• birileri whatsapp'da hrant dink'in pek bilinmediği söylenen şu videosunu dolaştırmaya başladılar.
    whatsapp video youtube link

    pyd silah yığınakları ortada, ırak kürtleri 25 eylül'ü bekliyor. topyekün bir kürt ayaklanması, iç savaş v.s. hazırlığı havası kokan şu dönemde; artık kemikleri kül olmuş bir adamın bazı laflarının şimdi birden ortaya çıkması ise çok manidar.

    acep birileri muhtemel bir iç karışıklığını fırsat bilip de, bir taşla iki kuş vurmaya mı hazırlanıyorlar? öyle ise de bilsinler ki, artık, bizi yılan sokan deliğe bir daha parmak sokmamayı öğrendik, olsa olsa "su çatlağını bulur" ve boğarız yılanı. paranoyak kimmiş, onu da o zaman görürüz!

    video ile ilgili:

    her ne kadar anti-emperyalist söylemleri yüzünden bir ara dikkatimi çekmiş olsa da; “türk”ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, ermeni’nin ermenistan’la kuracağı asil damarda mevcuttur" gibi, sonradan manası konusunda yan çizdiği, ırkçı ve dehşetli laflarını duyduğumdan beri kendisini çok da ciddiye almıyordum.

    bu dolaşan videoyu incelediğimde ise şu dikkatimi çekti ki, hrant'a galiba bolca akıl verenler olmuş, ermeni liderliğine oynamak üzere politik söylemlere başlamış. videoda hrant efendi ilk bakışta çok sevgi pıtırcığı rolü oynasa da, dikkat ederseniz aslında çok derin politika yapıyor. neymiş ermeniler intikam için saldırmışlar 1918 de. herkes biliyor ki bu küllüm yalan! bir kere 1915 techiri öncesi taşnak sütyun katliamlarını yok sayıyor. osmanlı can sıkıntısından mı techir yapmış acaba? kabinedeki ermeni bakanın kafasına silah mı dayamışlar da bu kararnameyi imzalamış? eh, tabi, kendi toplumuna mesaj veriyor.

    asıl diyalog lafları ve diaspora'ya çağrısı çok ilginç. aslında "bırakın soykırım diye ciyaklamayı, türkleri diyalog ayağına masaya oturttuk mu batının zoruyla donlarına kadar alırız" diyor ama üstü kapalı tabi. hasılı, bizim tatlı su kurnazı hrant, sivas hikayesi ile de işi duygusala bağlamış videonun sonunda.
    bir de bu gözle inceleyin videoyu.

    zamanında "avrupa birliği anayasası'na hristiyanlık yazarlarsa, bir hristiyan olarak bunu istemem" derken de, müslümanları düşündüğünden veya laik sebeplerden değil de; ait olduğu gregoryan mezhebin hepi topu birkaç milyonu zor bulan popülasyonunun diğer hristiyan mezhepler arasında ezilmemesi içindi. evet, meğer bayağı derin politika yaparmış hrant efendi.

    video'ya cevabım ise şu: yemezler kardeşim! bir diyalog olacaksa da, ilk ermeniler, "evet biz batının gazıyla, osmanlı'nın başı beladayken yıllardır olmayan devletimizi ihya edelim hayaline kapıldık, çeteler kurduk, sivilleri camiye doldurup yaktık" v.s. ikrar ve itiraf ile başlamazlarsa bu iş olmaz. tabi ki kan, gözyaşı olmasın. ama şunu rambo filmindeki bir cümleyle hatırlatayım: ilk kanı onlar akıttı!
hesabın var mı? giriş yap