• edit: dumanı üstünde, xiaomi telefonlardan memnun musunuz anketi:

    edit2: orama burama mesaj atıp durmayın artık lütfen :(.

    xiaomi almayı düşünenler için alışveriş sitelerinde bulunamayacak türden (bkz: ben yandım bari siz yanmayın tavsiyeleri)dir.

    pro9 kullanan bir insan olarak beni en çok delirten iki problem şöyle: birincisi neredeyse her telefon görüşmesinde karşıya giden sesin kapanmasına neden olan sensör problemi. nice önemli görüşmelerde ses çat diye gidiyor ve siz karşı taraf "aloo aloooo" diyene kadar bunu farketmiyorsunuz. bir değil iki değil her aramada başa gelen uyuz bir durum.

    diğer problem ise parlaklık ayarlarının rastgele değişmesi. bakıyorum otomatik parlaklık kapalı fakat yine de sanki açıkmış gibi saçma sapan kararma ve parlamalar oluyor.

    bu iki berbat özellik yüzünden soğudum telefondan.
  • (bkz: ghost screen)

    xiaomi telefonların bir çoğunda bu sorun var. bir yerden sonra cidden can sıkıyor. bir de bluetooth sorunu var. bluetooth cihazlarınızı wifi 2.4 ile kullanamaz hale geliyorsunuz ve bu da aşırı sinir bozucu oluyor.
  • isimleri.
  • yazılımları berbattır. androidin üzerine ördükleri huawei-apple karışımı çakma kılıf asla performanslı ve kararlı çalışmaz.
  • üstte yazan arkadaşın yaşadığı sorunun aynısını note 9 pro kullanan 2 arkadaşım ve ablam yaşıyor. yakınlık sensöründe problem var, görüşme esnasında sessize alıyor.
    ayrıca en önemlisi güvenlik sorunu; youtube vanced gibi arka planda da çalışabilen uygulamaları küçülttüğümüz zaman, arka planda gizli uygulama penceresini ve gizlediğiniz uygulamaları gösteriyor.
    edit : sessize alma durumu için sorun yerine aşırı hassas desem daha doğru olur. f/p ye göre artıları çok fazla olan bir telefon. hak yememek lazım.
  • redmi markalı telefonlar xiaomi değil. bakmayın türkiye'de firmanın uyanıklık yapmasına. redmi renault'nun dacia'sı neyse xiaomi için de odur. redmi markalı cihazların her açıdan kalitesi zayıftır xiaomi'ye göre.

    o yüzden öncelikle xiaomi ile redmi'yi ayıralım.
  • redmi note 10 pro modeli var bende. aynı yakınlık sensörü sorunu var ayrıca bir uygulama sesi açıkken başka uygulama açınca öncekinin sesini kapatmıyor. gerçekten büyük saçmalık.
    edit: ses konusu ses ayarlarından düzeltilebiyormuş. "genç kızların yedek sevgilisi" yardımcı oldu teşekkürler.
    ses ayarlarindan / ses asistani/ coklu ses. onu deaktif et.
  • xiaomi marka telefon kullanmaya mecbur bırakılmaktır.
  • bütün telefon markaları gibi kamera modülünü yanlış yere koyması.
    redmi telefonların ana seri ile karıştırılması.
  • ara yüzü kullanışsız; arama geldiğinde yeşil 'kabul' ve kırmızı 'ret' butonları çıkmıyor. onun yerine, ekranın en üstünde incecik 'cevapla' ve 'reddet' satırı çıkıyor. bu durum özellikle araç kullanırken çağrı cevaplamayı imkânsız hale getiriyor çünkü ekrana bakmayı zorunlu kılıyor.

    ikinci husus, led bildirim ışığının çok küçük ve tek renk olması... samsung'da farklı durumlar için farklı renklerde bildirim mümkündü ve ışık daha kolay görünürdü.

    yakınlık sensörü sayesinde, gelen çağrıyı cevaplamak ya da rehberdeki numarayı aramak için telefonu kulağa götürmek yeterliydi. eller kuru ya da temiz değilken çağrı geldiğinde ekranın üstünden el geçtiğinde çağrı kabul edilip hoparlör açılırdı. telefonu ters çevirerek zil sesi susturulurdu, xiaomi'de çağrıyı cevaplamak istemediğimde zili susturamıyorum, mecburen çağrıyı reddediyorum.

    bunlara benzer kolaylıklar xiaomi'de mevcut değil. bunu bilseydim satın alma kararım değişirdi, yakın fiyatlı bir samsung alırdım.
hesabın var mı? giriş yap