• bir ülke bütçe fazlası veriyorsa bu fazlayı nasıl kullanır ?
    1 harcamalarını arttırır.
    (hepimizin bildiği gibi zaten harcamalarımız fazla)
    2 mevcut vergide indirim uygular
    (yeni güncellemeler ile vergi her geçen gün artıyor. nisan ayına kadar beyaz eşyadan ötv alınmayacağını bir indirim sayabilirsiniz ki bence küresel büyük firmaların baskısı satışlarındaki büyük düşüşü kapatmak için devletin onlara özel bir kıyağı keşke süresiz olsaydı ama vergiden vazgeçecek kadar bütçe fazlamız yok demek bu )
    3 iç ve dış borçlar ödenir bu para ile
    (kelime oyunları ile kandırıldığımız ortada ülkenin borcu hala çok fazla yani bu da yapılmıyor çünkü bütçe fazlamız yok)
    4 bir varlık fonu oluşturulur yerli ve yabancı bazı finansal varlıkları satın alır bu bütçe fazlasıyla büyük yatırımlar yaparak gelirleri arttırıp ülkenin geleceği için büyük bir yatırım yapmış olur.
    peki bütçe fazlamız varsa ilk 3 maddeyi niye es geçtik ?
    ve devlete ait olan geliri hazineye aktarılan bu kurumlar neden bu fonun yönetimine geçiyor.
    denetlenmeyeceği için mi ?
  • son iki gunde kamuya ait buyuk ticari kurumlari ve turistik arazeri icine katan suphe uyandiran olusum.
  • başkanlık sisteminin "sınırsız örtülü ödenek" fonu olacaktır.
  • bizlik birşey yoktur muhtemelen bizden gidecek bişeyler olacaktır.o fonu kim dolduracak tabi sen ben.
  • bir anda agar.io' daki en büyük baloncuğa dönüşüp tüm türkiye sermayelerini tek tek yutmuştur.
  • itibarın yeni vasıtası.
  • varlık fonu, cari işlemler fazlası veren ülkelerin yabancı para rezervlerindeki artışın değerlendirilmesi için kurulan, devlet kontrolündeki fondur.
  • varlık fonu, cari işlemler fazlası veren ülkelerin yabancı para rezervlerindeki artışın değerlendirilmesi için kurulan, devlet kontrolündeki fondur.

    varlık fonu, ulusal varlık fonu olarak da adlandırılır. ayrıca, türkçe’de henüz tam kabul görmüş bir çevirisi olmayan bu kavram, çeşitli kaynaklarda bağımsız varlık fonları, ulusal yatırım fonları, ülke yatırım fonları, devlet refah fonları veya kısaca ulusal fonlar olarak da karşımıza çıkabilmektedir.

    varlık fonu gelirini bütçe fazlalıklarından elde eden bir fondur. eğer bir devlet bütçe fazlası veriyor ise, bu fazlayı bir kaç farklı yöntem ile yönetebilir.
    * kamu harcamalarını arttırır.
    * vergi oranlarını azaltır. (kamu gelirlerini azaltır)
    * kamu borçlarını erkenden öder.
    * bir varlık fonu kurarak, fazlalıklarını bu fona aktarabilir.
  • varlık fonu temelde "ülke ekonomisinin, konjonktürel etkilerden kurtarılarak istikrarlı biçimde işlemesini sağlamak" amacına dayanıyor. ülke ekonomisini kurtarmak amacıyla kdv den muaf ancak giderlerinde vergi kullanabilen bir kurumlar yığını oluyor. yatırım yapma ve mevduat kararını tamamen kurum ve bağımsız denetim kuruluşları takip ediyor.(sayıştay free)

    bu düşünceyle fonun zarar eden kuruluşlardan değil sanki kar amacı güden ve ülke insanının refahına çalışan kurumlardan oluşması bekleniyor.

    thy

    tt

    fazla değil referandum sonrası varlık fonun yönetim kurulunu olası başkan seçer diye düzenlenecek. sonrası bu fona nadide evetçi yazarlarımız, futbol adamlarımız, balıkçılarımız, hayvanat bahçesi müdürlerimiz, iktisat kevaşeleri ama kader inancı yüksek olanlarından, gelecek.bizler aslında varlık fonu denen şey kurulurken amacını metinlerden okuyan bizler, nasıl elimizdeki varlıklar çatır çatır çatırdatılıyor onu seyredeceğiz.

    bu varlık fonundaki kurumlarda çalışan ülke ajanları birbirine doğum günü partisi düzenleyince amirleri çıkıp " hey this is turkey tax money." diyecek mi ben onu merak ediyorum.

    edt:la adam kendini atadı başkanlığa.
hesabın var mı? giriş yap