• 21 savage,* offset ve metro boomin üçlüsünün geçtiğimiz ayın sonunda çıkardığı on parçalık uçurucu albüm.* prodüksiyon açısından resmen ateş üzerine ateş ediyor; m4a1-s bile değil, direkt m4a4'lük* çalışma. billboard 200'de* dört numarayı görmüş.

    metro boomin mükemmel bir iş çıkarmış, son işlerinden belki de en iyisinin bu proje olduğunu söyleyebilirim. offset girdiği parçalarda tabiri caizse tozu dumana katıyor, "flow benden sorulur, yirmi bir önce önünü iliklesin" diyor. türkçe diyor.

    albümün ilk iki parçası travis scott ve quavo destekli, onun dışındaki parçalarda vokal yardımı almamışlar. ghostface killers'ta travis scott, rap saved me'de ise quavo parçaları taşıma görevini üstlenmişler. ric flair drip'te sadece offset var, ama bu beat ve flow'da herhangi bir eksiklik yaratmamış açıkçası; o da epey sağlam parça. bu parçada yardımcı prodüktör olarak bijan amir yer almış, onu da parçanın başındaki "bijan 4 the 1 time" ad-lib'inden anlıyoruz.

    ne çıkardıysa merak edip dinlesem de bir türlü kabullenip benimseyemediğim 21 savage kekosunun solo işleri my choppa hate niggas ve run up the racks de aslında fena değiller.* ama genel olarak albümde beatler o kadar başarılı ki, çok daha güzelleri varken arada kaynamış bunlar biraz. başka projelerde değerlendirebilirlerdi diye düşünüyorum, filler olmak için bile altyapıları aşırı iyi çünkü. zaten my choppa hate niggas'ta cubeatz, run up the racks'te ise southside desteği var. kötü altyapı diyen çarpılır yani anlayacağınız.

    offset'in diğer solo işi nightmare adlı parçada ise offset klasik flow'undan esintiler sunuyor yine dinleyiciye. dre moon prodüksiyonu destekli mad stalkers'ın da gideri var, arada kaynamış o da.

    disrespectful'u gayet iyi buldum, çalışmadaki alt segment parçalar arasından rahatça sıyrılmış. yine cubeatz destekli still serving'in çok bir numarası yok, fakat albümün son parçası darth vader'da özellikle offset üstadım götürmüş yine işi.

    ciddi ciddi boş parça yok gibi bir şey albümde. genç metro böyle beat yapsın, sabaha kadar dinleyelim üstadım. şu beatlere babam bir verse girse onu da dinlerim.*

    belirtmeden geçmeyeyim, çalışmadaki süreklilik muazzam seviyede olmuş. çoğu geçişte parçanın değiştiğini bile anlamadım ciddi ciddi, metro boomin köftesi yine yapmış yapacağını. albümü de verip kaçayım, 21 savage youtube sayfasına yüklemiş listeyi. nice albümlerde görüşmek üzere, selametle.
  • muazzam güzellikteki 21 savage albümü.
  • metro boomin, 21 savage ve offset'in asiri gaz collab albumu. 21 savage suursuzunu bu albumle sevdim diyebilirim.

    ghostface killers: albumdeki favorim travis scott destekli bu sarki. old school efsanesi wu-tang clan'e saygi durusunda bulunmalari cok hos olmus.

    ric flair drip: offset'in solo girip flow show yaptigi bir diger favorim.

    rap saved me: quavo'nun konuk oldugu ama olmasa da gaayet iyi olurmus bir sarki. fuck you pay me gondermesiyle yarmistir ajalfkslsjc.

    darth vader: super sarki. dumduz super.

    if young metro dont trust you, im gon shoot you.
  • tüm parçaların olduğu gibi playlistime giren ilk ve tek albüm. young metro without warning 2'nin hiçbir zaman gelmeyeceğini söylemesinden ne kadar efsane bir albüm olduğunu anlamak zor değil. tabi bu haberi alırken yıkılmadım değil. albümü 3 yıldır aralıklı olarak dinliyorum resmen şarap gibi yıllar geçtikçe güzelleşiyor. run up the racks'deki muhteşem prodüksüyonu daha yeni keşfediyorum. halbuki burnumla ittirmiştim bu şarkıyı.
  • "daha yüzbinlerce trap albüm kaydedilecek, sadece yüzlercesi kalite kokacak, belki onlarcası da bu albümden iyi olacak ama hiçbiri bu albüm havasında açılamayacak" hissiyatı yaratan bi albüm. ilk 3'e baksana hele:

    1- (bkz: ghostface killers) (beat: 10/10)
    2- (bkz: rap saved me) (beat: 10/10)
    3- (bkz: ric flair drip) (beat: 10/10)

    21 savage'ın ve kankilerinin lirikal vasatlığı umrumda bile değil (rap'te umrumda, trap'de değil) , metro boomin'in şaheseri olarak kalacak muhtemelen bu albüm.
  • 1980 yılı mahsulü greydon clark tarafından yönetilmiş olan abd yapımı film. it came without warning ya da alien shock olarak da bilinir. başrollerde jack palance ve uzay 1999 ’un kaptan koenig ’i martin landau gibi iki önemli isim var.

    seksenlerin düşük bütçeli bilim kurgu ve korku filmlerine düşkün bünyeleri fazlasıyla memnun edecek bir film. sinema tarihinin tozlu raflarında unutulmuş bir mücevher değil belki ama vantuzumsu uçan minik ‘şey’leri, finale doğru uzaylıyla yaşanan ultra garip kaçma kovalamaca sahneleri, ‘oraya gitmeyin’ adamı jack palance’ın ekstra gayreti ve deli rolü yapmaya çalışırken izleyeni delirten martin landau performansı gibi akılda kalan ayrıntılarıyla izlenmeyi hak ediyor.

    dahası için...
  • ankara kulislerinde ikincisinin geleceği tartışılan albüm. yukardakilere ek olarak disrespectful da sağlam parçadır. basketbol oynarken hoparlörden son ses dinlemesi çok keyiflidir

    edit: albüm meğer savage mode 2 imiş. olsun, yine de güzel
  • 21 savage offset metro boomin mixtape’i. ortalığı yıkacak gibi.

    edit: mixtape değil albümmüş.
  • albümü dinledim. bir kere daha dinler miyim emin değilim.

    her hangi bir yerinden 10 saniyeyi kesin. heh geri kalan 33 dakika aynı.
    tempo aynı, lirikler aynı, vurgu aynı.

    gece klübünde koca populu kızlar twerk yaptığı sırada yanlarına zengin siyahiler sokulurken arka planda çalmalık bir albüm yapmışlar, bizlik bir şey yok.
  • predator filmine ilham kaynağı olmuş 1979 yapımı korku filmi. 80'lerin tipik grindhouse sinemasına iyi bir örnek. martin landau ve jack palance filmi sürükleyen iki usta oyuncu ki o dönemde ikisini böyle bir filmde oynatabilmek de gerçekten büyük başarı. görsel efektleriyle dönemi için bile ucuza kaçılmış olsa da; o dönemin b tipi gerilim filmleri meraklılarının kült filmler listesinde yer alan bu film, şimdiki yeni yapımlara kıyasla çok sönük kalıyor. ancak sonrasındaki benzer temalı uzaylı istilası filmlerinin pek çoğuna esin kaynağı olduğu kesin.
hesabın var mı? giriş yap