• e m forster'in 1905'te yazdigi bir roman. 1991'de filme alindi. basrollerinde helena bonham carter, judy davis ve rupert graves vardi.
  • --- spoiler ---

    italya seyahati sırasında kendinden küçük bir italyan gence âşık olan ve evlenen bir ingiliz kadının sonu kötü biten öyküsü ekseninde avrupa'daki iki kültürün arasındaki sınıfsal farklılıkları ve çekişmeyi işleyen kitap ve film.

    kocasının ölümünden sonra italya gezisine çıkan orta yaşlı bir kadın bir anda aşkın ve farklı bir ülkenin büyüsüne kapılır. ama çok geçmeden mutsuzluk hissetmeye başlar, çünkü iklimden âdetlere birçok şey alıştığından farklıdır. çiftin bir çocukları olur ve kadın doğum sonrasında ölür. kadının önceki evliliğinden akrabaları bu evliliğine zaten karşı çıkmışlardır. hem skandalın daha çok büyümemesi, hem de mirasın yabancı ellere geçmemesi için çocuğu almak amacıyla yola düşerler ve italya'ya gelirler. ama italyan baba göründüğü kadar saf çıkmaz ve çocuğu vermek istemez. bunun üzerine olaylar karışır, aşk, para ve çıkarlar uğruna olan masum çocuğa olur.

    --- spoiler ---

    kitap aynı adla beyaz perdeye de uyarlanmıştır. filmde helen mirren, helena bonham carter, judy davis, rupert graves, giovanni guidelli ve barbara jefford gibi oyuncular rol almıştır. filmin müzikleri rachel portman imzalıdır.
  • türkçe'de ilk olarak meleklerin uğramadığı yer ismiyle armağan ilkin çevirisiyle adam yayınları'ndan çıkan e. m. forster roman. bugünlerde iletişim yayınları baskısı kitapçılarda bulunabilir.
  • atmosferde olduklarını sanırım zira kanatları uzayda işe yaramaz.
  • dile dolananlarda bugün: saatlerce dinlenesi 2018 çıkışlı disclosure parçası. insanın kırlarda koşası, gökkuşağından kayası geliyor. şahane olmuş. the four freshmen'ın 1961 yılında yayınlanan fools rush in şarkısı sample olarak kullanılmış. sözlerini de yazayım tam olsun.

    fools rush in
    where angels fear to tread
    and so i come to you my love
    my heart above my head

    rush in
    where wise men never go
    but wise men never fall in love
    so how are they to know

    when we met
    where angels fear to tread
    and so i come to you my love
    my heart above my head

    care, fool, fool
    care, fool
  • disclosure'in kipir kipir, yerinizde duramamaya sebep guzel parcasi.
  • disclosure nin insana umut aşılayan şarkısıdır
  • başrollerinde helen mirren, helena bonham carter, judy davis ve rupert graves 'in olduğu kitap uyarlaması bir film. 1905 yılında geçen filme diyaloglar hakim. kocasını kaybetmiş zengin ve ingiliz soylusu bir kadın, 9 yaşındaki kızını kocasının ailesine bırakıp kız kardeşi ile italya gezisine gidiyor ve gönderdiği mektupla gino isimli bir italyana aşık olduğunu, onunla evleneceğini yazıyor. nitekim evleniyor da, fakat doğum yaparken ölüyor. böylece eski kocasının ailesi ve kız kardeşi, önceki kocasından olan kızıyla yeni doğan oğlunu kendileri yetiştirmek için harekete geçiyor, böylece olaylar gelişiyor.
    hikayeyi böyle okuyunca film ilgi çekici ve heyecan verici gelebilir, ki zaten buraya gelene kadar da ilgi çekiyor lakin sonradan tempo düşüyor, anlatması gerekeni anlatamıyor ve vermesi gerekeni veremiyor. öyle ki önemli bir ölüm sonrası, biz lanet okuyup küfürler ederken karakterlerin hiçbir şey olmamış gibi şen şakrak olması sinir bozucuydu.

    https://planetdp.org/…-angels-fear-to-tread-dp52375
  • bryan adams'ın 1998 tarihli on a day like today albümündeki slow şarkı. cloud number nine'da bu albümde yer alır.
hesabın var mı? giriş yap