• bu sene icinde cikacak kanye west ve jay-z ortak albumu. helecanla beklemekteyim.
    su anda cikmis ilk single'i icin (bkz: ham)
  • 1 ay içinde çıkması beklenen bu albümün cd kabının metalden üretileceği konuşuluyor.
  • albümün ilk promo single'ı olan ham'in, orjinal halinden bence daha iyi olan şöyle bir canlı performansı vardır: http://youtu.be/utohi0jefdg
  • promotional single olan otis adlı güzide şarkı şu adresten dinlenebilir. şarkıda otis redding'den try a little tenderness adlı daha güzide şarkı sample olarak kullanılmış.
  • itunes store'un gün itibariyle satışına başlamasının hemen ardından malum ortamlara düşmüştür.
  • içinden çıkan booklet'in barındırdığı figürler yüzünden "kanye west & illuminati" gibi saçma bir dedikoduyu tekrar alevlendirmesinden korktuğum albüm. amerika'daki release date'i 8 ağustos'tu ve sadece birkaç saat önce internete düştü. o da bir sızdırma olayından değil, albümün önce itunes'da yasal download'a sunulmasından kaynaklanıyor. kendimi bildim bileli albüm indiriyorum, bu kadar iyi korunan ve son güne kadar internete düşmeyen başka bir albüm görmemiştim sanırım -varsa da hatırlamıyorum yani-. geçtiğimiz 1-2 haftada şarkıların internete sızmasını çok iyi önlediler.
  • ilk dinleyişte soul etkili sound'uyla ve en çok soul'dan beslenen zengin sample'larıyla dikkat çeken albüm.

    albümün çıktığı sabah, digital booklet'ini de edinmiş ve okumuştum. sample'lar, olması gerektiği üzere, booklet'te belirtmilmişti ama pdf formatındaki bilgileri yazıya dökmeye üşendiğim için hemen bir sample listesi yazmadım. merak eden müzikseverler, wikipedia'da yeni yayınlanan sample listesine bakabilirler.

    ayrıca benim gördüğüm ilk albüm yorumu ve eleştirisi de time'dan geldi.

    şimdilik en çok dikkatimi çeken şarkılar girişteki no church in the wild; şiddeti, amerika'daki cinayetleri ve ölümü anlatan murder to excellence; martin luther king jr, coretta scott king, malcolm x, betty hill gibi insan hakları aktivistlerine hürmette bulunan made in america. kalite açısından bu şarkılarla kapışamayacak olsa da tam bir banger oğlu banger olan niggas in paris'i de unutmamak lazım tabii.
    biraz daha dinledikten sonra daha detaylı bir şeyler yazarım herhalde.
  • şu siteden full albüm dinlenebilir. grooveshark'dır, korsan değildir.
  • ilk dinleyiste "bu ne yahu" dedim, ama iki gundur bastan sonra yaklasik olarak 4-5 kez dinledim, ve gayet basarili olduguna karar verdim.

    albumdeki favorilerim why i love you, otis, no church in the wild ve murder to excellence. sozlerin yarisi fazlasiyla kaliteli politik soylemler - ki o kisma takdirim sonsuz - ama diger yarisinda aman da paris'e gittik, louis vuitton canta aldik, hublot saatimiz var, gelin de gorun bizi kafasi var ki bu kafa arada rahatsiz ediyor, arada eglendiriyor.

    edinin, dinleyin derim. rap'in iki kralindan super bir yapim olmus.
  • hergelece* bir albüm - daha çok dengeden yoksun bırakılmış. "no church in the wild" çok iyi açıyor albümü, ikinci şarkı da iyi başlıyor ama sonra çok yavanlaşıyor şarkı filan... albüm hep böyle gidiyor. çok iyi, en azından bütünlüklü şarkılar var, sonra bir bakıyorsun, yavan bir şey... hayır, "faust arp" gibi değil, anlatabildim mi? öyle olsaydı çakardım on üzerinden onu, beşi filan geçip bir kalem. frank ocean için iyi bir albüm, bunu da kabul edelim. genel olarak da kötü bir albüm değil, hatta iyi bir albüm, hatta çok daha iyi bir albüm olabilirmiş; ama fikirler biraz fazla gelmiş, ya da fikirleri değerlendirecek az zamanları varmış, diyelim. yine de beğendim ben. [7.8/10 - ahahaha...]
hesabın var mı? giriş yap