• koc universitesi matematik bolumu hocasi, azeri. derste yaptigi ilginc espriler ve acaip aksanli ingilizcesiyle bir efsane
  • koc universitesindeki ilk döneminde dersine girmeden önce programdan görüp okulda differential equations hocasının rus bir kadın olduğu dedikodusunu yaymama sebep olan isim*. mühendis adaylarının önüne gelen her önermeyi proof ya da disproof edebilmesi gerektiği gibi yanlış bir inanca* sahip olan matematik profesörü.
    70 kişilik sınıfta çıt çıksa deliye dönmesi,bişey soracaksanız arkadaşınıza değil bana sorun diyip, sorunca da "insaf ben size bunu öğretmedimmi?açın defterinize bakın" diyip üzerinize yürümesi,alıp defterinizi kontrol ettikten sonra o şeyi bulamadığı takdirde "siz derse gelmiyorsunuz" diye sizi azarlaması*, ardından o konunun aslında hiç işlenmediğinin anlaşılmasıyla büyük şaşkınlık yaşaması tipik hareketlerindendir.
    derslere elinde hiç bir kağıt parçası bile olmadan gelmesi insanlara ben bu dersi doğaçlama anlatıcak kadar manyağım* imajı verir. ayrıca her yeni teorem anlatışında o teoremi bulan insanın hayat hikayesini anlatmaya bayılır.
    yinede diğer üni hocalarının çoğunun aksine düşük bi not aldığınızda sizi ofisine çekip bi güzel azarlaması,hatta ve hatta tartaklamasının sizin iyiliğinizi aşırı düşünmesinden kaynaklandığı bilindiği için hareketlerine kızamadığınız insan.
    sınıfta olan bi olaydan sonra anlattığı küçük anektodlar bazen hakikaten komik oluyor. tabi bi süre sonra öğrencilerin beklentisi arttığında yaptığı kötü bi espriden sonra patavatsız bi tepki alınca* bi daha anlatmaz oldu. ayrıca (bkz: hayatın akışını değiştiren teoremler) (bkz: günlük hayatta çok işe yarayacak formüller)
  • ilk vize*sinden 15 almayı anca becerebildiğim*,
    konuştuğunda kendimi starcraft*** aleminde sandığım,
    konuşmalarını tam anlayabilmek için her gün aztv1'in karşısına geçtiğim,
    öğretme azmiyle yanıp tutuşan ama azmini bir türlü icraate* geçiremeyen,
    her anlattiği kavramı en temel noktasına kadar bilmenizi, açıklamanızı bekleyen ve genelde bunu başarabilmeniz için size en fazla 30 saniye tanıyan eskiden-sovyetti*-şimdi-azeri süper ultra mentat fonksiyonlarına ve komünist disipline* sahip profesör.
  • normal bir universite profesorunden cok daha ote olan yuce insan. ogrencileri kotu not aldiginda uzulen, kimi zamanda sinirlenen rus disipliniyle yetistigi her halinden belli olan acaip bir aksanla ingilizce ve turkce konus(amay)an super insan. her sinavda minimum 20 puanlik ispat sorusu soran, derslere eline zimpara kagidi bile almadan gelen, devamli silgiyi koydugu yeri unutup cilginlar gibi silgi arayan, ara sira derste transa gecip dunyamizdan kopan yuca varlik. mib* yi izledikten sonra uzayli olmasindan suphelenmeye basladigim koc universitesinin stand upci matematik profesoru.
  • ekip gitmemeye karar verdiğim dersinin başlamasından 10 dakka sonra, tesadüfen o sınıfın önünden geçmem ve tesadüfen kapının önünde karşılaşıp beni adeta kolumdan tutarak zorla derse sokup beni hem güldürüp hem sinir eden,fakat daha sonra derste quiz yapıcağını öğrenip benim kaçırmamam için böyle bi hareket yaptığını anladığım güzel insan
  • her hafta bizi en az sekiz saat çalıstırıp sonra inalmaz aksanıyla "olmamıs kardesler" diyen ama gene de su ana kadar koç üniversitesinde gördügüm en iyi matematik hocası.
  • anlatmadan edemeyecegim.. geçen gün bana iki teori verip ispatlarına calısmamı söyledi. sabaha kadar çalıstım. hatta belki bu sefer "olmamıs kardesim" demez umudum bile vardı. bir sonraki gün heyecanla odasına gittigimde "calıstın mı ?" diye sordu.. evet diyince peki dedi tesekkür ederim. ben de ayrıldım..
  • her derste anlattigi genellikle komik fikralarla taninan kisidir bu. netekim yine bir derste bu sefer pek de komik olmayan bir fikra anlatmasi üzerine herkes ayip olmasin diye gülmeye calisirken cok "muteber" bir ögrencinin
    -rusyada buna gülüyolar mi?
    lafi üzerine bozulmadan derse devam edebilmis seviyeli bir insandir.
  • mat 303 dersinde bir çarpma işlemini yalnış yapmış, öğrencinin itirazını "nerede hata kardeşim?" diye ciddiye almamıştır. öğrenci arkadaşın kendini bilmiş tavır ve ısrarında sonra hatasını görür ve öğrencinin "bakın hocam gördünüz mü, kim haklıymış?" şeklinde ukala sözleri üstüne: "e kusra bakmayın çarpmada biraz zayıfımdır." der. gülünür, geçilir, bir iki dakika sonra bir bölme işlemi yapacağı zaman tekrar sınıfa döner: "ama bölmede iyiyimdir!"
  • barni moloztasa benzeyen ki$i, $ahsiyet.
hesabın var mı? giriş yap