.. çocuk adın ne senin?"
    - ..........
    - "buyur.."
    - anlamıyo ki senin ne dediğini
    - "bak tipe bak. çocuuuk adın ne adın?"
    - ..........
    - yapma ya hu anlamıyo!
    - "açık konuşıyım?"
    - sus bence
    --- spoiler ---
  • ryuk'a gösterdiği ağzı bolarmış ölçüsüz şevkatin hastası olduğum.
    sayı bilmeden bikbik konuşan, yüzünü gözünü kırarak filan sevmek istediğim kedi üzüm'ün maceraları.

    --- spoiler ---

    http://instagram.com/p/eobq5dpkua/

    - "çocuk çok hasta yaşar"
    - aa! nesi var?
    - "vicut sıvısı yüz olmuş"
    - ovvv! başka?
    - "ateş elli otuz, damarlarda temassızlık var"
    - ne yapıcaksın peki?
    - "biraz yalıycam, düzelmezse biraz daha yalıycam"
    - oldu madem
    - "madem"
    --- spoiler ---
  • kendisiyle bu ayki kedici dergisindeki röportajı sayesinde tanıştım. benim gibi kedi tapar bir insan için geç bir tanışma oldu. dergide okuduğum fotoğraf altı diyaloglara o kadar güldüm ki, varolan bütün platformlarda takip etmeye başladım. wittge_'nin (yaşar) facebook sayfası "üzüm ve diğer şeyler", bunun dışında instagram ve twitter sayfaları var.
    öldü, ya da ölecek diye çöpe atılıp üç gün boyunca yaşama tutunmuş bir yavru kediyi kurtarmış ve sahiplenmiş wittge. işte üzüm o kedi. sonra onun 'konuştuğunu' fark edip diyaloglarını paylaşmaya başlamış :) onlara konuşmayı beceremeyen ve mütemadiyen saçmalayan (eleptirik) ryuk da eklenmiş. böylece süper bir tablo çıkmış ortaya. yalnız onların sayesinde şunu anladım; insanlar kedi sahibi dahi olsalar aynı dünyada değillerse bu fotoğraf ve yazılar bir şey ifade etmiyor. benim 45 dakika gülüp, 35 kere tekrar tekrar okuduğum diyalogları okuttuğum nice kedici sadece tebessüm edip geçti mesela.
    kediye kafayı bu kadar yorup üzerine yazılar yazan insanın bir erkek olması da bir yerde beni şaşırtıyor; ne bileyim, sanki bunu hep kadınlar yaparmış gibi, kendimden feyz aldığım, bir inancımı yıktı wittge sağolsun. aslında sonradan fark ettim ki sadece o da değil. takip ettiğim kedi üzerine yazıp çizen belli başlı kişilerin tamamı erkek. bunu söylüyorum ki; aslında varolmayan şeylere dair genel kanıların, "genelde erkekler kedi sevmez" gibi, yıkılmasına katkıda bulunsun.
    wittge komik, vicdanlı ve iyi bir 'yazar' olarak bence fotoğraf altı diyaloglarla kalmasın. daha çok yerde, daha çok yazsın. yoksa üzüm, yüzünü yer...
  • "at alalım mı at? ha?" diye başlayan sonu gelmez diyalogların boyunsuz kahramanı. kafadan direkt gövdeye bağlanıyo arkadaş.
    na ispatı: https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/…38992_n.jpg
  • hastasıyım üzüm ve diğer şeylerin. bakın bir kere de buraya yazıyorum.

    koşmalı at al bu çocuğa yaşar. maceradan maceraya koşsun.

    https://www.facebook.com/…6735027076&type=1&theater
  • ü- "maymunu da seviyorum ama az."
    y- "o niye?"
    ü- "popoları var yaşar. sevmek istiyorum ama çok popolular."
  • sürekli mevzuyu bilmeyen insanlara "yüzünü yiycamı bil!" dediğim ve akabinde boş bakışlar almama neden olan varlık "üzüm" ve hikayelerinin anlatıldığı blog. hemen her repliği kafamın içinde yüzer vaziyette; denk geldikçe gülüyorum. varolsun.
  • üzüm, yaşar ve ailenin yeni ferdi ryuk'un diyaloglarının yer aldığı, bana göre her kediseverin takip etmesi gereken facebook sayfası. bazen çok güldürüyor bazen de çok hüzünlendiriyor bu üçlü beni. domuz köpekler!!! gözlerim doluyor böyle resmen.
    her gün yazsın, her gün okuyayım istiyorum. duy sesimi yeşşar!!
hesabın var mı? giriş yap