• genellikle hatta sıklıkla show tv ana haber bülteninin haber klişelerinden biridir. bakın dikkat edin "ana" haber diyorum. öyle mühim bi haberdirki bu ana haber bültenine kadar gelmiştir. kimdir bu konuk ? çoğunluka pandadır, devedir, devekuşudur, ittir, kopuktur, eşşeğin sikidir. nasıl tanıtılır ?

    "kayseri ahcanımbenim hayvanat bahçesinin yeni bir konuğu var bu günlerde. iki gün önce hayvanat bahçesine getirilen devekuşu rıza ziyaretçi akınına uğradı" (sıradaki haber: dişiyle uçağı nasıl taşıdı)

    şimdi olabilir devekuşu rıza güzel şekil bir hayvanımızdır. kayseri hayvanat bahçesi yetkilileri sizi arayıp "hafız bize süpper bi hayvan geldi tam ana haberlik" demiş olabilir. sizin bahanenizde "halk bu tür haberleri seviyor" olabilir. ama bu kadarı da olmasın be. yurtta cihanda ne olmuş diye beklerken devekuşu rıza'nın uğradığı ziyaretçi akımı beynimi uyuşturuyor benim.

    ya da ben niye show haber izliyorum ki amın düdüğü müsün be adam !
  • nesli tukenme tehlikesi ile karsi karsiya olan hayvanlarin hayvanat bahcelerindeki dogum haberleri ben cok mutlu ediyor sahsen . o yeni konugu ister bir panda olsun ister bir gergeden o yapay ortamda dunyaya gelme basarisini gosterdigi icin hem mutlulukla hem de anavatanindan ve dogal ortamindan cok uzakta oldugu icin icim burkularak izliyorum.
    bu haberler ne kadar cogalirsa iste o kadar cok dunyadaki dogal yasam ortamlari azaliyor ama nuhun gemisi kontenjani doluyor anlamina gelir.
  • haberin içeriğine geçildiğinde durum daha da vahim bir hal alıyor. misal panda receptir çemişkezek ammasıcakmınakoyim hayvanat bahçesinin konuğu. hayvanat bahçesi girişinden bir iki kare gösterilir. bir iki kareyi o haber ekibini çağıran adamlar oluşturur.

    panda recep'tedir sıra lakin kamera panda recep'in üzerine döndüğü an panda recep dal taşşak yatmaktadır. bayılmıştır sıcaktan hayvan. ya da iklim koşulları neyse artık. kafes etrafındaki insanlarda panda recepten çok kameraman veysel'e bakmaktadır. "acaba hangi kanal", "bizi de çeker mi acaba" diyerekten.

    insanlarla sorarlar :

    - nasıl memnun musunuz panda recepten ?
    - valla çok memnunuz o gadder memnunuz ki şimdi burda anlatamıyorum yani süpper bi hayvan kendisi. çok saygı duyuyoruz.

    ...

    - siz sevdiniz mi panda recep'i
    - sevmek ne kelime yahu sevmek ne kelime her gün geliyorum ziyaretine kişi başı 10 milyondan 4 kişi 40 milyon veriyoruz. öyle bi sevgi yani bizimki bu mına kodumun ayısına
  • x hayvanat bahcesinin yeni bir konugu var bu gunlerde. miniminnacik daha tuyu bitmemis bir donguz * yavrısı bu. couklarin oldugu kadar her yastaki insanlarin da akinina ugrayan bu sevimli donguzu, bakin bakicisi rustem nasil annatiyor:
    - ehhee.. ehi ehi... la cok feci gulmem geldi yau.. bir dakka... ahe ahe.. yav bacim boyle utandim birden gamara garsisinda.. ehi..

    ama donguz biraz utangac. annesinin yanindan aytilmiyor. ve kafesinin keyfini cıkariyor. ayrica insanin hayvanat bahcesinin ismini neden x koydugu da merak konusu... 5 verseydin bari. *
  • - söğüşlü vaybabanınkemiği hayvanat bahçesinin bir konuğu var bu günlerde. ilginç bir tür kendisi örümcek olduğu sanılıyor. bakıcıları kendisine bir isim bile koymuşlar !!
    - yau beyim. örümcek gibin bişey bu biz çubutak diyoruz kendisine öyle uygun gördük eahiaah manyah bişey bu yau
    - evet çubutak'ın yanındayız şimdi kırmızılı mavili bir derisi var.
    - yahu örümcek adam'ım diyorum spiderman'im diyorum dinletemiyorum. vericem ağı ense kökünüze, vericem tekmeyi götünüze başınıza o olucak. lakin ne acaip milletsiniz siz arkadaş be.
    - kendisi konuşan bi türmüş sayın seyirciler !! evet çubutak ne düşünüyorsun ülkemiz hakkında.
    - hala çubutak diyor yahu ?
  • arkadasinizin gebzeye gittigi gunun aksaminda haberlerde "darica hayvanat bahcesinin bir konugu var bu gunlerde" seklindeki ifadeyle icinize kurt dusurecek haber klisesi..

    - o mu lan acaba, hayvanin kalacak yeri de yoktu..
  • halbuki biraz neşeli bir spiker olsa daha eğlenceli bir şekle sokabileceği bir tabirdir kendisi. ama haber haberlikten çıkar o zaman değil mi defne hanım kızım ;

    - çukurcuma dubuldak hayvanat bahçesinin bir konuğu var bugünlerde sayın seyirciler .. yırtıcı bir silsilesi olan leopar ahmet kafesi bi açsak koluyla bacağını yer değiştirir insanın. izleyin haberi açarım kafesi ha ! heh heh şaka len 3 aylık hayvan daha ama çok şirin bi izleyin bak hak vericeksiniz bana. çok şirin pezevenk ya.

    ...
    leopar ahmet'in biberondan süt içerken çekilmiş görüntülerinin ardından ;

    - bunlarda büyüyünce ümüğünü sıkar adamın haa herşeyin küçüğü güzel diyoruz sayın seyirciler. her nerde yaşanıyor ve yaşatılıyorsa.
  • - çemişgezek hayvanat bahçesinin bir konuğu var bu günlerde..
    - adım hilmi.
    - bu sevimli konuk gelenleri selamlıyor, ziyaretçi akınına uğruyor...
    - örmücek gibiyim.
    - biz ise, çemişgezeğe tek bir telefon görüşmesine güvenerek gelecek kadar salağız.
    - pengueni andırırım.
    - ve sevgili yayın yönetmenim, ağzına sıçayım senin. bir kere kel dedim diye yapılacak şey mi bu?
    - adım hilmi.
    - adı hilmi, kendisi burada deli. çemişgezekte hayvanat bahçesi de yokmuş ayrıca.
    - koalalar gibiyim...
hesabın var mı? giriş yap