• üst edit: ortalık sakinlediğine göre entry içinde tekrar tekrar yazdığım şeyi daha net yazayım.
    başlık için `eşini kaybetmiş kadın ya da erkek tekrar yuva kurabilir bu gayet doğal bir durumdur. `
    gelelim bizim mevzuya, merak edenler aşağıda yazılanı okuyup anlamaya çalışabilir şimdi.

    budan iki yıl önce 39 yaşında vefat etti abim arkasında biri 3 biri 5 yaşında iki çocuk bırakarak.
    bugün sosyal medyaya girdiğimde yengemin nişan hikayeleriyle karşılaştım.
    nişan ama nasıl bir nişan baya şatafatlı bir şeyler hazırlanmış daha önce hiç hevesini almamış bizim düğünden sanırım.
    tüm aile görmüş tabi engel olamadım buna.
    zaten sürekli aklımızda ama tekrar kaldırıyoruz sanki cenazeyi şuan.
    neyse insanlar tabi ki hayatlarına devam edecekler hakkıdır tekrar mutlu olması ki ben de isterim bunu yeterki çocuklar etkilenmesin fakat;
    yahu kadın böyle bir şey yapıyorsun bari gözümüze sokma, ha illa paylaşacaksan engelle hepimizi ne halt yiyorsan ye.
    şimdi arayıp ağzına sıçsam ortada çocuklar var düşman eder bize bir şey yapmasam içim içimi yiyor iki ucu boklu değnek anlayacağınız.
    bu burada kalsın ki ne hissettiğimi hatırlayayım diri kalsın.

    tanımlanacak bir şey yok kimsenin yaşamaması gereken bi durum işte hepsi bu kadar.

    edit: şuan bu açıklamayı yaptığıma inanamıyorum ama sözlük yazarlarının zeka seviyelerini buna mecbur kıldı beni.
    mesele biriyle evlenmesi değil, okuduğunu anlayamayan arkadaşlar mesele annemin babamın ailemin bunu sosyal medyadan izlemesi.
    dediğim gibi engelleyip istediğini yapabilirdi istediğim sadece biraz empati hepsi bu.

    evleneceğini de sosyal medyadan öğrenmedik tabi ki biliyorduk hayırlısı olsun dedik mesele de o değil tekrar etmek gerekiyor sürekli
    bunu.

    düğüne davet etmesi gerekirdi diyenler var umarım başınıza gelmez ama gelirse siz gider oynarsınız düğününüzde bizim pek yapabileceğimiz bir şey değil üzgünüm.

    edit2: bu başlığı açmam büyük hataydı, sinirle yazmak istedim sadece ama bunun bu kadar ilgi çekeceğini düşünmedim işin açığı. en azından bi grup embesili de görüp engelleme fırsatı doğdu bize de.
    destek mesajı atan herkese teşekkürler.

    edit3: yengemizle iletişimizi merak edenler olmuş bununla ilgili inanılmaz suçlanmışız kafalarındaki senaryoya göre.
    sanırım herkesi iki çocuğu ve annesini ortada bırakıp dışlayacak insanlar sanıyorlar kendileri gibi. iletişimimiz çok iyi evlendikten sonra da bu durum değişmeyecek. sadece bu yaptığı düşüncesizlik içimizde yara olarak kalacak.
    hepsi bu.
  • -- sabah editi --
    akşam erken başlanan alkolün ve de atara atar felsefesinin de etkisi ile ilk cümle maksadını aşan talihsiz beyanat olmuş. o kısmı kaldırıyorum.

    hazır editlemişken devam edeyim : askerde iken biri ile konuşmuştum. eleman on dokuz yaşında iken alkollü mekana gitmiş eğlenirken öncesinde kuzenini vuran/yaralayan sonrasında hapis yatıp çıkan şahsı bir masada arkadaşları ile eğlenirken görmüş. çekmiş tabancayı siz ne hakla eğlenirsiniz lan diyerek masayı taramış. yıllarca hapis yatmış, hapisten çıkarken bunu alıp askere getirmişler.

    olayın kendisi zaten garipken anlatması daha da garipti. hani "gençtim sarhoştum, öncesinde husumet olan birileri ile tartışınca cahillik edip silah çektim" diye anlatsa sempati besleyeceğim ama yok! üzerinden yıllar geçmiş, hapis yatmış çıkmış ama hala çok doğal bir şeymiş gibi anlatıyordu herif. en ufak bir pişmanlık yok! yaptığında hala bir gariplik görmüyor! "amca oğlumun bacağına sıkan adam ne hakla eğlenebilir, verdim cezasını" tadında konuşuyordu işte. işin ironik yanı askerden dönünce o da gitmiştir bir yerlere eğlenmeye. sen x'i vurdun ne hakla eğlenirsin diye vuran olmuş mudur, olay kısır döngüye girmiş midir bilemem!

    ilk entry sahibi allahtan insaflı biriymiş te silahı alıp "siz ne hakla bu kadar eğlenebilirsiniz lan!" diyerek düğünü basıp herkesi vurmamış. sadece ekşide başlık açmakla yetinmiş. o tür insanlar da var!

    bakın gencolar ne bu ülkede ne de bu dünyada yalnız değiliz, acısı olan tek kişi de biz değiliz, kriterleri de biz belirlemiyoruz!
    "bu burada kalsın ki ne hissettiğimi hatırlayayım diri kalsın." yazmış bir de, sonradan bir şekilde intikam alacak unutmamak için not almış belli!

    benim anam babam gördü ne olacak diyor bir de! madem yayınlayacaktın öncesinde engelleyecektin diye de akıl veriyor! görmek istemediklerinizi siz engelleyeceksiniz gençler. evlenen kadın ağaçtan mı çıktı peki? onun anası babası ne bileyim kardeşleri kuzenleri sevenleri yok mu? insanlar sevinçlerini neşelerini paylaşmak için sosyal medyadan yayınlarlar, evet biraz da hava atmak için! birilerini takip ediyorsanız onu da göze alacaksınız bir zahmet! ya takip etmeyeceksiniz ya da takip ediyorsanız bir zahmet anlayış göstereceksiniz!

    manyaklığın, psikopatlığın, kindarlığın gereği yok! insan olmak lazım!

