• güney kore'nin 2007 oscar adayı filmin orjinal adı. yönetmen lee jun-ik. 26. uluslararası istanbul film festivali "uluslararası yarışma" kategorisinde gösterime girecek.

    (bkz: the king and the clown)
  • filmi izledik ve gördük ki, psikodrama ehil ellerde, bilerek uygulanmazsa tehlikeli bir yöntemdir. çok renkli, çok neşeli, çok gürültülü, çok güzel bir kore filmiydi, yine.
  • az pişmiş, güney kore usülü brokeback mountain.
  • bu kadar az biliniyor olmasina sevinsem mi uzulsem mi bilemedigim jun-ik lee filmi. her karesi milyondolarlik tablo gibi. filmi random durdur printe bas, oyle guzellikte.

    escinsel iliski icerdigi icin korede epey tartisma konusu olmus. aslinda escinsellik bu filmde cok soft, (bkz: ssanghwajeom) gibi sert islense filmden bir seyler gider miydi bilmiyorum. ama bu hali cok guzel. gong gil de cok trajik ve guzel.
  • sanat-iktidar ilişkisini tartışmaya açan başarılı filmdir.
  • bir gün yine k-pop alemlerinde gezerken youtube beni vixx'e getirdi. oradan da gruptaki çocuklardan birinin bir dans videosunu izledim. iki hafta kadar videoyu izledikten sonra yorumları okumayı akıl ettim ve videodaki şarkının bu film için kullanıldığını öğrenerek bir aydınlanma yaşadım. ben bu filmi yıllar evvel, henüz crunchyroll illegal bir video izleme sitesiyken orada rastgele görüp izlemiş ve eğlenceli bir film beklerken durduk yerde hüzünlere gark olmuştum. 10 yıl sonra filmi tekrar edinip tekrar izledim ve yine hüzünlere gark oldum. bana böyle saf, böyle naif, böyle trajik aşk hikayeleri ve deli krallarla gel kore.
hesabın var mı? giriş yap