• bir chris kraus filmi. son 4 dakikasi ile buyulemis olan bir filmdir ayrica* . ayrica 19. ankara film festivalinin bunyesinde bulundurdugu filmlerden birisidir.
  • defalarca peşpeşe dinlenebilecek güzellikte bir de ost ((bkz: ost) si var bu filmin.
    film de sırf 4 dakikalık müthiş finali için peşpeşe 2 kez seyredilesidir.
  • traude rolündeki monica bleibtreu'un ve jenny rolündeki hannah herzsprung'un döktürdüğü ödüllü film.

    filmle ilgili olarak hannah herzsprung hakkında bir kaç bilgi:

    jenny rolü için 1200 kişinin arasından seçildi.
    filmin çekimlerine başlamadan önce piano virtüözlerinden yoğun bir eğitim aldı.
    vücudunu rolün gereklerine hazırlamak için 3 aylık boks eğitimi aldı.
    filmin hiç bir yerinde dublör kullanmadı.

    http://www.vierminuten.de/
  • hayatında bir çok acı yaşamış, belki de tüm bunlara kadın olduğu için maruz kalmış yetenekli bir kızla aşık olduğu kadını yıllar önce kaybetmiş bir kadının yakınlaşmasını anlatan çok iyi bir alman filmi.

    hollywood soslu hikayesiyle anaakıma yakın bir anlatımı varsa da lezbiyenlik, ensest gibi uç noktalara da varabilen bir senaryosu var. yine de bu kavramları marjinalize edip yapmacık olabilecekken kadın olmaklığı odak noktasına alıyor. bunlardan dolayı da tamamı finali için çekilmiş gibi duran filmlerden ayrılıyor ve harika bir dört dakikayla finali yapıyor. tüm bunları kenara koy, harika bir oyunculuk için bile seyredilir.
  • başka bir enduring movement vakıası, enadır bir dört (jennys abschlusskonzert) leyendası... piyano akustik bir cihaz, evet!

    ne demişler? yeteneği çuvala kosalar, çuvala da yetenek kadar taş koyup bağlasalar, sonra çuvalı denizin dibine yollasalar, yetenek çıkacak delik bulur... imiş!

    çuvalla yeteneğiniz olabilir, yine de çuvalda ne işiniz var bacılar, hacılar?

    film, insan insanın çuvalıdır da diyor aynı zamanda sanki, bilemedim ki!
  • chris kraus'un yönetmenliğini yaptığı 2006 alman filmidir.. hayatınızda izlemediğiniz bir dört dakika vardır filmde; sırf onun için dahi izlenir..
  • filmin o son dört dakikası tek kelimeyle mükemmel. hayat böyle dört dakikalar için yaşanmaya değer.
  • şişman gardiyan hariç iyi oyunculukları barındıran vasat üstü film. üstün alman disiplini torpilinden ayrıca bir sempatimi kazandı tabiki.

    müzikleri de ayrı güzel.
  • 2006 yapımı müthiş ötesi alman filmi. filmimizi chris kraus yönetmiş. olağanüstü müzik yeteneği olan, asi karakterli bir kızın, cezaevinden müzik yarışmasına uzanan etkileyici hikayesi .filmin kahramanının son 4 dakikada yaptığı müzik ve sahne performansı insanı alıp bambaşka yerlere götürüyor. baş rollerde hannah herzsprung , monica bleibtreu ve vadim glowna' nın oynadığını yazmadan geçmeyelim.
hesabın var mı? giriş yap