    -- sabah editi --

    (bkz: kalan sağlar bizimdir)
    (bkz: allah mesut etsin)

    edit : şuan bu açıklamayı yaptığıma inanamıyorum ama sözlük yazarlarının zeka seviyelerini buna mecbur kıldı beni.

    önce bir hikaye ile başlayalım ki kişisel gelişim zımbırtısı eğitimlerinde anlatırlardı bunu:

    eski zamanlarda zalim bir hükümdar varmış, bir gece bir rüya görmüş ve ter içinde uyanmış, derhal rüya tabircisi çağırıp yorum istemiş
    tabirci: "çok kötü efendim, bütün akrabalarınız ölecek geriye bir tek siz kalacaksınız" demiş
    hükümdar derhal tabirciyi idam ettirmiş ve başka bir tabirci çağırmış.
    yeni tabirci " müjde efendim, akrabalarınız içerisinde en uzun ömürlü olan siz olacaksınız" demiş.
    hükümdar yorumu çok beğenmiş ve altın vs verip göndermiş.

    şimdi konuya dönelim:
    "abisini hatırlamış, ona üzülmüş olabilir. yenge hanımın biri ile evlenmesi ne kadar doğal ise, bu arkadaşın da olayı zor hazmetmesi de o kadar doğaldır." buraya kadar tamam!

    anonim kalıp duygularını da yazabilir o da tamam! kırgınlıklarını, özlemlerini de dile getirebilir eyvallah!

    peki sorun ne ?

    sorun şu; üslup sorunu

    "onun için sevindim ama hem kendim hem de ailem için de üzüldüm, keşke şöyle olsaydı" demek başka bir şeydir, "vay şerefsiz bunu nasıl yapabilir, hem de bana!" tadında yazmak başka bir şeydir. arada çok net ve kalın bir çizgi var öyle böyle değil
  • normal olanı yapmasıdır.
    ölen ölmüş gitmiş. duyarını sikeyim!
  • normal, medeni bir iletisiminiz olsaydi bence sosyal medyadan paylasmadan once size haber verir ve hatta davet ederdi, eger iki kucuk cocukla hayat mucadelesinde yalniz birakilmis bir kadinsa gayet dogaldir...
  • eylemi ilgili kişileri engelleyip gerçekleştirdiği takdirde farklı bir perspektiften eleştirilecek, hayatına devam eden kişinin tekrar evlenmesi durumu.

    başlığı açan yazar arkadaşa baş sağlığı dilerim.

    edit: başlık sahibinin düşüncesini eleştirmek tabii hakkınız olsa da facebook dayıları gibi küfür, hakaret etmeniz manasız arkadaşlar.

    afedersiniz anasını siktiniz sözlüğün.
  • ölen kocanın yası islamda bile 4 ay 10 gündür, sonra kadın istediğini yapar. 4 yıl 10 ay mı tutacaktı yasını?

    itiraz editi: kaynak
  • yani ayar yapmak bana dusmez ama . abinizin cocuklarinin annesinin, baskasi ile nisanlandigini kendisinden değil de sosyal medya dan ogrenecek kadar kendisine ve cocuklara uzak iseniz, garipsemeniz de bir garip .

    ekleme: ortada cocuklar olduğu halde iletisiminizde bir kopukluk oldugu bariz ortada ve o cocuklar sizin yeğenleriniz ,gercekten haddime değil ama yazdıklarınızdan iletisim kopuklugunuz sebebi ile cocukları da pek sahiplenmemissiniz gibi anlaşılıyor. yoksa en kötü o cocuklardan ögrenirdiniz annelerinin evleneceklerini. benim sasırdığım nokta bu .

    tekrar ekleme :baslik sahibi ozelden mesaj gönderdi.sosyalmedya oncesinde ogrenmisler evlenecegini.sorun yapilan merasimin satafatli bir sekilde yapilmasi ve bunun sosyal medyadan gosterilmesi anladigim.
    basiniz sagolsun ,anladığım kadarıyla aciniz icin destek ariyorsunuz .hayatta her sey yasanıyor demekten baska bir sey yok.
  • normal bir olaydır ki yazar da normal olduğunu söylemiş. ama keşke çok şatafatlı yapmasaymış. ya da çok aşık olmuş olabilir, istemiş olabilir, en dogal hakkıdır. ama bazi insanlardan gizleyebilirdi.
    herkes en doğal hakkı deyip yazarı gömmüş ama keşke insanlar hafif bi empati yapabilse.
  • keske daha fazlasini yapsaydi. belli ki 2 cocugun yukunu paylasacak birini bulmus ne guzel. donunuz ve kendi agziniza siciniz, kadini rahat birakiniz.
  • acınızı anlıyorum ama hayat devam ediyor. siz sadece dua edin ki o minik yavrulara kol kanat gerecek, gerçekten sevecek bir insan evladıyla evleniyor olsun. üstelik bu zamanda iki çocuklu bir dulla evlenmek her babayiğidin harcı değil. elini taşın altına koymuş adam. ağabeyinizin emanetleriyle anlaşan, iyi davranan bir adam seçebilmişse siz öpün de başınıza koyun o ex yengeyi.
hesabın var mı? giriş yap