• bakın arkadaşlar yapmayın bu tip ayrımlar, 21. yüzyıldayız hala bunları tartışıyoruz, burada türk sineması denirken mevzu bahis olan türklük bir ırkı kapsamıyor. hayır türkiye cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes türktür. modern devletlerde kural budur. etnik kökeni ne olursa olsun sonuç olarak kimse saf arı bir ırkı kapsamıyor bu ülkede.

    hani etnik kökeni ne olursa olsun o ülkede bir iş yapılıyorsa o ülke kültürüne imal edilir. yani fransa da cezayir asıllı bir çok insan fransızım demektir hani bunda gocunacak ne var bilmiyorum. fransız sineması da dersin fransa sineması da hani türkiye sineması, türk sineması denmiş ne fark eder gibi. ortak kültür bağı denen şeye odaklanmadığımız sürece bazı şeyleri kaşımak doğru değil.

    herkes türk diye bir şey yok, içinde yaşadığımız bir devlet var ve bu devletin adı belli devletin vatandaşlarına seslenilen ad da belli. hani zıt taraflara bakıyorum yanlış bir bakış açısı olmuş. sana ne kadının nerede doğduğundan, ya da bunun üzerine gaza gelip bir kere türklerden başka insanlar da var burda taam mı? demen. ne gerek var bunlara bir sözcükten neler çıkarıyorsunuz. gerçi burası türkiye yanıt diyene ayrı cevap diyene ayrı muamele çekiyorlardı zamanında neyse

    ildan hanımın bunu bilinçli olarak yaptığını birazcık tiribünlere oynadığını düşünsem de bu kadar üzerine gidilmemeli ayrıca kendisini ortalama bir oyuncu olarak görürüm.
  • "erzurumlu. (yani -muhtemelen- kürt)"
    diyecek dangalakları ortaya çıkarmıştır. kültürsüzlüğün, cahilliğin bu kadarı!
  • buluttan nem kapıp kelime ekinden "kutuplaşma" çıkarırken, birinin memleketi üzerinden ırk tespiti yapıp, üstelik onu da cahilce yapan, "insan kendi kendini nasıl rezil eder?" sorusunun canlı kanlı örneklerini görmemize vesile olmuş kişi...
  • türkiye sineması, almanya sineması, ingiltere sineması, fransa sineması, ispanya sineması...
    türkiye filmleri, almanya filmleri, fransa filmleri, ispanya filmleri....
    göz ve kulağınızı tırmalamıyor mu?

    açılım falan, her ne haltsa...dalgınlıkla ya da kasten, yanlış bir kullanımda bulunmuş oyuncu.
  • yapılan tespitler itibariyle kürt olup olmaması problem değildir elbette ki.

    kürtçü olması denilmek isteniyor aslında. eğer öyle olsaydı te-ce sineması falan demesi gerekirdi.

    p.s.: kişinin memleketinden milliyetini tespit etmeyi bilenlerin bunu da benden daha iyi bilmesi gerekirdi.
  • (bkz: verse sikerim)
  • kurt mudur turk mudur bilmem, umrumda da degil zaten.

    ama erzurum'da kurt partilerinin oyu %8 civari lan. nerdeyse istanbul'la ayni yani. hani "istanbullu, yani - muhtemelen - kurt demekten" bir farki yok kendisine kurt demenin. hadi bilmiyorsun, bari entry yazmadan ac bir bak.
  • gönül ister ki biz de yozgat çekerek'e yüksek bütçeli fimlerin çekildiği platolar kurabilelim. bu hanım kızımız röportajlarında "çekerek sineması dışında bağımsız yapımlarda da oynamak istiyorum" diye cümleler kurabilsin.

    ama vermeyince mabud, neylesin mahmut. insan böyle türkiye sineması demek zorunda kalıyor işte. işin yoksa şimdi bir ton polemikle uğraş. oysa çekerek sineması olaydı, yaşanır mıydı hiç bunlar!
  • istanbul'da oturup ben kürdüm yeaaaa diye ağlayan bebelere emzik vermiş "sanatçı".
    dalyarağın biride demiş ki alışın bu coğrafyada bizde varız... orta asyalı bozkırcı türk değilim amk... istanbulluyum bildiğin ve hepsine söylüyorum siktirip gider misiniz rica etsek?
  • doğru kelimeler kullanmış kişi. bu ülke her ne kadar çoğunlukta türkler de yaşasa sadece türklerin olduğu bir ülke değil. kadın iki taraf için belli ki önceden kendince ince düşünmüş. takdir ediyorum.

    ha bizim türk milliyetçiler 'siktirin gidin bura bizim ülkemiz' seviyesinde kaldıkları için biraz zor oluyor her şey.

    türkiye sineması gayet yerinde olmuştur. aldırmasın kimseye.

    bir de entry sonuna türküm yok kürdüm diye açıklama yapacak değilim. hümanizmimi yok ettirmicem lan kimseye. bu ülkedeyiz işte. gerisinin ne önemi var.
hesabın var mı? giriş yap