• bir tanka binip diğer tankları patlatabildiğimiz eğlenceli oyun. (oyun yapımcıları bu kadar yüzeysel bir açıklama getirdiğim için oyunu geliştirmeyi bırakmasın lütfen)

    basitçe iki takım karşı karşıya geliyor ve diğerinin üssünü ele geçiren veya tüm tanklarını patlatan takım galip geliyor. hafif, orta, ağır tanklar, tank destroyer ve spg türü araçlarla kendimize değişik roller edinebiliyoruz.

    şu an kapalı betada, belli başlı mmo sitelerinden kayıt için kod alınabilmekte. (mesela buradan)

    kendi tank garajımızı kurabilme, mürettebat alıp eğitebilme, araştırmalar yapıp tanklarımızı yeni ve güçlü parçalarla donatabilme imkanı mevcut. 2. dünya savaşı tanklarını alıp kullanabildiğimiz oyunda şimdilik alman ve sovyet tankları alınabiliyor fakat diğer ülkelerin tankları da eklenecek. oyunlar çok kısa sürdüğü için sıkmıyor, çok fazla zamanı olmayanlar için tavsiye edilir. oyunun sitesine ise buradan ulaşabilirsiniz.
  • bayağı bayağı detaylandırılmış, kabaca 2.dünya savaşı ve sonrasındaki 5-10 seneyi kapsayan tankları kullanabildiğiniz devasa online oyun. kabaca cs'nin xp kasıp tank açtığınız modeli.

    tavsiye edilir. özellikle tank hastalarına. gemili versiyonu için ;
    (bkz: world of warships)
  • bir erwin rommel edası ile online ortamlarda tank komutanlığı keyfini tattırması bile, denemek için yeterli bi sebep.

    online oyunlara tecavüz edercesine hucum eden yurdum gençleri daha keşfetmeden tadına bakılabilir. şimdilik european server'larında taktik kasılarak güzel oyunlar çevrilebiliyor. haberiniz ola.
  • gayet güzel detaylandırılmış abd, nazi almanya'sı ve sscb tankları kullanıp aynı zamanda bu tankların silah, motor, palet gibi parçalarını modifiye edebileceğiniz oyun.

    oynanış gerçekten eğlenceli. lag gibi bi sorun yok ve seviyenize uygun oyunlarda oynuyorsunuz sürekli. experience toplayıp yeni tank açayım, para biriktirip açtığım tankı satın alayım derken günlerce eğlenerek oynayabileceğiniz bi oyun.

    harita olarak ilk başlarda sadece iki ya da üç değişik harita görüp sıkılmaya başlamışken, sanırım yeni tanklar alınca yeni haritalar da açılmaya başladı. ama haritalar biraz yabancı gibi geldi 2. dünya savaşı konseptine. daha tanıdık mekanlar` :tobruk`` :stalingrad`` :el alamein`` :kharkov`` :kursk` kullanılsa tadından yenmeyebilirdi.

    oyunun şu anda beni tek sıkan kısmı arkadaşlarınızla aynı takımda oynamanın sadece premium üyelere verilmiş bir ayrıcalık olması. diğer türlü sadece random battle türünde oyunlara girebiliyorsunuz. sizi kendi seviyenize uygun bi oyuna atıyor. arkadaşlarınızla aynı oyuna gelme ihtimaliniz neredeyse sıfır.

    oyunun beni en etkileyen kısmı ise sscb tanklarıyla oynarken bekleme ekranlarında bize de pek yapancı olmayan, rus kızılordu korosunun* da çaldığı şarkıların çalması. savaş alanında yerimi aldıktan sonra savaşın başlamasını beklerken polyushko pole dinlemek bu oyunda benim en büyük zevkim oldu*
  • yarmayan yanlış okuma: (bkz: world of wanks)
    (bkz: porno film izlemenin yan etkileri)
  • bağımlılık yapabilecek potansiyele sahip bir oyun. online harici de, botlarla falan da oynanabiliyor olsa tadından yenmez
  • (bkz: bt2)
  • eğer on sekiz yaş üstü oyuncuların kabul edildiği bir klanın üyesiyseniz gerçekten zevkli olan oyun.
  • klan savaşlarının inanılmaz keyifli olduğu, bağımlılık yapan tank oyunu.

    ve fakat bir mevzunun değiştirilmesi gerekiyor efendim bu oyunda. ikinci dünya savaşı konulu çoğu oyunda olduğu gibi almanların yine hakkı yeniyor. mesela normalde 2 km öteden rusların is tankını havaya uçurabilen bir tiger 100-200 metreden etkisiz atışlar yapıyor. tiger lar king tiger lar panther ler rus ve amerikan tankarına karşı çok zayıf kalıyor. bunun nedeni biraz anlaşılabilir çünkü dönemin alman tanklarının esas üstünlüğü uzaktan net atışlar yapabilmesi. yani optik sistemlerinin mükemmel olması. ve lakin online oyun zaten harita genişliği maksimum 1 km. bu yüzden almanların bu özelliğinden faydalanamıyoruz. oyundaki bütün tankların görüş mesafesi 450-500 metre. e onu çıkarınca da geriye bir şey kalmıyor ki arkadaş. tiger, king tiger ağır tanklar yavaş hareket ediyorlar. keklik gibi avlanıyor. hadi almanların bu özelliklerini elinden aldın madem. ruslara da dezavantaj ver o zaman. ne bileyim atış gücünü falan düşür. ama yok.

    gerçi bu olaydan rahatsız olan bir ben değilim. baya baya kulislerde konuşuluyor. yeni güncellemelerle almanların optik etkinlikleri artırılabilir belki.
  • 6 aydır düzenli olarak oynadığım, 2. dünya harbinin, savaş alanlarında paletleriyle yolları arşınlamış ve de protatip olupta üretilememiş tanklardan oluşan, karşılıklı 2 takımın karma tanklarının kapıştığı (alman, sovyet, amerikan), rusya amerika ve de avrupa serverlerı olan, büyük bir kitleye hitap eden, aksiyon, strateji ve simülasyon 3'lemesinden oluşan, "free to play" (beleş canım) online oyun. bu oyun 1930-1950 yılları arasında var olmuş (olamamış) tankları birebir içinde barındırmaktadır. hafif , orta ve ağır tanklardan tutunda tank yok edicilerine, tuttuktan sonra bırakınca da mobil havana (spgs) kadar geniş bir yelpazeye sahiptir. son upgrade'inde yeni haritalarla bizi sevindirmiştir. oyun her ne kadar "free to play" olsa da , premium üyeliği ve tankları mevcuttur. size artısı, oyunda tanklarınızı geliştirebilmek için gerekli olan research puanınızı (experience da diyebiliriz) x5 ile almanızı sağlar. extradan tank alabilmeniz için garaj satın alabilirsiniz, zira 6 tank seçme şansınız var, ben daha fazla tank istiyorum derseniz paşa paşa parayı basıyorsunuz. hı bir de premium tanklar mevcut, yine son patch'te, bir çin tankı getirmişlerdi (type59). tam bir para makinası. oyun içerisinde oyun parasına ihtiyaç duyuyorsunuz çünkü bir üst level tankı alabilmeniz için gerekli. tüm bu experience ve oyun parası, oyun içerisinde yok ettiğiniz tanklardan, onları ilk defa harita da farkettirmiş olmaya (spot) bağlı bir şekilde elde ediyorsunuz. şu an için random battle (rastgele), platoon (3 kişi ile aynı anda aynı savaşa katılma) ve clan wars (klan savaşları) seçeneği var. tavsiyem, kendinize iyi bir klan bulun, ts3 (bkz: teamspeak) mutlaka olsun o klanda ki stratejiyle herkes koordineli bir şekilde hareket etsin, sonra gelsin topraklar , gelsin altınlar (gold: gerçek parayla alınan ve sadece klan savaşlarında bir bölgeyi elinde tutan kılana ödül olarak sunulan para birimi). 2 yıldır üyesi olduğum uluslararası (resmi değil arkadaş, her telden adam var, srilanka'dan bile) klan, bu oyuna da el atınca, eh deneyelim dedik. yaş ortalaması 30'un üstünde olunca arkadaşların, ingilizcemizi de pekiştirmek adına, tadından yenmez bir hal aldı. haftasonunu iple, halatla çeker oldum. haftasonu demek klan savaşları demek.

    bir de getirecekleri yeni patch'te, fransız tanklarına da yer vereceklermiş. merakla bekliyoruz. oyunun eksiklikleri ve de eksileri pekala mevcut. onları da bir ara yazarız, paslaşırız.
hesabın var mı? giriş yap